Takže kdybych vlastně udělala všechny plachty skasané v této pozici brámových a košových ráhen , vlastně bych vytvořila "nesmysl", že? Původně jsem počítala s tím, že královské budou 100% skasané a taktéž i dolní plachty, brámové a košové byly s otazníkem a měla jsem záměr je řešit jako u Bellony - rozvinuté. Nyní jak vidím to lanoví, mne láká udělat všechny plachty skasané a nebo je tam vůbec nedávat jako u současné Vicy(to by bylo asi nevhodné, že), jenže ta ráhna jsou ve špatné pozici a musela by se spustit dolů, jak je to u současné lodi.

Bylo by tedy vhodné v tomto provedení ráhen udělat plachty podobně, jako u Bellony:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
EDIT: Ještě mi psal kamarád, že bych mohla udělat ty košové a brámové plachty částečně rozvinuté, napadlo mne zachytit okamžik při skasání plachet, kdy jsou ráhna ještě v horní pozici, ale plachty už nejsou plně napnuté. Mohlo by to vypadat zajímavě.
Jinak ty vlajky - to bych byla moc ráda, určitě bych je na model umístila, líbí se mi to i po vzhledové stránce. Jestli bych mohla tedy poprosit o jejich bližší popis umístění na lodi a obrázky.
Každopádně děkuji za včasnou reakci a ocenění mé práce, je to pro mne velká čest a potěší to.
Doris