Rovnou píšu, že jsem pročet všechna možná témata, ale často si odporují.
znám tyto dva -
1. ICM Mig-29 9.13 - údajně nejlepší MIG-29 vůbec. Přesný a a negativu. Zatím ještě nemám doma pro porovnání, ale plánuju.
(ICM 9.12 - četl jsem před dlouhou dobou, že už je dlouho ohlášený, ale asi pořád ještě není)
http://www.modelingmadness.com/reviews/ ... /72142.htm
2. pak znám Condor (Kondor) ve staré do modra laděné krabičce. To je model v pozitivu a nic moc kvalitě, ze kterého jde postavit jednomístná i dvojmístná verze. Přímo tento model balil náš Aeroteam a Kopro, to mám potvrzené vlastním kitníkem. Je to i nový Směr (ještě jsem neviděl). Možná i polský Intech
Pak vím o tomto modelu
Berkut MIG-29A - toto je jiné, než starý Condor. Model ale znám jen z malého obrázku. Je viděl velmi široký licí rámeček kolem trupu a jen jednomístná kabina. Tento model si musím koupit, ale zatím jsem na něj nenarazil.
tak a a teď ten zbytek modelů, ve kterých se chci vyznat, ale zatím se mi to nepovedlo
Nakotne - taky nevím, co je uvnitř. Snad je to stejné, jako Berkut.
Slyšel jsem, že firma KP Kit Pro (neplést s Kopro) jeden čas balila Nakotne, ale nikdy jsem neviděl ani obrázek.
a teď už je to zamotané.
Napřed Condor (Kondor)
nyní dělá tyto 4:
MiG-29A (9.12)
MIG-29 UB
MIG-29 SMT
MIG-29 9.13
předpokládám, že v A a UB je zase starý známý starý Condor (ten jako Směr,Kopro) v pozitivu. Ale co další dva ? je jasné, že jsou to oboje pokaždý jiné výlisky s jiným hřbetem trupu. V jednom obchodu jsem četl, že Condor SMT i 9.13 mají negativní rytí. To by bylo krásné, protože by to už nebyl starý špatný Condor a u 9.13 by byly naděje na přebal ICM. Ale nějak se mi tomu nechce věřit.
Tohle mě dost zajímá. Condor dělá krásné MIG-25 a MIG-21 oboje v negativu a o několik tříd nad jejich starým Fulcrumem. Proto mě zajímá, jestli třeba nemají dvoje formy a nové Fulcrumy v negativu. Když třeba ICM udělal nový druhý MIG-31 a přitom ten starý zdaleka nebyl špatný.
tak a teď Eastern Express. Opět dělá stejně jako Condor tyto verze
MiG-29A (9.12)
MIG-29 UB
MIG-29 SMT
MIG-29 9.13
u A a UB opět předpokládám ty profláklé staré Condory, společné pro obě verze. Ale dál ?
Našel jsem tu, že SMT je vlastně zase stejný špatný model v pozitivu. Ale místo A/UB trupu je tam daný hrbatý SMT a zbytek je až na detaily stejný včetně rozložení dílů. To ale odporuje informaci negativně rytém SMT Condoru
můžete mi potvrdit/vyvrátit, co je v jaké krabičce ?
ještě sem dám odkazy a obrázky, co jsem našel, ale zatím mi to nevyjasnily
případně znáte ještě jiné východní Fulcrumy 1/72 ?
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]