Petr
Jsem patlal, ale hrozně mě to baví......
DORIS píše:Pozorně sleduji a děkuji za spoustu velice užitečných informací. Prosím Vás, ty skasané plachty bývají i stáhnuté v jiných - úhlednějších podobách, nebo pouze vždy takovým způsobem, jak je vidět na fotkách výše. Někdy je vidím jakoby natěsno smotané pod ráhny a svázany. Je toto možné použít i pro moji Vicy? Nebo by bylo vhodnější zrealizovat plachty dle fotografie Gotheborgu? Přes víkend se možná dostanu k jejich šití, takže už +- promýšlím, jak je ztvárnit. Nemáte, prosím, i schéma takeláže plachet, kde by bylo poznat, jak je rozmístěné lanoví pro jejich skasávání?
Doris
ronniejames píše:Zkusil jsem to s těmi kladkami v klounu - a ono to docela pasuje. Hals se naprosto volně vrací na palubu tím středovým otvorem v mřížoví, nikde o nic nedrhne a s ničím se nekříží. Pro jistotu jsem přidal i šoty dolní blindy - navzájem si ta lana nijak nezavazejí. Snad je umístění šotu správně - v hellerovic plánku jsou šoty vedeny vnitřní stanou úponové lávky zhruba do poloviny délky lodi a pak průchodem v lodi dovnitř ke křížatce.
Fotky jsou narychlo a bez stativu, tak nejsou příliš ostré, trochu jsem s tím spěchal, abych si nechal potvrdit, jestli to tak může zůstat. Pokud ano, zítra dodám nějaké lepší fota..
Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník