Moc pěkná prezentace stavebnice!! Vypadá to, že je to velmi kvalitní stavebnice určitě s velmi kvalitní cenou.. Ty doplňky, zvláště lepty, jsou super. Držím palce ke stavbě, pár týdnů Ti to zabere!! O.
Tak po důkladném prozkoumání stavebnice a plánů, jsem došel k závěru, že je k dispozici vše potřebné pro stavbu lodi. Jediná věc, která se v krabici nenachází ani ve stopovém množství, jsou překvapivě obyčejné kroužky. Už jsem pročesal Google a zjistil, že takové kroužky pro modelařinu lze levně sehnat v každé korálkárně, akorát se to jmenuje "spojovací kroužek". Prodávají se i v sadách všech velikostí (od 4 do 10 mm) - https://nejlevnejsikoralky.cz/cs/52-kom ... ci_krouzky Dále přítomné kladky jsou určeny vyloženě pro ztvárnění takeláže, takže když se člověk rozhodne rozkvětnatit a ztvárnit u děl kladkostroje, jistit to musí Radek. (Na pár vteřin mě napadla domácí výroba kladek ala Marsalv, ale ve třetí vteřině jsem si to zase vyvrátil, jelikož při posledním pokusu o tento postup jsem málem dostal vzteklinu).
Trpělivost by i byla. Za všechno může zničující absence MF 70, FD 150/E a praxe. Mám sice obdobu (stojan s křížovým stolem a na tom frézku), ale pohyb osy nahoru dolu je řešen pákou, takže na vrtání dobrý, ale donutit to držet konstantní hloubku řezu je nad moje síly. Zaplaťpánbůh, že mám k dispozici tohle fórum s bezednou inspirací.
Zdravím všechny! Můj Agamemnon zatím spí, jelikož mám rozdělanou HMS Bounty a ani na tu se poslední dobou moc nedostává, jelikož jsem většinu času v práci a o víkendech pro změnu chci ulevit očím, jelikož v práci "modelařím" také (vývoj Prusa Research). Spíš teď vymýšlím nějaké přípravky na ulehčení práce, které bych si vytisknul na FDM/SLA tiskárně nebo postavil z Lega. Blýská se ale na lepší časy, jelikož jsem si konečně pořídil Proxxon frézku, se kterou se zase dostanu o chlup dál. Plánuji také využít možnosti tvořit u nás v Prusalabu a dlouhé díly takeláže Agamemnonu, které bych doma neupnul do soustruhu, vytvořím zde. Musím však nejdřív vše nakreslit v Inventoru. Stavebnici každopádně doporučuji, je to ale docela macek, takže nic do garsonky. Už jen hlavní ráhno je stejně dlouhé jako Bounty, kterou teď stavím. Kladky to ale bude chtít z HIS model, jelikož ve stavebnici jsou klasika hranaté imitace kladek, které by modelu v tomto měřítku moc neslušely. Každopádně sem něco postnu, až se pohnu z místa. Zatím se mějte fajn a modelařině zdar!