Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

HMS Agamemnon (Caldercraft)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: HMS Agamemnon (Caldercraft)

Příspěvekod juhu » 25 pro 2017, 16:41

Tak toto vlakno si davam do sledovaca :)
Dufam, ze sa lodicka podari, evidentne dost zlozita stavebnica, zacat je lahko, ale dokoncit horsie.
"Smuggler"
"Kaydet"
"Appledram '44"
atď., atď. ...
juhu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VVING » 25 pro 2017, 16:45

Některým Ježíšek opravdu přeje, těším se na zajímavou stavbu. S tou hromadou bižuterie to musí jít samo.
Stavím pro radost ze stavby, hotový model je už jen odměna.
VVING

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondras71 » 26 pro 2017, 09:43

Moc pěkná prezentace stavebnice!! ;-I Vypadá to, že je to velmi kvalitní stavebnice určitě s velmi kvalitní cenou.. =D> Ty doplňky, zvláště lepty, jsou super. Držím palce ke stavbě, pár týdnů Ti to zabere!! :cool: :cool: O.
Ondras.

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost.."
Postaveno: President viewtopic.php?f=177&t=90230
Rozestavěno: Roter Lowe viewtopic.php?f=177&t=114576
začátky: viewtopic.php?f=180&t=98135

Člen pořádajícího klubu: https://wchs-c-2023.klom-admiral.cz/cz
Ondras71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 26 pro 2017, 17:10

Tak to je parádní dárek. Tak ať se dílo daří. :-D
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod botanik141 » 26 pro 2017, 17:17

Tak po důkladném prozkoumání stavebnice a plánů, jsem došel k závěru, že je k dispozici vše potřebné pro stavbu lodi. Jediná věc, která se v krabici nenachází ani ve stopovém množství, jsou překvapivě obyčejné kroužky. Už jsem pročesal Google a zjistil, že takové kroužky pro modelařinu lze levně sehnat v každé korálkárně, akorát se to jmenuje "spojovací kroužek". Prodávají se i v sadách všech velikostí (od 4 do 10 mm) - https://nejlevnejsikoralky.cz/cs/52-kom ... ci_krouzky
Dále přítomné kladky jsou určeny vyloženě pro ztvárnění takeláže, takže když se člověk rozhodne rozkvětnatit a ztvárnit u děl kladkostroje, jistit to musí Radek. (Na pár vteřin mě napadla domácí výroba kladek ala Marsalv, ale ve třetí vteřině jsem si to zase vyvrátil, jelikož při posledním pokusu o tento postup jsem málem dostal vzteklinu). :-D
botanik141

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 26 pro 2017, 22:58

To chce je trochu trpělivosti (:) .
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod botanik141 » 27 pro 2017, 11:49

Trpělivost by i byla. :) Za všechno může zničující absence MF 70, FD 150/E a praxe. Mám sice obdobu (stojan s křížovým stolem a na tom frézku), ale pohyb osy nahoru dolu je řešen pákou, takže na vrtání dobrý, ale donutit to držet konstantní hloubku řezu je nad moje síly. Zaplaťpánbůh, že mám k dispozici tohle fórum s bezednou inspirací.
botanik141

• Odpovědět s citací

Příspěvekod radekkk » 28 črc 2021, 06:46

ahoj,
chtěl bych se zeptat, jak pokračuje stavba.
Chtěl bych si pořídit stejnou stavebnici tak mne to zajímá.
radekkk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod botanik141 » 05 srp 2021, 21:46

Zdravím všechny! Můj Agamemnon zatím spí, jelikož mám rozdělanou HMS Bounty a ani na tu se poslední dobou moc nedostává, jelikož jsem většinu času v práci a o víkendech pro změnu chci ulevit očím, jelikož v práci "modelařím" také (vývoj Prusa Research). Spíš teď vymýšlím nějaké přípravky na ulehčení práce, které bych si vytisknul na FDM/SLA tiskárně nebo postavil z Lega. Blýská se ale na lepší časy, jelikož jsem si konečně pořídil Proxxon frézku, se kterou se zase dostanu o chlup dál. Plánuji také využít možnosti tvořit u nás v Prusalabu a dlouhé díly takeláže Agamemnonu, které bych doma neupnul do soustruhu, vytvořím zde. Musím však nejdřív vše nakreslit v Inventoru. Stavebnici každopádně doporučuji, je to ale docela macek, takže nic do garsonky. :D Už jen hlavní ráhno je stejně dlouhé jako Bounty, kterou teď stavím. Kladky to ale bude chtít z HIS model, jelikož ve stavebnici jsou klasika hranaté imitace kladek, které by modelu v tomto měřítku moc neslušely. Každopádně sem něco postnu, až se pohnu z místa. Zatím se mějte fajn a modelařině zdar!
botanik141

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno