Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

B-26 Marauder - zahájenie skupinovej stavby Vianoce 2010

Group and Thematic builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 378 • Stránka 12 z 26 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26
  • Odpovědět s citací

Re: B-26 Marauder - zahájenie skupinovej stavby Vianoce 2010

Příspěvekod Michael Skočil » 28 pro 2010, 14:27

Tak zase kousek. Zatím ten zavřenej od Miška. Teď když to vidím velký tak bych si packy urazil. :) Ještě že to není v tom cowlingu vidět.
Teď si dám pauzu a budu dělat něco jinýho, asi bych na tom nechal oči.
Přílohy
motor.jpg
Několik olověných drátků 0,4 a 0,2
motor 2.jpg
Naposledy upravil Michael Skočil dne 28 pro 2010, 17:28, celkově upraveno 1
https://mewe.com/profile/5c379adecfccbe1510a2903e Najdete mě na MeWe
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 28 pro 2010, 16:58

Tak až si ty pazoury urazíš, tak mi je zabal a pošli, mě by se docela hodily 8-) !
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod riko82 » 28 pro 2010, 20:24

Nic si neurazaj.... vyzera to moooc dobre.... :P
Ja sa stale motam okolo sachiet, dnes som nenalepil ani drotik... opat som v praci... mozno s tym pohnem zajtra v noci :(
Okrem drotovania som vymenil aj vyfuky... tie povodne nezodpovedaju polohou ani tvarovanim... :arrow:
Přílohy
P1100867.jpg
P1100868.jpg
....Some are born to sweet delight, Some are born to endless night......

FORZA MARINA VENETA!!!
riko82

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 28 pro 2010, 20:41

Pěkná práce Riko.
Na ty výfuky jsem úplně zapomněl. #-o Ještě, žes to sem dal, musím to ještě předělat.
Po motoru jsem se dal do drobotě. Dvě hodiny jsem to ohejbal a začišťoval. Zítra to nafoukám.
Největší práce byla s těma kvérama, kolikrát já to upustil. :evil:
Přílohy
drobot.jpg
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 29 pro 2010, 15:03

Nabarveno. Teď to jen nasuchoštětkovat a dovnitř s tím.
Přílohy
drobot.jpg
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod riko82 » 29 pro 2010, 15:10

Nechcem kazit radost z prave nastriekanej farby... ale nemal by byt interier v hlinikovej?
Aspon podla tohoto:
http://ipmsstockholm.org/magazine/2004/02/stuff_eng_interior_colours_us_part2.htm
Cabin interior colours of B-26 Marauder remain something of an enigma. About the only source for the information contained herein is the examination of the nose of B-26B-25-MA Flak Bait which is on display in original condition at the National Air and Space Museum, Washington , DC. In the above photo, the view of the forward ring of the fuselage to which the clear perspex nose is attached indicates at least that (a) the cabin interior of this B-26 was painted and (b) the colour was not black.

Martin seems to have not used Zinc Chromate primer very often. Most interior parts were left in bare metal or painted in clear lacquer. Only a few components like steel parts and rudders were painted in Zinc Chromate Yellow.

Production standards of the B-26 have not yet been sufficiently researched. The National Air and Space Museum has the forward fuselage of the famous B-26B-25-MA Flak Bait, which is the basis of the following colour information. In the cockpit, everything above the lower canopy edge was painted flat black paint, as was the floor, armour plating, and crew seats. Fuselage sides in crew areas were padded with drab-coloured insulation material.

Interior of the fuselage including the bulkhead aft of the cabin seats was unpainted aluminium with black floors and walkways.

The wheel wells were finished is Aluminium lacquer, with selected fixtures in Zinc Chromate Yellow. Photos exist of camouflaged B-26s that show Neutral Grey on the undercarriage legs and inner surfaces of gear doors.

Pytam sa, lebo ani ja si nie som 100% isty... :?
....Some are born to sweet delight, Some are born to endless night......

FORZA MARINA VENETA!!!
riko82

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 29 pro 2010, 18:37

Já nevím Riko. Všechno jsem udělal v hliníku, kromě prostorů posádky. Ty jsou prostě interior green. Může to tak být, nebo nemusí. :)
Nehledě na to, že to stejně skoro nebude vidět a to co vidět bude mám stříbrný. Každopádně teď už to předělávat nebudu, večer to budu mít snad všechno vlepený i když to jde nějak pomalu.
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bboriss » 30 pro 2010, 10:39

Ja som večer zatmelil sekunďákom prepadliny na trupe, (to by sa ale na stavebnici za cca 35,- € stávať nemalo!). Dnes to vybrúsim a pri troche šťastia i prenitujem - vďaka Martinovi Braunovi za výkresy! [-o<
Zajtra asi nič robiť nebudem, až na Nový rok večer si sadnem ku interiérom. Budem hodne opisovať od tých, ktorí už sú ďalej, teda vlastne všetci. :D
Podvozkové nohy som kúpil na Plastikovej zime kovové, vyzerajú slušne. Interiér je CMK, ináč všetko z krabičky. Motory z krabičky s miernymi úpravami. :mrgreen:
bboriss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 30 pro 2010, 11:09

Tak po včerejšku jsem dodělal vnitřnosti trupu. Nacpal zbytek olova do místa kde nebude vidět a věřte že nebude. :) Zbyly mi nějaké krabičky z CMK setu, tak jsem je nastříkal na černo a udělal z nich sci-fi prostor operátora a stejně když se udělá cvak je vidět velký kulový.
Jediný místo kudy je vidět jsou otevřený okna bočních střelců. Pak ještě trochu do kabiny otevřenýma dveřma v přední podvozkový šachtě.
Takže tady je výsledek před zavřením trupu, večer jsem mu udělal pá pá, vzal vteřiňák a zalepil. 60% práce zmizí v nenávratnu. :lol: Ještě že jsem se s tím moc nes.al.
Přílohy
kokpit 0.jpg
Po lesklém laku. Ten váleček před pumovnicí je olovo.
kokpit1.jpg
Pilotní prostor
kokpit 2.jpg
kokpit 3.jpg
kokpit 4.jpg
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bboriss » 30 pro 2010, 15:38

Michael Skočil píše:Tak po včerejšku jsem dodělal vnitřnosti trupu. Nacpal zbytek olova do místa kde nebude vidět a věřte že nebude. :) Zbyly mi nějaké krabičky z CMK setu, tak jsem je nastříkal na černo a udělal z nich sci-fi prostor operátora a stejně když se udělá cvak je vidět velký kulový.
Jediný místo kudy je vidět jsou otevřený okna bočních střelců. Pak ještě trochu do kabiny otevřenýma dveřma v přední podvozkový šachtě.
Takže tady je výsledek před zavřením trupu, večer jsem mu udělal pá pá, vzal vteřiňák a zalepil. 60% práce zmizí v nenávratnu. :lol: Ještě že jsem se s tím moc nes.al.

Podľa mojich podkladov - strieborné šachty a interiér trupu, mimo pilotnej kabíny, tá je interior green. Takže Michal - O.K.!
Perfektné podklady v Replic N° 230 - október 2010.
bboriss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bboriss » 30 pro 2010, 15:42

Marcel Nový píše:Pánové, mám problém - při několikerém stěhování krabic a podobně jsem někde ztratil ten průhledný kužel z čumáku! Nevíte, jestli na Hasegawu pasuje Falcon? Nebo nemáte někdo tuhle součástku navíc - třeba proto, že dáváte acetátovou? Bojím se, že nenajdu... :evil: Předem děkuji.

Nevieš si to vytiahnuť z acetátu? Ak nie, tak ti to vytiahnem, ale neviem, ako ti to dopraviť ...
bboriss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 30 pro 2010, 16:11

bboris píše:
Marcel Nový píše:Pánové, mám problém - při několikerém stěhování krabic a podobně jsem někde ztratil ten průhledný kužel z čumáku! Nevíte, jestli na Hasegawu pasuje Falcon? Nebo nemáte někdo tuhle součástku navíc - třeba proto, že dáváte acetátovou? Bojím se, že nenajdu... :evil: Předem děkuji.

Nevieš si to vytiahnuť z acetátu? Ak nie, tak ti to vytiahnem, ale neviem, ako ti to dopraviť ...

Už jsem to s Marcelem vyřešil. U mě ve šrotu je na amíky skoro všechno. ( Kromě toho co potřebuju já :) )
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bboriss » 31 pro 2010, 06:46

Ráno som si o 05.00 privstal a odvŕtal som kryty výfukov. Vonku - 22°C, bol pri mne pes a pomáhal mi so sústredením. Stavba celkom ujde, len toho nitovania je aj na mňa moc, a to nitujem celkom rád. :-k
Výfuky osadím až po nastriekaní, aby som ich nemusel farbiť. Mosadzné rúrky iba zakalím nad plameňom a schladím vo vode. Chytí to taký autentický odtieň. :mrgreen:
bboriss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Nový » 31 pro 2010, 12:01

bboris: díky za nabídku, z acetátu už jsem párkrát tahal, ale do toho kuželu se mi fakt nechtělo. Díky Michaelovi je vyřešeno a pomalu se do Maraudera pustím.
Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 31 pro 2010, 18:02

Makejte chlapi makejte (ať mám co opisovat) :P . Zatím není čas, ale model suším doma, leptíky do interiéru jsou na cestě a tak se později připojím :) .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 378 • Stránka 12 z 26 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26

Zpět na Skupinové a tématické stavby