Stačilo jen dokoupit jeep firmy Tamiya, sesumírovat fotografie a jde se na věc.
Začal bych tím, co si můžeme všichni přečíst na krabičce, v konverzi je 9 resinových dílů a platíčko s lepty, k tomu obtisky a fólie. Jeepa všichni znáte, co k němu dodat. Líbí se mi figura řidiče, asi z něj udělám svého pobočníka.
Nějakou dobu si dopisuji s jedním britem (zatím chce zůstat v anonymitě) a ten je přítelem rodiny Pattonů a mimo jiné dělá i reenacting (living history) slovo dalo slovo a docela ho to i nadchlo, tak mi ukázal nějaké fotky pro inspiraci.
Historie Jeepu : O Georgovi S. Pattonovi je známo, že měl "své" jeepy a vozidla. Měl je modifikována především pro pohodlné cestování osoby své, tak i pro praktičnost uzpůsobené stylu jízdy.
Měl upravený M3 Half truck, Dodge WC-57, M8 Greyhound a právě Jeep Willys a to ne jeden. Plusmodel se zřejmě zaměřil na jeden z těch, které se vyskytly v čechách, ale musím ujistit, že jsem našel fotky z Francie a Belgie a u všech je Jeep jiný, nebo se lišil ve výrazných detailech. Jeho vozidla jsou proslulá vlaječkami třetí armádyv tříhvězdičkového (čtyřhěvzdičkového) generála a sirénami, které když jel na inspekci, jeho řidič pustil, aby všichni věděli, že přijel právě on. Některé jeepy (jako ten od Plusmodelu) měly dveře, jiné po stranách čelní desky skla měly přidané postranní desky ze skla (viz foto, kde nandavám film do foťáku). Ovšem každý jeep, který byl modifikován generálem Pattonem měl buď blatníky, zástěrky za koly nebo obojí. Určit s přesností že přesně tenhle jeep kdysi dávno patřil Pattonovi je skoro nemožné, protože i malá úprava mohla být jeho zásluhou, nebo jen vynalézavost mechanika či řidiče na danné frontě. Jisté je, že se Plusmodel opíral o fotografie a já jsem jim za to velmi vděčný, nejen, že se na stavbu těším jak malý Jaromír, ale také že s vysokou úctou k Georgovi budu ohalovat další místa jeho výjimečného a vynalézavého intelektu.
Stavba : začátek je asi do nějakého devátého bodu v návodu Tamiye bez úprav, přesto mi to nedá a dávám doplňky rezinové i leptané už od začátku. Řekl jsem si, že když to chci brát co nejprecizněji, budu nucen sáhnout po stříkací pistoli. Zavolal jsem mému dobrému kamarádovi, který mě nechá stříkat a do té doby dělám všelijaké úpravy pro pistoli.
Motor od stavebnice Tamiya se mi moc líbí a proto ho nahrazuji motorem od firmy Italeri, který mi kdysi zbyl, protože jsem jeho použití v zakrytém voze považoval za zcela zbytečné.
- Přílohy
"Chytneme nepřítele za nos, a budeme ho kopat do prdele tak dlouho, dokud se nevzdá!"
General G.S.Patton
Rozděláno:
viewtopic.php?f=334&t=35082&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Člen štětečkové galaxie č. 27
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
General G.S.Patton
Rozděláno:
viewtopic.php?f=334&t=35082&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Člen štětečkové galaxie č. 27
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]