Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a výrobc

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 49 z 76 • 1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 76
  • Odpovědět s citací

Re: Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a vý

Příspěvekod Jirka Látal » 26 říj 2018, 20:26

Jarda Matt:
To, že má Petr v týmu poradců lidi, kteří měli kdy nějaký vztah k původním KP neznamená, že převzal firmu. Spousta firem si navzájem přetahuje zaměstanace nebo jim nabízejí své služby lidé od konkurence. To že Hyundai zaměstná designera ze Škodovky z nich také Škodovku neudělá. Nejde o převzatí forem, to by pak nástupcem měl být v současné době Směr. Ještě zhruba do r. 2003 bylo na obalech stavebnic z Prostějova logo KOPRO- Kovozávody Prostějov. Při privatizaci Kovozávodů Prostějov s.p. zkrátka tehdy ing. Hruban neměl o původní logo zájem, už jen třeba proto, že cena byla taková, jaká byla. Jak už tady někde padlo, po uplynutí všech těch ochranných lhůt si pak mohl udělat novou registraci kdokoliv, koho by to napadlo. Od Petra Muzikanta osobně jsem slyšel historku, jak k tomu došel on.
Jak už jsme tu před nedávnem oba rozepisovali informace ohledně vývoje firmy, tak postupně z ní vznikla nová firma KP-KOPRO s.r.o. ale na začátku této soukromé firmy byla privatizace Kovozávodů Prostějov s.p. a postupný přerod do KP-KOPRO s.r.o. Ještě na staré verzi firemních stránek byla celá tahle historie rozepsána, včetně popisu navázání na historii Kovozávodů Prostějov, jejichž výrobu jsme převzali. V současné době již datujeme historii firmy až od doby vzniku KP-KOPRO s.r.o.
Kdyby se mi chtělo vytahovat a oživovat starý počítač, možná bych tam našel původní texty z prezentačních CD, která se dostávali naši zákazníci na veletrzích a pod. Tam ta zmínka ohledně historie ještě popsaná je...
Můj názor je, že Petr má značku, kde se dá mluvit o padesátileté či možná i delší (nejsem si jistý jestli už dávno před Delfinem nebyla používná firmou jako podniková značka, nejsem bývalým zaměstnancem Kovozávodů Prostějov s.p., přišel jsem do KOPRO přes firmu KitPro s.r.o. až po privatizaci a předtím dělal ve firmě, která vznikla právě ze Sigma-Chema oddělením od Sigmy v padesátých letech) historii, ale nemá padesátiletou historii výroby modelů. Zaregistroval si značku, ale nekoupil firmu. A nic na tom nezmění ani to, že s ním teď spolupracují lidé, který dřív stáli nějakým způsobem u vzniku modelů v Kovozávodech Prostějov, těch skutečně z Prostějova, ať již jako zaměstnanci nebo jako externí spolupracovníci. Zkrátka Muzikant není první český výrobce modelů, první výrobce modelů jako modelářká firma zanikl, možná je pátý (ještě je tu starší třeba Směr, Dubena, Kovozávody Semily...) či šestý nebo desátý, nevím, v jakém pořadí jednotlivé modelářské firmy tady vznikaly.
Ohledně třeba těch obrazů je to dost komplikovanější, to by asi ani nebylo dobré řešit někde veřejně na fórech, možná když se někdy někde setkáme...
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 26 říj 2018, 20:41

zbynek.skopan píše:
Chmell píše:
zbynek.skopan píše:Dávám odkaz na svůj pohled na dnešní novinku L-159,abych odlehčil téma novinek 1/72
http://www.skopan.cz/nekorektni-recenze&pg=35
článek bude ještě doplňován a není jeho účelem zvýšení návštěvnosti mých osobních stránek, jde je o to aby nebyly informace ... třeba smazány

Bude i stavba? Klidně bez barvení?

Tak model je dokončený - hrubá stavba - nebudu dělat podvěsy- jen polepeno sem tam broušeno ... nic jsem netmelil ... zítra dám fotky večer jsem už musel vyklidit pokoj, spí tam návštěva...
Budete to také stavět?
Zajímá mě jiný názor ....než se pustím alespoň do jedné (minimálně, nebo všech tří zbývajících) "ostré stavby" kde už budu tmelit - potřeba bude spoj SOP a pak hlavně sacáky ..ale to je nešvar snad všech stavebnic na bázi L-39 kromě Air Czech - což bude Res-IM kde je to pořešené jinak a pak pochopitelně u HPH Jirky Hodana. a pak sem tam něco poladit na zbytku ,,, některé věci znova ...
Také mě bude zajímat názor některého odborníka např p. Janouška ...

Model bych rád nafotil a případně udělal i stavbu stejně jako to bylo se Čmelákem. Ale na můj dotaz zda mi firma KP poskytne model na recenzi, jsem odpověď nedostal a tak musím počkat na oficiální spuštění prodeje.
Vaší recenze si vážím a lépe bych to neudělal. [-o<
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 26 říj 2018, 20:52

Jak je to tedy s tou firmou KOVOZÁVODY PROSTĚJOV, přesněji s jejich ochranou známkou?
Původní
https://oz.kurzy.cz/kovozavody-prostejo ... 55129u.htm
nová
https://oz.kurzy.cz/petr-muzikant/kovoz ... 34103u.htm

A ještě jeden krásný článek na toto téma
https://www.forbes.cz/letadylka-z-prostejova-2-0/
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 26 říj 2018, 21:24

ale stejně ... model roku na Model hobby je jasný :grin: :grin: :grin:
teda já tam šel jen náhodou .. měl jsem pauzu mezi jednáními .. jinak 2/6 zabírají počitačové hry.. tam byl elektrosmog tak silný že mě to rušilo BTH slucháka .. model firmy se sešláply i s "korálkama" do 1/6 a na konci za bufetem a za bazénem, kde nějaký "helmuti" proháněli své RC loďky byl stánek SMČR :cry: :cry: :cry:
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod farcry » 26 říj 2018, 21:33

Aleš R. píše:BTW - já jsem třeba předpokládal, že P-40 1/32 od Hasegawy je pěknej model, že i proto ho přebaluje Eduard, a tak jsem si koupil tři (naštěstí tedy 2x ovtrs) a mám to tak nějak před surfem a pěkně mě to sere. :grin:
A protože ty modely tak nějak stavím tak vím, že si další předal nekoupím ani omylem.

Souhlasím s tímto omylem a jenom mne děsí představa modelu pro BFC v 1/32 a pevně doufám,že to bude BF-109 E jejich produkce.

Možná to bude F-18 nebo F-16 od Academy a to si nenechám ujít jinak od Hasegavy to asi to nebyl žádnej prodejní kopr plus ta bába na křídle P-47 a za ty prachy v tomto měřítku to byla a stále je modelářská vražda. pro obyčejné lepiče.

Pouze můj debilní názor ale onýtovat ten model je asi základ.

Luboš
V ČR je několik těchto firem zabývajících se výrobou nebo prodejem plastikových modelů a připadá mi trapné ,aby se na tomto foru debatovalo o tom komu a jaká firma nebo ochraná známka patří.

Pokud to chce někdo řešit tak může zažádat o právní specifikaci u svého právního poradce a další obvinění by měl řešit přes svéhovo právníka.
farcry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 26 říj 2018, 22:17

Jirka Látal
velmi rád se s Vámi někdy sejdu,možná v létě o části dovolené když se někdy +-pohybuji (100km půl republiky) ve Vašich končinách, posedíme pokecáme něco ugrilujeme ...........
My se vlastně shodujem.
Jirka Látal píše:Můj názor je, že Petr má značku, kde se dá mluvit o padesátileté či možná i delší

Já neříkám,nemyslím že vlastní či koupil firmu (Vaší), vlastní jí používané logo.
Přiznám že v příspěvku v porovnání s fotbal. klubem jsem použil ne příliš šťastný obrat firma/značka/klub, což bylo spec. k Vám ode mne zavádějící [-o<
Jirka Látal píše: Zkrátka Muzikant není první český výrobce modelů

Jak říkám v našem pohledu na věc není rozpor
Muzikant není první výrobce plastikových modelů u nás (Jak by mohl když se v roce 1968 narodil! Žádná tajná informace. ) , ovšem vlastní logo-značku prvního výrobce plastikových modelů u nás, takže se celkem oprávněně může chlubit 50ti letou výrobou plastikových modelů u nás s tím že je KP dělaly jako první.
Šílená věta kde je vše správně.
Dál bych to nerozváděl,jelikož panuje shoda končím. ;-I :celeb:
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kvaker » 26 říj 2018, 23:40

Ani Bil Gatě si nedovolí tvrdit, že je prvním finským tradičním výrobcem mobilních telefonů, a to koupil více než jen ochranou známku Nokia. Takže PM není žádným prvním tradičním československým výrobcem. Mezi tradicí výroby a nákupem volné značky je zásadní rozdíl.
Pro lepší pochopení. Když si někdo koupí značku Kord a v garáži začne z kdoví čeho vyrábět různé alkoholické nápoje a bude trvdit, že je tradiční československý výrobce kvalitních alkoholických nápojů z Hradce Králové, tak mu budete věřit? Nebo v pudu sebezáchovy zbystříte a poznáte, že jde o klamavou reklamu?
kvaker

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 27 říj 2018, 06:20

Chmell:
Ten článek je asi nutné brát s rezervou, když jsou tam minimálně dvě nepřesné a zavádějící informace: Kovozávody nezanikly v r. 1993, jak se tam píše, někdy v tu dobu byl pouze zahájen proces privatizace podáním privatizačního projektu a potom další detail: Slávek Goldemund nebyl nikdy ředitelem Kovozávodů, byl na pozici , která se teď dá zařadit přibližně do kategorie středního managmentu, dělal tu práci několik let, poté co tragicky zemřel J. Zatloukal, se věnoval ve firmě jako jediný věcem kolem modelů, dělal ji dobře, ale ředitelem nebyl ... Jak přesný potom může být i zbytek článku?
S Jardou Mattem jsme si snad svoje stanoviska a pohled na věc vysvětlili a víc nevidím potřebu to tady ze své strany zaplevelovat. 50 let výroby modelů pod jednou značkou (i když s pauzou) je podle mne pravda, ale první tradiční výrobce určitě ne, to přesněji, podle mne, popsal Kvaker, to sedí asi líp, jak s tím tuzingem. Stejně, kdo nechce pochopit, nemá zájem to pochopit, tak nepochopí a kdo o tom něco ví, jen často nevěřícně kroutí hlavou, co vše se tady z různých stran objevuje za názory a argumenty, které ale nemá cenu vyvracet, protože to často bývá podobné, jako s pos.aným tancovat čí házet hrách na stěnu (ten se pak akorát válí po zemi a můžeme si tak ještě zahrát i na Jánošíka :-D )
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 27 říj 2018, 19:21

Výlisky L-159 od KP jsem měl v ruce a skutečně to není Hi-end. Něco jako Z-50 1/48 od stejného výrobce ... ale, ty už jsem postavil tři (čtyři) a jsem s nimi ve vitrínce spokojen. Jsem zvědav, jestli někdo sebere odvahu a z polotovaru vystrouhá pěknou ALCU. :wink:
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 27 říj 2018, 20:16

Jsa prumerny lepic jsem spise zvedavy, zda nekdo sebere odvahu a vyrobi high-end Alcu
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bitner » 27 říj 2018, 20:56

L-159 lip podle me neudela nikdo. Pro me to znamena, ze L-159 mit nebudu, ale to uz tak je :-) Ted lepim Delfina - tygra, pak na me ceka S-99, MiG-23 MF cert, slibeno mame S-199... Zivot je krasny.
bitner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 27 říj 2018, 21:20

Počkej na Re-Sim ale co se týče plastu tak asi dlouho nic lepšího nebude.. leda že by někdo poslal velký bakšiš Tamiyi se zadáním.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 27 říj 2018, 22:07

Jistá naděje by mohla být u studijní skupiny Eduardů, když někdo sepíše petici. A k tomu 39, 59, NG... Teda, až bude mít hotové trenéry a kuňkadla :)
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod wvnb » 28 říj 2018, 10:56

Pardon všem. Vím, že to sem nepatří. Přesto si dovolím otázku, kterou klidně můžete ignorovat. Nevíte, co se děje s výrobcem triček Netrvalowitzwerke? V modeláři inzerují nové motivy, ale jejich webovky se nemění a na maily nereagují.
wvnb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 29 říj 2018, 21:45

bitner píše:L-159 lip podle me neudela nikdo. Pro me to znamena, ze L-159 mit nebudu, ale to uz tak je :-) Ted lepim Delfina - tygra, pak na me ceka S-99, MiG-23 MF cert, slibeno mame S-199... Zivot je krasny.

Řekl bych, že se pletete, já si dovolím říct, že my bychom to dokázali. A s velkou pravděpodobností v budoucnu dokážeme.
Alfred Riedel

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 49 z 76 • 1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 76

Zpět na Diskuse