To, že má Petr v týmu poradců lidi, kteří měli kdy nějaký vztah k původním KP neznamená, že převzal firmu. Spousta firem si navzájem přetahuje zaměstanace nebo jim nabízejí své služby lidé od konkurence. To že Hyundai zaměstná designera ze Škodovky z nich také Škodovku neudělá. Nejde o převzatí forem, to by pak nástupcem měl být v současné době Směr. Ještě zhruba do r. 2003 bylo na obalech stavebnic z Prostějova logo KOPRO- Kovozávody Prostějov. Při privatizaci Kovozávodů Prostějov s.p. zkrátka tehdy ing. Hruban neměl o původní logo zájem, už jen třeba proto, že cena byla taková, jaká byla. Jak už tady někde padlo, po uplynutí všech těch ochranných lhůt si pak mohl udělat novou registraci kdokoliv, koho by to napadlo. Od Petra Muzikanta osobně jsem slyšel historku, jak k tomu došel on.
Jak už jsme tu před nedávnem oba rozepisovali informace ohledně vývoje firmy, tak postupně z ní vznikla nová firma KP-KOPRO s.r.o. ale na začátku této soukromé firmy byla privatizace Kovozávodů Prostějov s.p. a postupný přerod do KP-KOPRO s.r.o. Ještě na staré verzi firemních stránek byla celá tahle historie rozepsána, včetně popisu navázání na historii Kovozávodů Prostějov, jejichž výrobu jsme převzali. V současné době již datujeme historii firmy až od doby vzniku KP-KOPRO s.r.o.
Kdyby se mi chtělo vytahovat a oživovat starý počítač, možná bych tam našel původní texty z prezentačních CD, která se dostávali naši zákazníci na veletrzích a pod. Tam ta zmínka ohledně historie ještě popsaná je...
Můj názor je, že Petr má značku, kde se dá mluvit o padesátileté či možná i delší (nejsem si jistý jestli už dávno před Delfinem nebyla používná firmou jako podniková značka, nejsem bývalým zaměstnancem Kovozávodů Prostějov s.p., přišel jsem do KOPRO přes firmu KitPro s.r.o. až po privatizaci a předtím dělal ve firmě, která vznikla právě ze Sigma-Chema oddělením od Sigmy v padesátých letech) historii, ale nemá padesátiletou historii výroby modelů. Zaregistroval si značku, ale nekoupil firmu. A nic na tom nezmění ani to, že s ním teď spolupracují lidé, který dřív stáli nějakým způsobem u vzniku modelů v Kovozávodech Prostějov, těch skutečně z Prostějova, ať již jako zaměstnanci nebo jako externí spolupracovníci. Zkrátka Muzikant není první český výrobce modelů, první výrobce modelů jako modelářká firma zanikl, možná je pátý (ještě je tu starší třeba Směr, Dubena, Kovozávody Semily...) či šestý nebo desátý, nevím, v jakém pořadí jednotlivé modelářské firmy tady vznikaly.
Ohledně třeba těch obrazů je to dost komplikovanější, to by asi ani nebylo dobré řešit někde veřejně na fórech, možná když se někdy někde setkáme...
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht