Jenže to zase naráží na požadavek konstantního rozměru....

P.S. na MB-200 bych měl i něco podkladů.... základ je Triáda.... a pak fotky z netu....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
KLuK píše:Tak na tohle jsem nepomyslel. Ale když je o tom řeč ... anžto uchošťoury už se dělají na bambusových nebo papírových tyčinkách, koupil jsem nedávno kulaté profily, trubičky, jako že si z nich natahám napínáky a moc se to nepovedlo. Ten plast, ze kterýho je profil vyrobený se po nahřátí trhá. Ať jsem ho zkoušel náhřát víc nebo míň, výsledek byl pořád stejný, vždycky se to přetrhlo. Tak nevím ...
PantherG píše:A kdysi tady na MF někdo tvrdil, že jediné použitelné trubičky jsou z lízátek Chupa-Chups.....![]()
Sakra ale je to silně nakažlivé téma.... ten Bloch.... já už taky jen tak chvilkama přemýšlím, jak by co by....
A model starých dobrých KP jako "technologická inspirace" je asi jediný možný....
K tomu křídlu třeba mě napadla kacířská myšlenka: jako základ extrudovaný polystyén ( pěnový) a povrch stříkaný tmel a přebrousit...
Pevnostně a hmotnostně by to bylo cajk....jen pořešit upevnění do rupu a motoové gondoly...
pepsini píše:když už jsme u těch scifi nápadů ,mám taky jeden ,nemáte někdo nějaký obrázek Blochu MB 202 se čtyřma motory ? na netu je jen taková skořepina focena ze předu ,ale ten prototyp letěl v kuse ....tak jen kdyby ...
KLuK píše:Tak na tohle jsem nepomyslel. Ale když je o tom řeč ... anžto uchošťoury už se dělají na bambusových nebo papírových tyčinkách, koupil jsem nedávno kulaté profily, trubičky, jako že si z nich natahám napínáky a moc se to nepovedlo. Ten plast, ze kterýho je profil vyrobený se po nahřátí trhá. Ať jsem ho zkoušel náhřát víc nebo míň, výsledek byl pořád stejný, vždycky se to přetrhlo. Tak nevím ...
KLuK píše: Je pravda, že jsem se ještě nedostal k výkresu, tak nemám přesnou představu o rozměru ani průřezu povrchového vyztužení.
Dr. zvied píše:Á propos, s tím, že nemám odvahu, ještě neznamená, že bych se toho bál. A to, že vytahuji problémy, které by mě eventuelně potkaly, jako výmluvu proč to nebo to nejde, ještě neznamená, že bych se do ničeho nepustil. Naopak! Právě teď mám doma rozdělanou takovou malou školičku (patlám se s tím v PAKÁRNÁCH). To, co člověk na takovouhle prácičku potřebuje jsou nejenom odvaha, ale i průprava (tu ty máš), dostatek technické dokumentace (tu teprve budeš mít), a potom hlavně hodně volného času. Nevím, jak jsi na tom Ludvíku s touhle devizou Ty, ale já jsem s volným časem poslední dobou dost na štíru.
Uživatelé procházející toto fórum: matus7532 a 184 návštevníků