Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 1453 z 3260 • 1 ... 1450, 1451, 1452, 1453, 1454, 1455, 1456 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod jenda58 » 15 led 2020, 22:30

404 nenalezeno...
EDIT: jo, podle toho horního to jde.
Naposledy upravil jenda58 dne 15 led 2020, 22:33, celkově upraveno 1
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod shark » 15 led 2020, 22:31

Sem to blbě zkopíroval nebo co. Klikni na odkaz o příspěvek výš.
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
shark

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 15 led 2020, 23:15

shark píše:https://www.eduard.com/out/media/distri ... 0-03cz.pdf

Bezva, žebrat o kompresory na B-17 (pravda, od Monogramu) se chystám už nějaký čas.
Dezertní baby paráda!
A Mustangy taky. Navíc mám obtisky na vydané stroje několikrát i od jiných výrobců, takže když se přetrhnou nebo srolují, nevadí... :grin:

Kdo použije cizí obtisky, dostane přirážku (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 15 led 2020, 23:26

To Vl. Šulc - Děkuji za obsáhlejší odpověd. Mám Mustanga ještě 5x Chattanooga Cho Cho, tak zkusím nanášet obtisky trošku jinak a uvidíme. Jediné co mě napadlo je to, že obtisky mi mohly stříbřit, jelikož jsem na stříbrnou Gunze C8 nedával jako podklad lesklý lak, jelikož jsem nechtěl přijít o ten kovový lesk. Kdyby se něco pokazilo, tak napíšu pro nové obtisky. Vždyt o nic nejde. Jinak je to moc pěkný model za rozumnou cenu.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 15 led 2020, 23:36

wvnb píše:
Petr Zatrepalek píše:
Vl.Šulc píše:Jestli to nebude ukázka konfliktu mezi novými věcmi a starými návyky. Já jsem s těmi obtisky hodně experimentoval, mimo jiné kvůli potenciální křehkost nebo riziku přetržení, a přetrhnout je zase tak snadné není.

Nechám Vám poslat pár aršíků na trénink.

Díky nemusíte, myslím že stavbou Ozingy a Eiko pro p. Zdiarského mám natrénováno dostatečně, abych si udělal jasno 8-)

Ty bláho, to jsou reakce jako kdyby o dekály vůbec nešlo.

Jenže jde. Že to bylo právě na mustangu a Eiko stavěné pro Eduard je náhoda, protože jinak mám doma rozdělané i jiné eduardí modely ještě se starými dekály. To, že je zbytečný zkoušet nějaký hokusy pokusy, bude jasný komukoliv, kdo si absolvuje půldenní zážitek s novými obtisky a s tím spojené nadávání. Já osobně mám doma na práci mnohem důležitější věci, než zbůhdarma sedět a trénovat si dekálování jen kvůli tomu, že výrobce nahradil osvědčenou technologii novou, co není uživatelsky ideální.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 15 led 2020, 23:45

To jste dělal pro nás, pane Zatřepálku?
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 16 led 2020, 06:29

Pane Šulci, já to nezmiňoval jako problém, jen si u těch kousků, kde je více laku než barvy dávám většího majzla

To ale platí všeobecné, třeba bílé tenké kříže na horní křídlo Bf a Fw se i u starších obtisku musely nanášet opatrněji.
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 16 led 2020, 07:15

Pane Šulci neuvažovali jste o wet transferech místo klasiky obtisků? Neznám finanční ani výrobní náročnost jen se ptám. Zatím jsem neměl tu čest s úplně novýma obtiskama ale v podstatě jsem s kvalitou předešlých spokojený.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 16 led 2020, 08:17

Vl.Šulc píše:To jste dělal pro nás, pane Zatřepálku?

Ano, souhra náhod... Vlastně "nové" stavebnice hned stavím už jen na zakázku. Další modely od Eduardu, co mám doma rozestavěné, jsou mezky, migy a lavočky, ještě se starými dekály. Dokud nedodělám co mám rozestavěné, nechci začínat stavbu novou. Loni jsem (krom nového Eiko) dodělal konečně pro sebe 5 Bundes- a Natofighterů... Navíc už tak nějak nezbývá čas 8-)

K těm dekálům - největší vopruz je usazování popisek. Jsou malé a hlavně úzké. A to je problém při sesouvání z papírku. Růžky se snadno při pohybu přes hranu papíru podhrnou, a taky, jak jsem psal, se mokrý dekál snadno díky kapilárnímu vzlínání přichytí ke špejli. Já používám raději než porezní špejli zkrácenou plastovou násadu starého štětce. Ale i při největší opatrnosti jsem přišel skoro o třetinu popisek a musel je nahrazovat záložními. A ty nejmenší popisky mi usadit nešli vůbec. Skutečně by chtělo mít ty dekály líp uživatelsky přívětivé. Na druhou stranu, problém se slabým podtiskem bílé jsem nepozoroval, i ten rastr je OK. V tomhle jsou nové dekály za mne zatím na jedničku.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 16 led 2020, 08:20

onysx píše:Pane Šulci neuvažovali jste o wet transferech místo klasiky obtisků? Neznám finanční ani výrobní náročnost jen se ptám. Zatím jsem neměl tu čest s úplně novýma obtiskama ale v podstatě jsem s kvalitou předešlých spokojený.

Ty wet transfery nejsou také bez problémů, občas zůstává dekál na přenosce. Je to problém hlavně u nýtů a dalších drobných motivů. Na druhou stranu je to to nej, co se dá na model dneska dát...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 16 led 2020, 08:22

Vždy jsem si myslel, že nanášení obtisků patří mezi základní dovednosti při stavbě modelů. :)
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 16 led 2020, 08:24

Renda píše:Vždy jsem si myslel, že nanášení obtisků patří mezi základní dovednosti při stavbě modelů. :)

To ano, ale zázraky dělat nejdou :)
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 16 led 2020, 08:31

Já používám postup přesně jako K. Nademlejnský na jedné z předchozích stran a nemám problém.
Nanáším obtisky i jiných dalších výrobců a chce to jen vyzkoušet někde bokem, jak s konkrétním produktem pracovat a je to.

A nemusí se zde sálodlouze na několika stranách debatovat.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 16 led 2020, 08:37

Renda píše:Já používám postup přesně jako K. Nademlejnský na jedné z předchozích stran a nemám problém.
Nanáším obtisky i jiných dalších výrobců a chce to jen vyzkoušet někde bokem, jak s konkrétním produktem pracovat a je to.

A nemusí se zde sálodlouze na několika stranách debatovat.

Od toho ale diskusní forum je :)
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 16 led 2020, 08:45

Pak je ještě možnost ten aršík před-stříknout lakem.
jenda58

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 1453 z 3260 • 1 ... 1450, 1451, 1452, 1453, 1454, 1455, 1456 ... 3260

Zpět na Diskuse