Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mistrovství ČR dospělých 2024

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Mistrovství ČR dospělých 2024

Příspěvekod David Maier » 15 zář 2024, 16:02

Pánové, mohl by mi prosím někdo z organizačního týmu vysvětlit proč u mně na bodovacím listu od rozhodčího a bodovacím listu modelu jsou jinak body ?
Přílohy
bod_list.jpg
lis_muj.jpg
David Maier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Kuna » 15 zář 2024, 18:42

David Maier píše:Pánové, mohl by mi prosím někdo z organizačního týmu vysvětlit proč u mně na bodovacím listu od rozhodčího a bodovacím listu modelu jsou jinak body ?

To je jednoduché - to co uvádíte jako list rozhodčího je pouze pomocný či přípravný "šmírák", který někteří z rozhodčích pro svoji potřebu stále ještě používají. Oficiální výsledky pak rozhodčí zapisovali přímo do tabletu a výsledky byly předány elektronicky. Na základě těchto pak byly vystaveny bodovací listy modelů, které byly předány sportovnímu komisaři k zajištění podpisů a rozdělení k modelům. Po ukončení protestů pak byly pořadatelům a předsedovi KSPlM předány k uložení konečné bodovací listy rozhodčích a výsledkové listiny.
Naposledy upravil Luboš Kuna dne 15 zář 2024, 20:02, celkově upraveno 1
ObrázekObrázek"There are 10 types of people in this world. Those who understand binary and those who don't"
Luboš Kuna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 15 zář 2024, 19:50

Opravdu jde jen o pracovní podklad/tabulku. Nic více.
Za klub PMC Praha by nás i zajímalo, jak se tento pracovní podklad dostal k soutěžícímu?
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Maier » 15 zář 2024, 20:32

Na základě mojí první reakce mi to anonymně poslala nějaká dobře informovaná "dobrá duše" s tím že by mně to určitě zajímalo.
Jako rozhodčí funguju přes 25 let a nemyslim si že bych byl špatnej rozhodčí. Na MČR jsem bodoval několik let po sobě. ... Rád bych znal reakci rozhodčích, ale sorry, např. tohle není motor za 2 body. Pokud kompletně otevřený motor takhle sejmuli, tak bych opravdu rád věděl co se jim na něm tak moc nelíbilo. Závadu nenapsali žádnou. Pokud by mi ho někdo předložil na modelu, navíc ještě v seznamu uvedl že se jedná o jeho práci a ne o komerční doplněk tak se pohybuju v bodovém ohodnocení v horní polovině bodového rozsahu. Aktuálně tohle beru jako úlet a přijde mi že těch úletů v tom je výrazně víc. Možná až se někde objeví fotky ostatních sedmi modelů, tak vychladnu. Zatím s tím hodnocením co jsem obdržel těžce nesouhlasím a komentářů v bod. listu je jak šafránu.
Přílohy
motor1.jpg
motor2.jpg
David Maier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Maier » 15 zář 2024, 21:55

Lorem ipsum ...
David Maier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 16 zář 2024, 06:45

No mě spíš zaujalo, že v kategorii I.b je druhý vicemistr na čtvrtém místě.. a třetí je hodnoceno jen jako třetí místo..to je nějaké specifikum bo jsem brál že je mistr, 1 vicemistr, 2. vicemistr a pak 4.5.6 atd. místo..
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 16 zář 2024, 07:04

Pokud by obsadil 3 místo soutěžící ze zahraničí , pak tento zahraniční účastník nebude naším vícemistrem, "naše" pořadí se o jedno posune dolů, čtvrtý bude "náš" třetí.
Tohle složité není, ovšem zda byl účastník na třetím místě ze zahraničí se z výsledkovky nedozvíte.
Ve výsledkovce je vždy uvedeno senior, ač se jiná kategorie zúčastnit nesmí , ovšem u mezinárodního mistrovství paradoxně národnost uvedena není.
Může tím přesně vzniknout tato nejasnost .
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod YETTY » 16 zář 2024, 07:28

Zdenek _Fabik:
Nevíš nic, Yetty, ale u Tebe mne to jaksi nepřekvapuje. :wink:[/quote]
Yetty:
Ty musíš mít ale kachní žaludek a krátkou paměť
SPL LIBEREC Martin ˇˇYETTYˇˇPlaček
YETTY

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek B. » 16 zář 2024, 07:31

Jarek S. píše:No mě spíš zaujalo, že v kategorii I.b je druhý vicemistr na čtvrtém místě.. a třetí je hodnoceno jen jako třetí místo..to je nějaké specifikum bo jsem brál že je mistr, 1 vicemistr, 2. vicemistr a pak 4.5.6 atd. místo..

Pokud se nepletu, byl na 3. místě modelář že Slovenska. Vyhlášení tak bylo v pořádku.
Zdeněk Bříza
Zdenek B.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Bílek » 16 zář 2024, 08:05

Rád bych učinil poklonu pánům rozhodčím kategorie I.B, neboť všechny chybičky, co jsem na modelu učinil mi našli. Ba i dokonce některé, kterých jsem si vůbec nevšimnul a až po přečtení hodnotícího listu jsem je objevil #-o . Za mě dobrá práce.
Míra Bílek
http://www.armycast.cz/
Míra Bílek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Kuna » 16 zář 2024, 08:18

Pane Maiere nedalo mi to a prošel jsem si veškerá data MR - zejména, jak hodnotili rozhodčí kategorie I.c. To k čemu jsem došel, mne mírně řečeno zvedlo ze židle:

Nejdříve tablet, přes který rozhodčí zpracovávali data:
2024-09-16 07.43.14.jpg

na prvním snímku máte zobrazená data přesně tak, jak je odevzdali rozhodčí - odpovídají Vámi zveřejněnému "šmíráku"

2024-09-16 07.54.17.jpg

zde je zobrazen soubor databáze - scoring.db a u něj časové razítko 14.09.2024 14:47 - což je přesně čas poslední změny dat
(pro případ, že byste měl nejasnosti, kdy bylo s daty naposledy manipulováno.)

Data byla po odevzdání tabletů přenesena na hlavní pc. Po přenesení dat ze všech tabletů jsem mezi 15:15-15:30 vytisknul bodovací listy modelů a výsledkovou listinu. Obé jsme předali sportovnímu komisaři k potřebám vyhlášení výsledků. Protože bodovací listy zůstávají modeláři, vytisknul jsem si dnes opakovaně Váš lístek a ejhle je jiný, než jste předložil ve svém příspěvku:
74.jpg

Přikládám ještě bodovací list rozhodčích kat I.c tak, jak jsem jej v sobotu předal předsedovi KPlM SMČR a organizátorům mistrovství - protože zde nebyl žádný uznaný protest, který by měl za následek úpravu bodů, přesně odpovídá tabletu, a Vámi zveřejněnému "šmíráku" (tam jsou jen jinak řazené sloupce). Obě strany, které výstupy obdržely Vám jistě rády potvrdí, že bodovací list dostaly tak jak jsou na přiloženém snímku
MR2024 - I.c.jpg

Jak mi vysvětlíte rozdíl mezi vaším lístkem a všemi ostatními výstupy a daty? Vzhledem k tomu, že výpočetní technika zpracovává pouze data, která jí předáme, vzbuzuje ve mě Váš "bodovací lístek" dojem, že se snažíte znevěrohodnit systém, který jsem vybudoval a který snad pomáhá organizátorům v práci. Nebo snad dokonce mě viníte, že jsem připustil k vědomý podvod? Jaký smysl by měla manipulace s daty, kde výsledkem je nulový zisk, protože na obou stranách zůstanou stejné bodové součty a navíc bych si sám naběhl tím, že pouze Vy dostanete upravený bodovací lístek a ostatní data zůstanou jak jsou?
P.S. Moje údaje zůstávají stále jak v ostrých datech, tak ve všech provedených zálohách a klidně je nechám přezkoumat. (Navíc vše tisknu na tiskárně, která má ochranný mikroprvek)
ObrázekObrázek"There are 10 types of people in this world. Those who understand binary and those who don't"
Luboš Kuna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Kuna » 16 zář 2024, 08:21

Jarda Matt: díky za připomínku, tohle jsem si neuvědomil - pro příště do výsledkovky doplním i tuto informaci
Luboš Kuna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 16 zář 2024, 09:40

Luboši rozčiluješ se pěkně, ale evidentně se Davidovi dostal k modelu vytištěný a rozhodčími podepsaný papír, který nesouhlasí. Původně jste zpochybňovali ten šmírák a ejhle, šmírák platí a vytištěný papír ne. Asi bude třeba prověřit v klidu jak k něčemu takovému mohlo dojít a ne někoho rovnou obvinit z falšování "úředního dokumentu".
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Szwarc.Robert » 16 zář 2024, 09:46

Luboši a proč by to David dělal? Nebo útok je nejlepší obrana? (:)

Tak pro vysvětlenou:
Na první příspěvek Davida Maiera, víz níže.

David Maier píše:Asi budu remcal, ale myslím si že pánové co bodovali kategorii I.c by si měli zopakovat školení rozhodčích ... přijde mi že chápání co všechno spadá do kategorie výzbroj/výstroj (nejen v tomto bodě) u nich vázne. (antény, fotokulomet, pozičky, světlomety, poutací a tažná mechanika, celý cvičný prostor žáka-radiooperátora/navigátora, včetně všech radiostanic a další výbavy, systém pro vytápění prostoru osádky... to vše bratru za 2 body ?)
Kdybych byl na místě, tak bych podával protest (aspoň bychom si vyzkoušeli protestování po novu v praxi). Bylo by fajn kdyby při bodování používali dodané podklady ( list A4 má dvě strany ) potom by také do závad nepsali blbosti které mají zdokumentované dodanými fotografiemi na druhé straně papíru.
Chápu, že bodovaček je jak šafránu a možností kdy bodovat letadlo, které není stíhačka není mnoho ... no nic tohle je jenom povzdech.

Jsem přeposlal panu komisaři soutěže kterým byl Petr Potyš, s tím že je další problém v kategorii I.C. Ten zareagoval tak že mi poslal fotku "šmíraku" s tím že tam u modelu nevidí žádné dva body a že je vše v pořádku. Poslal jsem teda fotku Davidovi a ten zjistil že mu body na jeho bodovém papíře nesedí s tím co je na "šmíraku". A David se zeptal proč tomu tak je. To snad neznamená že by chtěl tebe nějak poškodit, a už vůbec že by chtěl body přepisovat. Určitě jsi na svůj systém pyšný a budeš ho chránit, to tě chápu, ale chyba není u Davida. Je třeba hledat jinde. (:)
Szwarc.Robert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 16 zář 2024, 10:08

Nevím o co komu jde a co tím případně sleduje,ale nelíbí se mi to. Vytváří to totiž špatný pohled na Ipmscze a shazuje práci všech kteří se snaží aby to fungovalo. Věřím že se to vysvětlí.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na SMCR- IPMSCZE