Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.
jarda malý píše:dvě ikea lampičky (po 250ti korunách), k tomu trochu lepší LED žárovku (teplota cca. 4500 - 5000K), fotopozadí, stativ a s tím nikonem příště budou fotky jak do časáku...
eso rimmer píše:Máš nějakou takovou fotku? Myslím s těma Ikea lampičkami, rád bych kouknul. Stačí hodit nějaký link na tvou práci.
Zkoušel jsem fotit s nějakými obyč lampičkami s ledkami a výsledek nic moc, zkreslovalo to barevné spektrum. Tanky byly do fialova a pod. Teplé světlo by snad pomohlo, to už asi ale nebude za 250 Kč.jarda malý píše:dvě ikea lampičky (po 250ti korunách), k tomu trochu lepší LED žárovku (teplota cca. 4500 - 5000K), fotopozadí, stativ a s tím nikonem příště budou fotky jak do časáku...
David Andrýsek píše:eso rimmer píše:Máš nějakou takovou fotku? Myslím s těma Ikea lampičkami, rád bych kouknul. Stačí hodit nějaký link na tvou práci.
Zkoušel jsem fotit s nějakými obyč lampičkami s ledkami a výsledek nic moc, zkreslovalo to barevné spektrum. Tanky byly do fialova a pod. Teplé světlo by snad pomohlo, to už asi ale nebude za 250 Kč.jarda malý píše:dvě ikea lampičky (po 250ti korunách), k tomu trochu lepší LED žárovku (teplota cca. 4500 - 5000K), fotopozadí, stativ a s tím nikonem příště budou fotky jak do časáku...
A jaký vliv má na kvalitu fotky samotná lampička... kolega ti radí tu z ikei, protože je skoro zadarmo a je prostě skvělá a protože je prodavají všude, akorát dráž... a do ni si dáš žárovku jakou chceš. Já používám bíle světlo s 6000K. Protože já pod žlutým světlem nic nevidím při práci na modelech. Přikládám fotku s lampama z ikei jedna za 250 a v nich žárovky s 6000K každá za 150kč, fotka není ideální, ale krom zmenšení není nijak upravená
David Andrýsek píše:To může být taky dost možná rozdílným monitorem a jeho nastavením, to nedokážu posoudit. Jak říkám ta fotka není ideální, ale já to tady u sebe nevidím nijak zvláště tmavé. Je to čistě pro představu, že nemusíš mít nic profi ani lampy ani žárovky a půjde to vidět. Což je přesně to co potřebuješ. A takové řeči jako fotit model v přirozeném prostředí jeho předlohy ani nečti, takový člověk totiž nejspíš neví co píše. To jsem se zas pro jednou pobavil u komentáře kolegy....
eso rimmer píše: Ještě bych se tě zeptal, když už tě mám na příjmu, jak se ti jeví ta patina na tom mém modelu? Jestli jí teda dobře vidíš. Ptám se, protože se mi líbí jak patinuješ ty.
eso rimmer píše:Máš nějakou takovou fotku? Myslím s těma Ikea lampičkami, rád bych kouknul. Stačí hodit nějaký link na tvou práci.
David Andrýsek píše:eso rimmer píše: Ještě bych se tě zeptal, když už tě mám na příjmu, jak se ti jeví ta patina na tom mém modelu? Jestli jí teda dobře vidíš. Ptám se, protože se mi líbí jak patinuješ ty.
Jde vidět, že jsi si vzal některé věci k srdci. Afriku nestavím a stavět asi nikdy nebudu, vůbec mě to nebere dělat pískovou patinu na pískové barvě... ALE pokud se to umí tak je to šupa to jako klobouk dolů před každým kdo to dá. Já bych to nesvedl. A patinu tam nevidím, jak říkám, těžko vidět písek na pískové barvě když je to špatně nafocené. Ale i přes to že je to poušť tak bych se snažil udělat před tím pískem nějaký trošku tmavší wash, aby vynikly kontury jednotlivých částí, zesvětlení detailů, rozbití jednotlivých částí povrchu různými odstíny. Třeba nedávno tady na MF uveřejněné modely Fandy z Afriky jsou pěkné.
David Andrýsek píše:To může být taky dost možná rozdílným monitorem a jeho nastavením, to nedokážu posoudit. Jak říkám ta fotka není ideální, ale já to tady u sebe nevidím nijak zvláště tmavé. Je to čistě pro představu, že nemusíš mít nic profi ani lampy ani žárovky a půjde to vidět. Což je přesně to co potřebuješ. A takové řeči jako fotit model v přirozeném prostředí jeho předlohy ani nečti, takový člověk totiž nejspíš neví co píše. To jsem se zas pro jednou pobavil u komentáře kolegy....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků