Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/32 Trumpeter Su-30 MKK, Rusko - DOKONČENO

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 378 • Stránka 8 z 26 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26
  • Odpovědět s citací

Re: 1/32 Trumpeter Su-30 MKK, Rusko

Příspěvekod Andrej_Sk » 15 črc 2020, 10:08

ja som tu mriezku daval do stvrtkovej academy az po nalepeny sacakov, vtrepal som to tam dole cez tu dieru kde pojdu zaluzie,
a cez tu dieru aj usadzoval
Sovietska technika PVO 1:35, letectvo 1:48

https://www.youtube.com/watch?v=OBkn78q_t_Q&t=5s
Andrej_Sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LuMar » 15 črc 2020, 17:50

Robím síce 72-ky ,mám aj modely bez závažia,ale je to len tak tak. Dávam závažie do radomu.
P.S. A lepte čosi ! :lol:
LuMar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod farcry » 15 črc 2020, 19:23

Ahoj,
Držím palce k dokončení modelu a koukal jsem na moji SU-27 v krabici a ta má povrch bez krupice naprosto hladký.
Zatím L.
farcry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 16 črc 2020, 12:32

farcry píše:Ahoj,
Držím palce k dokončení modelu a koukal jsem na moji SU-27 v krabici a ta má povrch bez krupice naprosto hladký.
Zatím L.

Ach jo, tak to mě popravdě trochu sere, trochu víc... Ale na Su-27 byla jina vrchni forma, než pak na Su-27UB, ze které se úpravami dělalo tohle Su-30. Vy, co máte doma tenhle model (Su-30) - kokuněte, jestli taky máte krupičku (pěkně je to vidět vzadu u uchycení SOP a pak na špici - viz fotky dříve), nebo ne - jestli jsem si to "vyžral sám", nebo to je u této formy/modelu normální. Spodek trupu je z původní SU-27 a ten je hladký.

Tak schválně...
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 20 črc 2020, 09:24

KABINKA, tedy jen překryt.

Nebylo moc času, tak říkám: kouknu alespoň na kabinku, připravím drobotinu...

První pohled na překryt a uprostřed mě čekala výhra - "solidní kráter" - paráda, alespoň je co dělat a nebude nuda... :)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ok, to by šlo.

Ještě kouknu na předek a BINGO - místo jednoho kráteru hned DVA!

A navíc SUPER BINGO - pod úhlem viditelné 2 malé praskliny v kráteru, :nuts:, snová kombinace. (PS: je to foceno na červeném kartáčku, aby to bylo vidět).

Tak jsem se do toho pustil.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Nakonec se mi to podařilio udělat tak, že se ty praskliny nezvětšily, ale kdyby to třeba prasklo (nic zvláštního) tak je to na vyhození (pokolikáté už?). Trumpeta (resp. číňani) žádné reklamace nikdy neřeší... Mimo mísu: tady zase třeba Eduarda pochválit, kdyby bylo cokoliv podobného na jejich modelu, tak pošlou nový díl...

Podotýkám, je to nový model, překryty byla zabaleny v origo igelitu.
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 24 črc 2020, 15:22

Další podle mě úplně zbytečná chyba stavebnice. Jde o VOPky.

Chci je na modelu udělat vychýlené (tak jak je to na většině obrázcích letadla na zemi) - je to atraktivní, všichni modeláři to dělají, vypadá to lépe...

Obrázek Obrázek

Dokonce tady na leteckém snímku je vidět, jak je na letadle tato poloha zašpiněná...

Obrázek

Čep, který je na modelu, tak je úplně mimo osu otáčení VOPky a navíc je hnusně vidět + zasahuje do motoru, což je nesmysl, protože VOPka se otáčí na tom zasouvacím čepu za SOPkou (nevím, jak se to jmenuje). Pokud je VOPka v normální poloze, tak se nic neděje, pokud to chcete vychýlit, tak dolů to jde - viz foto (je to ale úplně mimo), bohužel nahoru to vůbec nejde = čep bylo potřeba předělat.

Ne, že by to byla nějaká hrozná práce, ale proč tohle nemůžou udělat při výrobě stavebnice? Klapky a kormidla dají na osy a čepy, ale tady zase nedomyšleno.
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Navrátil » 24 črc 2020, 15:56

jezekm píše: Trumpeta (resp. číňani) žádné reklamace nikdy neřeší...

Mě Trumpeter normálně díl poslal a to jsem se přiznal, že jsem ho ztratil. Nebylo to sice druhý den, ale bylo.
Navrátil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 24 črc 2020, 17:49

Navrátil píše:

Mě Trumpeter normálně díl poslal a to jsem se přiznal, že jsem ho ztratil. Nebylo to sice druhý den, ale bylo.

AHA! A kam jsi psal? Primo soudruhum do Ciny, nebo CZ distributorovi, coz je ehornet.cz?

Na strankach maji text:
24.01.2013 - Reklamace modelů
Rádi bychom Vás požádali o kontrolu obsahu balení jednotlivých modelů ihned po jejich obdržení. Reklamace chybějících rámečků a dílků přijímáme do 14ti dnů od zakoupení modelu. Na pozdější reklamace nebude brán zřetel. Děkujeme za pochopení.
Hornet, s.r.o.

Model uz doma nejaky ten mesic/rok lezel...
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 24 črc 2020, 21:51

A tady po úpravě čepu - VOPky lze vyklopit do požadované polohy a navíc při pohledu shora zmizel ten starý čep a nový není zas až tak moc vidět.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondrej » 25 črc 2020, 06:39

Obdivuji tvou vytrvalost, já už bych to dávno hodil do popelnice. Vždyť z toho původního modelu nezbylo skoro nic, všechno předěláváš.
A vypadá to dost dobře.
Dokončeno: Focke-wulf Fw 190A-8 1/48 Euard,Hanriot HD.1 - drak 1/48 Eduard

návrh, výroba a prodej masek na stříkání www.omask.cz

Omask - stránky na facebooku
ondrej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 25 črc 2020, 13:42

Popadla mě potřeba "fouknout si", takže nějaká drobotina:

PS: poučen z předchozích nezdarů se SOP jsem stejně nastříkal i VOP a doufám, že lak to pak ještě trochu vytáhne (pod úhlem je předstínování vidět) a bude to stejné...
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 25 črc 2020, 14:12

ondrej píše:Obdivuji tvou vytrvalost, já už bych to dávno hodil do popelnice. Vždyť z toho původního modelu nezbylo skoro nic, všechno předěláváš.
A vypadá to dost dobře.

Už tom celkem intenzivně dělám 3 měsíce a ještě to chvíli potrvá. Na mě je to strašně dlouho. Mám na model rozpočet tak 2 měsíce - život je krátkej, modelů spousta :grin:

No jsou ještě 3 věci, ze kterých mám před dokončením trochu strach:
- správně udělaný kovový povrch na motorech,
- podvozkové nohy - jsou tam plastové i kovové, ale ty kovové mají otřepy - spousta roboty s nimi bude + navíc tam jsou nějaký pérka na odpružení, no blbosti...
- ale hlavně obtisky - ty to můžou všechno nakonec úplně zhatit.

Obrázek

Už na testu "trhání obtisků" - viz předchozí příspěvky je vidět, jak jsou ty obtisky tlusté a celkově jsou takové "prkenné", moc dobře se s nimi nedělá. Zrovna na tu potrhanou nálepku na vrchu SOP to nevadí (spíš naopak), ale zbytek už by mohl trochu "bít do očí". Stencils se dají vyřešit sadou od Begemnotu, hvězdy taky, ale zbytek? No uvidíme.

Zkusil jsem už několik obtisků aplikovat na kryty kol - no, ne že by s nimi byl nějaký zásadní problém - drží jak mají, nestříbří, jsou čitelné..., ale prostě z nich nemám úplně dobrej pocit. [-(
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sunabi » 25 črc 2020, 15:27

;-I neuvěřielná práce a trpěliost

Napadlo mě jestli by na to "otrhání" obtisků - po nanesení a usazení na model - pomohl třeba decal soft nebo podobné vodička ( jen pár minikapek na místa kde se pak bude strhávat )

Ještě se tu tuším někde řešilo otírání laku z obtisků nějakým ředidlem - třeba by se to taky dalo nějak použít
Narozen na Zemi - a ty?

patláma, patláma, patláma a… žbrluch!
sunabi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Navrátil » 25 črc 2020, 16:46

jezekm píše:
Navrátil píše:

AHA! A kam jsi psal? Primo soudruhum do Ciny, nebo CZ distributorovi, coz je ehornet.cz?

Na strankach maji text:
24.01.2013 - Reklamace modelů
Rádi bychom Vás požádali o kontrolu obsahu balení jednotlivých modelů ihned po jejich obdržení. Reklamace chybějících rámečků a dílků přijímáme do 14ti dnů od zakoupení modelu. Na pozdější reklamace nebude brán zřetel. Děkujeme za pochopení.
Hornet, s.r.o.

Model uz doma nejaky ten mesic/rok lezel...

Přímo číňanovi. Ještě bych někde vyhrabal mail. Ozvala se nějaká buchta s tím, že díl zrovna nemá. Tak jsem jí za nějaký měsíc povzbudil, že bych to fakt chtěl a pak to dorazilo. Tak mi to nedalo a hledal jsem to. Bylo to v 2017. Psal jsem na mail, který má Trumpeter přímo na stránkách a ozvala se mi buchta z nějakýho jinýho mailu. Zbytek viz. výše.
Navrátil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 26 črc 2020, 13:13

Už jen drobná poznámka k provedení sacáku a motorů (a nechám toho) - viz obrázek, vypadá to jako ze dvou různých modelů. Hlavně ty rozdíly v rytí a povrchu...

Obrázek
jezekm

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 378 • Stránka 8 z 26 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26

Zpět na Rozestavěno