Martin Černý 'Černoch' píše:Zdeňku ale ono to tam je, viz bod co napsal Jarda, akorát to chybí zopakované v podrobnějším popisu na Dokumentaci k modelu v bodu výkladu 5.1.
Nicméně u dětí bych se přimlouval za systémovou změnu, kde by přiložený návod či návody od doplňkových sad byly hodnoceny alespon tím půl bodem.
onysx píše:Kluci mrzí mě že můj dotaz vyvolal takovou hádku. Ve svém příspěvku jsem napsal že to není komentář ukřivděného soutěžícího a ani by mě to nenapadlo. Jen mě to zaujalo z pohledu rozhodčího a ze své strany to beru jako nepochopení výkladu pravidel a jak jsem v rychlosti zjistil nejen u mně. Navíc jak jsem uvedl soutěžil jsem s modelem který v žádném případě neměl šanci v dané konkurenci ovlivnit výsledek MČR. Nechci aby se tu zase rozjelo něco co už bylo a jediné čeho se dosáhlo bylo to že špičkový modelář přestal soutěžit! Bohužel jsem neměl možnost se školení v Budějovicích zúčastnit a od té doby s někým mluvit.
Pavel Klouček píše:Nevím podle čeho byla dle Zdeňka porušena pravidla, rád se nechám poučit. Znovu opakuji, že body se v této položce PŘIDĚLUJÍ, tj. žádný automatický nárok na ně nevzniká. A pokud mám ve dvou bodech zohlednit pracnost, tj. energii vloženou modelářem do tvorby dokumentace a rovnou si část odstřelím tím, že dám body za něco, co je povinnou součástí, tak jsem rázem jednoruký a ty body za dokumentaci můžeme s touhle filozofií zase klidně zrušit. Pokud by se rozhodčí usnesli před hodnocením dávat i u seniorů jen za návod půl bodu, tak by se dávalo půl, ale jednotně jsme se shodli, že oceňovat povinnou položku nám přijde zbytečné. Je pravda, že ve výkladu v kapitole 5.1 by mělo znovu zaznít, že návod je povinnou součástí dokumentace (nejde-li o novostavbu). Navrhnu zapracovat v rámci případných dalších revizí.
Dávat nějaké povinné taxativní zisky co za co do pravidel mi nepřijde rozumné, udělal jsem to v jediném případě - ve shodě zbarvení u jednobarevných mašin právě kvůli dlouhodobému porušování pravidel rozhodčími a ti samí, co se teď rozohňují nad tím, že něco není v pravidlech striktně dáno, se mohli přeskočit, že něco nařizujeme...
Zdeněk_Fabík píše:Tvůj dotaz byl zcela relevantní a byl jsi jednoznačně poškozen.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník