Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kawasaki GPZ 900 R

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Kawasaki GPZ 900 R

Příspěvekod Dick1 » 17 kvě 2010, 16:18

Ahoj, většinou sice stavím modely trucků, ale motorky jsou moje srdcovka (hlavně 1:1) Před časem jsem na obchod.valka.cz objevil od celkem málo známé firmy Aoschima tuhle mašinu. Protože už mi skoro 10 let parkuje stejná, ale velká v garáži, tak jsem ji pořídil, že ji podle ní jednou postavím. Pak model ležel asi 2 roky ve skříni a vše dopadlo obráceně. Napřed jsem si postavil tehle model, do jakých barev obleču tu velkou. :-D
Na podzim jsem rozebral tu svoji do šroubku a dělám kompletní GO. Zanedlouho budou na řadě i kapoty, s tím že chci změnit barvu - z celé černé metalízy. Tahle barevná kombinace odpovídá prvnímu modelu A1 z roku 1984. Ono vlastně tyhle barvy dávali i na poslední model pro japonsko v roce 2003... Sice trochu odbočuju, ale tuhle mašinu víceméně beze změn dělali od 1984, do roku 1993, pak ještě pro japonský trh od 1998 do 2003. Během výroby se změnil pouze rozměr ráfků, budíky, zrcátka, př. vidle a přední brzdy v roce 1990 a v roce 1999 ještě jednou brzdy ze 2 na 6-pískty. Tenhle model odpovídá poslední verzi mezi roky 99 a 03. Já sice mám rok 85, ale model v téhle verzi se tenkrát bohužel model nedělal, (dnes už je na zmíněném e-shopu i starší model do roku 1990, nebo parádní bravy z filmu TOP GUN :) ) tak jsem se pustil do tohoto, s tím, že udělám barvy červeno-stříbrné a podle toho asi i nalakuju stejně velkou mašinu :D Ta na lak ještě čeká (ještě chybí poskládat podvozek, nacpat motor po GO.. ), ale model už je. Postavil jsem jej jen z krabičky, sám o sobě už má detailů hromadu, řekl bych, že kromě elektriky je tam všechno jak na velký :D Jen na modelu jsou polepy pouze zlaté, na skutečné budou černé se zlatým stínem..
Přílohy
00 GPZ 900 R.jpg
01 GPZ 900 R.jpg
02 GPZ 900 R.jpg
03 GPZ 900 R.jpg
Dick1

• Odpovědět s citací

Re: Kawasaki GPZ 900 R

Příspěvekod Dick1 » 17 kvě 2010, 16:19

...
Přílohy
04 GPZ 900 R.jpg
05 GPZ 900 R.jpg
06 GPZ 900 R.jpg
07 GPZ 900 R.jpg
Dick1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 07 čer 2010, 19:54

Héj, to sem úplně přehlíd, paráda, málo vídanej kousek. Postavenou sem ji ještě neviděl. Naposledy jsem viděl 1/1 v kladně v moto plus, když tam byla na rekonvalescenci pro jednoho sběratele.
Pěkně postaveno, naokoukanej model =D> =D> =D>

je až zarážející jakej skok se udál za poslední roky, tohle byla předzvěst moderních superbiků!!!

Kdybys postavil top gun, tak máš i ty první ráfky a brzdy (to byly snad jedno nebo dvoupístky?? - nechápu jak mohli takhle těžkou motorku zastavit)
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dick1 » 13 čer 2010, 17:38

Čus,
když jsem model kupoval, tak verze A1 jako v TOP GUNu ještě k mání nebyla. Je sice dost drahá, (1290,-) ale asi jí taky časem pořídím (přece jen je to legendární stroj, po kterém v době uvedení filmu "slintali" skoro všichni motorkáři)
A to se na obchod.valka.cz objevila i zelená ve verzi A1 za 890, tak si asi spíš koupím obě :-D http://obchod.valka.cz/index.php/manufa ... 417/page/2
Jo, ty brzdy jsou fakt jednopísky :D , plovoucí třmeny, pevné kotouče. (mám pancéřovky a doporučované destičky od Lucase) S bržděním to není až tak zlý, holt nesmím bejt rozmazlenej a brzdím normálně 4 prstama, (od toho tam ta páčka je tak dlouhá :D ) A nemůžu říct, že by mě po celodenním ježdění a brzdění bolely ruce. Jednou se mi na suchém asfaltu ve 30 km/h pří brždění povedlo bloknout přední kolo, že jsem ani nevěděl jak (následoval výtup z motorky zakončený parakotoulem :D :D ) Naštěstí bez větších škod. Ale celkově řízení nejde jen tak samo, jak na nových mašinách, zase je víc srandy :-D
Sice to do modelů už nepatří, ale zážitky při opravách jsou na :
http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/? ... muid=43085
Dick1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boys Jerry » 09 bře 2011, 22:05

Chtěl bych poděkovat, že jsem konečně nalezl, :shock: to, cojsem dlouho hledal. Nevím, zda to bude vůbec někdo číst, třeba Dicky1, neměl jsem přímo tuhle mašinu, ale měl jsem v roce 93 z Rakouska zakoupenou GPz 750Z model 86. Jsou to dost podobné stroje, hlavně tvarem. Sedmpade Zetka ale byla vzduchem chlazená a měla pouze polokapotáž. Dle zde daného internetového odkazu dělá uvedená fy. Aoyama? i verzi Kawy v kubatůře 400 ccm, což odpovídá pohledem té krasavici, kterou jsem měl a mám stále tak rád. Proto ještě jednou dík [-o< [-o< za odkaz a už ji obědnávám!!!! :grin:
Boys Jerry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vendoj » 10 bře 2011, 07:39

Dick1 píše:
když jsem model kupoval, tak verze A1 jako v TOP GUNu ještě k mání nebyla. Je sice dost drahá, (1290,-) ale asi jí taky časem pořídím (přece jen je to legendární stroj, po kterém v době uvedení filmu "slintali" skoro všichni motorkáři)

Nekoukejte jenom na drahý obchod "Válka" :shock: . Jsou taky jiné e-shopy - např.(nedávno nový): http://www.car-model-kit.cz/7-motorky-p ... a-aoshima/ zde si můžeš koupit tuto motorku za 836,- Kč - to je myslím velký rozdíl. :? Kromě této motorky najdeš v tomto e-shopu od Aoshimy ještě i jiné. :-k
vendoj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dick1 » 17 bře 2011, 10:33

vendoj píše:
Dick1 píše:

Nekoukejte jenom na drahý obchod "Válka" :shock: . Jsou taky jiné e-shopy - např.(nedávno nový): http://www.car-model-kit.cz/7-motorky-p ... a-aoshima/ zde si můžeš koupit tuto motorku za 836,- Kč - to je myslím velký rozdíl. :? Kromě této motorky najdeš v tomto e-shopu od Aoshimy ještě i jiné. :-k

O car-model-kit vím, kupuju si tam modely trucků, maj tam víceméně, vše co potřebuju. Orig TopGun asi pořídím, ale až na zimu, teď si dle možností budu hrát "se svým velkým TOP GUNem" :-)
Dick1

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie