Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MIG-29 Condor atd (východní výrobci), jak to je ?

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

MIG-29 Condor atd (východní výrobci), jak to je ?

Příspěvekod 172flogger » 12 zář 2008, 16:30

V západních a asijských modelech Fulcrumu už mám celkem jasno, ale chtěl bych si konečně ujasnit, co se skrývá uvnitř krabiček pocházejících z Ruska, Ukrajiny a okolí.
Rovnou píšu, že jsem pročet všechna možná témata, ale často si odporují.

znám tyto dva -
1. ICM Mig-29 9.13 - údajně nejlepší MIG-29 vůbec. Přesný a a negativu. Zatím ještě nemám doma pro porovnání, ale plánuju.
(ICM 9.12 - četl jsem před dlouhou dobou, že už je dlouho ohlášený, ale asi pořád ještě není)
http://www.modelingmadness.com/reviews/ ... /72142.htm

2. pak znám Condor (Kondor) ve staré do modra laděné krabičce. To je model v pozitivu a nic moc kvalitě, ze kterého jde postavit jednomístná i dvojmístná verze. Přímo tento model balil náš Aeroteam a Kopro, to mám potvrzené vlastním kitníkem. Je to i nový Směr (ještě jsem neviděl). Možná i polský Intech

Pak vím o tomto modelu
Berkut MIG-29A - toto je jiné, než starý Condor. Model ale znám jen z malého obrázku. Je viděl velmi široký licí rámeček kolem trupu a jen jednomístná kabina. Tento model si musím koupit, ale zatím jsem na něj nenarazil.

tak a a teď ten zbytek modelů, ve kterých se chci vyznat, ale zatím se mi to nepovedlo
Nakotne - taky nevím, co je uvnitř. Snad je to stejné, jako Berkut.

Slyšel jsem, že firma KP Kit Pro (neplést s Kopro) jeden čas balila Nakotne, ale nikdy jsem neviděl ani obrázek.

a teď už je to zamotané.
Napřed Condor (Kondor)
nyní dělá tyto 4:
MiG-29A (9.12)
MIG-29 UB
MIG-29 SMT
MIG-29 9.13
předpokládám, že v A a UB je zase starý známý starý Condor (ten jako Směr,Kopro) v pozitivu. Ale co další dva ? je jasné, že jsou to oboje pokaždý jiné výlisky s jiným hřbetem trupu. V jednom obchodu jsem četl, že Condor SMT i 9.13 mají negativní rytí. To by bylo krásné, protože by to už nebyl starý špatný Condor a u 9.13 by byly naděje na přebal ICM. Ale nějak se mi tomu nechce věřit.
Tohle mě dost zajímá. Condor dělá krásné MIG-25 a MIG-21 oboje v negativu a o několik tříd nad jejich starým Fulcrumem. Proto mě zajímá, jestli třeba nemají dvoje formy a nové Fulcrumy v negativu. Když třeba ICM udělal nový druhý MIG-31 a přitom ten starý zdaleka nebyl špatný.

tak a teď Eastern Express. Opět dělá stejně jako Condor tyto verze
MiG-29A (9.12)
MIG-29 UB
MIG-29 SMT
MIG-29 9.13
u A a UB opět předpokládám ty profláklé staré Condory, společné pro obě verze. Ale dál ?
Našel jsem tu, že SMT je vlastně zase stejný špatný model v pozitivu. Ale místo A/UB trupu je tam daný hrbatý SMT a zbytek je až na detaily stejný včetně rozložení dílů. To ale odporuje informaci negativně rytém SMT Condoru

můžete mi potvrdit/vyvrátit, co je v jaké krabičce ?

ještě sem dám odkazy a obrázky, co jsem našel, ale zatím mi to nevyjasnily

případně znáte ještě jiné východní Fulcrumy 1/72 ?
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Re: MIG-29 Condor atd (východní výrobci), jak to je ?

Příspěvekod 172flogger » 12 zář 2008, 16:38

toto je Berkut.
Dávám ho sem první,protože je podle mě odlišný od všech ostatních:
http://www.modelimex.cz/detail/letadla/ ... an-fighter
01_BER-72001_L.jpg

a Nakotne, podle mě jsou to stejné výlisky:
nak1.jpg
nak1.jpg (8.26 KiB) Zobrazeno 2032 krát
nak2.jpg
nak2.jpg (7.88 KiB) Zobrazeno 2029 krát
nak3.jpg
nak3.jpg (7.75 KiB) Zobrazeno 2033 krát

tohle se někdy balilo u nás jako Kit Pro ?
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 12 zář 2008, 16:40

tohle je proslavený nejlepší MIG-29 9.13 od ICM:
krásný negativ
nejhezčí. Nevíte, jestli ho ještě někdo přebaluje ?

http://www.modelingmadness.com/reviews/ ... /72142.htm
http://www.modelimex.cz/detail/letadla/ ... ne-fighter
http://www.modelimex.cz/detail/letadla/ ... eam-swifts
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 12 zář 2008, 16:43

tak a starý Condor
(tady v přebalu Směr)
http://www.modelimex.cz/detail/letadla/ ... -fulcrum-a

To je ten jedno/dvojmístný model v pozitivu, co balilo i Kopro a Aeroteam

všechny Condory (i SMT a 9.13) jsou kvalitou takové ?
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 12 zář 2008, 17:52

Nakotne se u nás nebalilo, pouze prodávalo v originálních krabičkách. Ještě byl dovážen Su-27 a Su-35. Dvacetsedmičku nemám, pouze Su-35 a má, kromě toho, že je v pozitivu, chyby, například přední podvozek pouze s jedním kolem. MiG-29 byl z tehdejší produkce Nakotne (zlé jazyky to nazývaly Nakokotne :grin: ) asi nejhorší, co se tvarové přesnosti týká - příliš vysoký trup, pokud si vzpomínám. Neměl jsem ho, pouze viděl, když byl ve skladu a Condor je oproti tomu tvarově určitě o dost přesnější i když stavba rozhodně není procházkou růžovým sadem, ale postavit jde...
Condory MiG-29 9-13 a SMT vycházejí z původních forem 9-12 s novým trupem, případně dalšími díly, jsou pravděpodobně o něco lepší - nestavěl jsem je, mám jen výlisky SMT a viděl jsem 9-13 a domnívám se, že sestavitelnost by mohla být snad lepší
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 14 zář 2008, 14:20

Zdravim, nedávno jsem stavěl MIG 29 blok 9.13 od ICM, jako je tady v tom odkazu - http://www.modelimex.cz/detail/letadla/ ... ne-fighter (krabice souhlasí, jen si u některejch částí nejsem jistej, že to bylo úplně tohle)
Musim říct, že to byl snad nejhorší model co jsem dělal (no zatim jsem toho tolik neudělal), možná jsem měl nějakou divnou stavebnici, ale vršek trupu byl v negativu a spodek v pozitivu..., plast se šípal, byl hrozně křehkej a tmelil jsem jak blázen.
Nevim jaké zkušenost mají ostatní, ale moje neni vůbec dobrá. Nakonec jsem to dodělal, ale chlubit se tim nemůžu. V letadlech jsem začátečník, ale tohle bylo moc. Do vytrýnky stačíale nadšenej z něj nejsem

PS: znáte někdo model MIG 29 SMT od Condora, jak to vypadá - z postřehů tady jsem toho moc nevyčetl. Případně fotky rámečků, nebo kde sedaji vidět, dík
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj ondrus » 14 zář 2008, 15:06

Aj tu je jeden vychodny brat Eastern Express co bali alebo robi miga-29 http://www.modellversium.de/kit/artikel ... gin=sparte ale vizera to byt tiez dobre maso mne osobne staci stara Italerka alebo prebal od Bilku
juraj ondrus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 14 zář 2008, 17:07

Ja mám tiež Mig-29 9-13 od ICM ale skúsenosti a dojmy presne ako Charon.
Neviem či predajcovia klamú alebo zámerne dávajú iné obrázky no v krabici som mal/mám tiež celkom niečo iné.
Kvalita biedna(skoro ako AModel-ale ten aspoň robí jedinečné typy/verzie) plast čudný, detaily tiež slabučké a hlavne plno otrepov - pretečnej hmoty.
Tak neviem čo si o tom myslieť... :-k

Keď bude nálada tak v prípadne záujmu nafotím.
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 14 zář 2008, 17:13

Takže teraz som pozrel odkaz od Juraja Ondruša a naozaj je pravda čo som práve náhodou našiel na jednom fóre.

Ten ICM Mig-29 9-13 je v skutočnosti prebal od Eastern Expres!
Presne tie isté výlisky mám v krabičke.

No fasa, no fasa :x
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 14 zář 2008, 17:34

Počkat počkat, ale který 9.13 od ICM myslíte? Ten s obalem "Strizhi" nebo ten kde je v klasické vojenské camo, či jsou v obou krabicích stejný výlisky?
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 14 zář 2008, 17:53

Ten s tou vojenskou kamo ICM číslo 72141
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 14 zář 2008, 18:21

Hm, tak to je špatný :( Existuje vůbec nějaký obstojný 9.13 v 1/72? Je tady je tuším ještě Kondor ale vzhledem k tomu že jejich MiG-21 jsou stejný výlisky jako Eastern Express (takže hnus) tak předpokládám že MiG-29 na tom bude obdobně. Našel jsem postavený ICM a nevypadá zle, ovšem netušim jak moc se u toho autor mořil (pokud někdo gavarite parusky či hrvatski) http://maketarskikutak.com/index.php?topic=4341.0
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 14 zář 2008, 18:32

Kubouš: ja mám skôr taký čudný pocit, že v tých stavebniciach 9-13 od ICM (72141) budú výlisky aj od Eastern aj novšie od ICM.
Ako ale zistiť ktoré výlisky sa práve v krabici nachádzajú? #-o
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 14 zář 2008, 19:10

Je to tak, já tam měl stejný výlisky jako ty v Eastern Express, trup byl jinej než v odkazu co jsem dal k mýmu předchozímu komentáři. Je to fakt, výlisky byli hrozný, přeteklý, bylo znát, že ta forma je bud hodně olítaná nebo ten co pracoval na lise uměl prd a napral tam víc matroše pod většim tlakem, jinak nevim. A potvrzuju detaily, pokud se to dá nazvat byli příšerný, když to srovnam s Migem 29A (CAF) od bílka (dělal jsem ho po icm), tak bejt od ICM jdu se zakopat. Srovnat tyhle stavebnice je jako srovnávat Lamborgini s trabantem nebo spíš s velorexem. A nejlepší na tom je, že cena byla stejná...
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 14 zář 2008, 19:14

Tak aby se to zkomplikovalo, tak podle toho co jsem na odkazech viděl je nejen ICM a Eatern totéž ale oboje je navíc vlastně Condor . A verze SMT je řešená stejně jako 9-13, tedy k rámečku s univerzálními díly jen nový s trupem - u 9-13 je půlka v pozitivu, protože je to původní spodek trupu z 9-12 a přidaný jen nový vrch. U 9-12, kterou jsem stavěl byl chuťovka "čirý" překryt kabiny, nebyl z klasického polystyrénu, ale buď z nějaké speciální varianty nebo přímo z polykarbonátu, když jsem ho chtěl dopasovat k trupu, nešel skoro ničím opracovat a tvrdý byl jak potvora. Při pasování křídla k trupu doporučuji odstranit fixace, jinak se nikdo nedomluví s geometrií. Postavitelné to je a jako MiG-29 to vypadá. Dělal jsem to jako rychlovku na pár večerů a až na tu kabinu to celkem šlo, kabinu jsem tedy dopasovat opravdu nedokázal.
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse