Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2008
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Eday-2008

Přehled soutěží v roce 2008
Odeslat odpověď
Příspěvků: 405 • Stránka 23 z 27 • 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
  • Odpovědět s citací

Re: Eday-2008

Příspěvekod Ondřej Zada » 26 zář 2008, 11:17

zbynek.skopan píše:"]
- faktické chyby - Když už někdo naloží korbu náklaďáku tak by se to mělo projevit na zatížení nápravy....

:grin: :grin: Dobrej joke
Ondřej Zada

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 26 zář 2008, 12:24

no pochybujem ze sa dakto z lietadielkarov stara o to ci napriklad su zasunute tlmice viac ak ma nalozenu plnu vyzbroj :!: :?:
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 26 zář 2008, 12:45

hlavně mi vysvětlete jak může někdo kdo staví letadla a lodě hodnotit techniku? :o :?

to je jako bych já šel dělat rozhodčího na rybářský závody :grin:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 26 zář 2008, 12:49

KLingO píše:no pochybujem ze sa dakto z lietadielkarov stara o to ci napriklad su zasunute tlmice viac ak ma nalozenu plnu vyzbroj :!: :?:

Pali Papp urcite a myslim, ze takych ludi je urcite viac.
Hlavne u lietadiel su tie modely uz tak robene, ze tlmice su zasunute po zatazeni, takze problem ma skorej ten, kto robi nenalozenu (rozdiel nie je az tak velky ako u nalozeneho JEEPa az po strop), alebo letovu konfiguraciu.
:-D

ja sa ale stale smejem nad tym, ako moze kus plastu, aj ked je v 3D, rozduchat vasne a vzajomne nepochopenie.
:grin: :grin: :grin:
A je to tak stale dokola a dokola a dokola a dokola a dokola.........
:grin: :grin: :grin:
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 26 zář 2008, 13:10

sme lidi,máme to zakódovaný v ROMce :grin:
Naposledy upravil jiří ščučka dne 26 zář 2008, 13:12, celkově upraveno 2
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 26 zář 2008, 13:11

KLingO píše:no pochybujem ze sa dakto z lietadielkarov stara o to ci napriklad su zasunute tlmice viac ak ma nalozenu plnu vyzbroj :!: :?:

Jak psal Martin, čím větší má letadlo vzletovou váhu, tím míň se to na něm projeví. Stejné je to u techniky, s tím rozdílem, že technika není většinou (minimálně v období války) nakládána podle přísných manuálů a pravidel.
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 26 zář 2008, 13:13

jiří ščučka píše:hlavně mi vysvětlete jak může někdo kdo staví letadla a lodě hodnotit techniku? :o :?

to je jako bych já šel dělat rozhodčího na rybářský závody :grin:

Myslím že v tom, nebyl až tak velký problém.....jak jsem psal rozhodnutí bylo konsensus 6 lidí ....
Jinak jsem i akvarista : chovám ameca splendes, Lima nigrofasciata a poecilia wingei :grin: :grin: :grin: :grin:
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 26 zář 2008, 13:15

dovolím si podotknout že úrava je většinou tak náročná že čas a úsilí na ní strávené se vůbec nevyrovnají konečnému efektu
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ruda » 26 zář 2008, 13:37

Přestávám chápat o co tady jde? Ještě chvliku a bude to tady jako Nymburku :cry: :cry: ,všichni jsou ve všem borci, ale stejně se nic nevyřeší.Přestaňte se debatovat a raději dejte něco do témat ,,rozestavěno,, , nebo ,,galerie,, :shock: :? . Já jsem viděl pěkné modely a hlavně lidi, které jsem dlouho neviděl a o tom to přeci je, ne???
Ruda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 26 zář 2008, 14:13

já ti přesně vysvětlím o co jde-jde vo ho.vno a v diskuze ve kterejch jde vo ho.vno sou dycky ty vostřejší a čím věčí ho.vno tím... viz tebou zmíněnej svyňbas 8)

mě e-duard nesponzoruje a tudíž za sebe můžu říct že já už na e-day nepudu tak nějak mi tam chybí ta atmosféra,asi se utopila ve výfukovejch splodinách
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 26 zář 2008, 14:30

jiří ščučka píše:já ti přesně vysvětlím o co jde-jde vo ho.vno a v diskuze ve kterejch jde vo ho.vno sou dycky ty vostřejší a čím věčí ho.vno tím... viz tebou zmíněnej svyňbas 8)

mě e-duard nesponzoruje a tudíž za sebe můžu říct že já už na e-day nepudu tak nějak mi tam chybí ta atmosféra,asi se utopila ve výfukovejch splodinách

Mě Eduard sponzoruje, takže bych byl blbej kdybych tam příště nešel - to je jasný... #-o #-o :lol: Opravdu jsi do (dovolim si použít tvých výrazů) debaty o ho.vně přidal trochu intelektuálnosti ;-I
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 26 zář 2008, 15:44

Honza Jezl píše:Jeste par veci k letosnimu hodnoceni tak nejak za sebe

4) bobanski, mluv konkretne, obecny naznaky nicemu nepomuzou. Pokud jsem danou kategorii hodnotil ja, muzu odpovedet, pokud ne, muzu pridat nazor (pokud se jedna o letadla).

Bohuzel se jedna o techniku, konkretne kategorii F3 takze mi asi neodpovis.
Me nejde o kritiku rozhodcich, ale znal bych rad slabiny modelu (i kdyz je asi znam). Bohuzel jsem kecal s kolegou, kdyz se modely hodnotily a nebyl jsem u toho.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 26 zář 2008, 15:48

Bobanski píše:Me nejde o kritiku rozhodcich, ale znal bych rad slabiny modelu (i kdyz je asi znam). Bohuzel jsem kecal s kolegou, kdyz se modely hodnotily a nebyl jsem u toho.

Od toho je Modelforum ne?
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Kubelík » 26 zář 2008, 16:15

Bobanski píše:
Honza Jezl píše:Jeste par veci k letosnimu hodnoceni tak nejak za sebe

4) bobanski, mluv konkretne, obecny naznaky nicemu nepomuzou. Pokud jsem danou kategorii hodnotil ja, muzu odpovedet, pokud ne, muzu pridat nazor (pokud se jedna o letadla).

Bohuzel se jedna o techniku, konkretne kategorii F3 takze mi asi neodpovis.
Me nejde o kritiku rozhodcich, ale znal bych rad slabiny modelu (i kdyz je asi znam). Bohuzel jsem kecal s kolegou, kdyz se modely hodnotily a nebyl jsem u toho.

Tak na F3 ti neodpovím bohužel ani já. Měl jsem tam svoje sWS, tak jsem tuto kategorii vynechal.
Galerie:
Humber Mk.I SC 1/35
Akutan Zero 1/72
Stavba:
BTR-40 1/35
Bf 109G-2 Finemolds 1/72
GMC CCKW + Bofors 1/35
Miloš Kubelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milan věchet » 26 zář 2008, 17:42

Pěkné odpoledne,
vyjímečně sedím u PC, protože jsem si opět zničil kotník na fotbale a tak opět pár postřehů, aby řeč nestála. Dovolím si použít některé úryvky a věty z předešlých příspěvků (díky)

1) souhlasím s tím, že letošní E day byl dobrý, modelů dost, kamarádi, pokec..atd. a to jde hlavně
2) souhlasím s názorem, že každá porota určitě pracovala co nejzodpovědněji nebo se o to alespoň snažila;
3) spokojeni nikdy nebudou všichni se vším; rozhodování není nikdy jednoduché a žádný systém není bezchybný a jediný správný.
4) souhlasím, že na soutěžích a výstavách je nejzásadnější, že člověk potká kámoše, prohlédne si jejich práce a nasaje atmosféru. Nějaký hodnocení a ceny je až ta poslední věc.

NESOUHLASÍM však s určitými názory a systémem při organizaci MR:
1)Poradatel souteze ma naprosto neoddiskutovatelne pravo si zvolit porotce, kteri vyberou ocenene modely.
Pokud dobře čtu propozice (na SMČR), tak Pořadatel bodovací soutěže: Svaz modelářů České republiky.
A to jsme snad i my členové svazu, takže by možná bylo slušné se nás občas zeptat na názor, případně návrh na porotu i když je to výsada předsednictva. A to třeba formou mailu předsedům klubu nebo výzvou na oficiálních stránkách svazu, přestože(cituji propozice+ E day)
Rozhodčí: Jsou delegováni pro bodovací soutěž předsednictvem KPM ČR. Dále jsou delegováni hlavní rozhodčí pro hodnocení porovnávacím způsobem. K těmto hlavním rozhodčím budou až v době konání soutěže nominováni další rozhodčí z řad přítomných modelářů.

Například u seznamu rozhodčích na bodovačce i hlavních hobby, by se mě líbilo, kdyby byla zveřejněna třeba jejich praxe např. za poslední 2 roky- tj. s kolika modely a kde se zúčastnili soutěží; kolikrát a kde bodovali nebo zda to viděli pouze v kině..atd.

2) Hobby rozhodčí - budou až v době konání soutěže nominováni další rozhodčí z řad přítomných modelářů.
Nikde jsem se v propozicích na E day ani na stránkách SMČR nedočetl, že se rozhodčí hledají nebo jakým systémem se vyberou. Určitě by se našlo více zájemců (souhlas s mess +Jakub ) . Čtení různých příspěvků na diskusních fórech (rozhodčí pro hobby se hledali na Nymburku)
NENÍ mou, jako soutěžícího, povinností. Pro soutěžícího jsou jasné a směrodatné propozice E day + SMČR. Taktéž o systému hodnocení hobby jsem nikde nenašel ani zmínku. Myslím, že tak velká akce jako je MR si zaslouží zcela jasnou specifikaci systému hodnocení (např. porota = počet členů; hodnocení každý sám-společně; systém posuzování modelů…atd.) a tyto informace včas a správně zveřejnit. Případně to projednat s modeláři. Soutěžící i případní porotci by se mohli včas připravit teoreticky i prakticky, třeba na jiných soutěžích, předcházejí MR (např. u nás v Pace- haha). Příprava na ,,bojové poradě“ při soutěži je dostačující??

3) Celkově shrnuto – pořádání akce je záslužná práce, nelehká a můžeme jen organizátorům poděkovat za jejich práci (třeba nám taky někde na fóru poděkují za účast).
Nelíbí se mě (jak jsem již dříve napsal) systém propozic rozhodčích + informovanosti soutěžících a závěry vyhlašování. A ani nečekám, že se dočkáme nějaké shrnutí a statistiky od pořadatelů (kromě neúplné výsledkové listiny).
Doufejme, že to příští rok bude o další krok lepší a minimálně tak pěkný jako letos.

MV KPM NP
milan věchet

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 405 • Stránka 23 z 27 • 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27

Zpět na Rok 2008