Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SIG "Soumrak stíhacích dvojplošníků" ModelBrno 2019

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 394 • Stránka 7 z 27 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27
  • Odpovědět s citací

Re: "Soumrak stíhacích dvojplošníků" SIG na Prosek 2017

Příspěvekod J!rka Votápek » 29 říj 2016, 19:14

Je až neuvěřitelný, co jsi z toho polotovaru dokázal udělat =D>
Osobné se u tebe asi budu inspirovat k nalepení vzpěr před nástřikem u své Avie B.534 - tak jsem zvědav, kolikrát je utrhnu :)
J!rka Votápek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 29 říj 2016, 19:22

David Hényk píše:A to zase ne, já nevím nic o tom, že by jsi něco slíbil slepit, takže se ptám čistě ze zájmu. Cobru jsem koupil na Edayi od SH, zdá se mi lepší detaily a vybavením. Tvary asi bude lepší ta AZ.

No, neslíbil, Davide, ale rád bych, snad to dopadne. Dneska jsme dokonce vytáhl na světlo rozestavěný Létající soudek od SH. Ale ten bude spíš taky jen do počtu, dával jsem to do kupy před třemi roky a už jen napojování rytí vypadá děsně, a přetmelovat se mi to moc nechce. A další a další věci. To je prostě úděl temelínů, co člověku stačilo před lety, dneska nestačí, a dávat si s tím zase práci jak se Sea Hawkem, přiznám se, že se mi moc nechce. :x

Co se Cober týká, mám doma tři nepostavené Special Hobby a dvě postavené AZ (jedna ve fázi obtisků). AZ je jednoduchá a jde rychle do kupy (dostat jí od začátku k obtiskování mi stačil týden, což je na mně neuvěřitelná rychlost), SH je celkově propracovanější a hlavně má parádní výzbroj (která je právě použitelná i pro AZ :-D ¨). Ale myslím, že i SH půjde rychle do kupy. A tvarové rozdíly prostě neřeším, už jsem viděl na soutěži vedle sebe SH i AZ a tvarové rozdíly zas tak hrozné nejsou. (:)
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 29 říj 2016, 19:42

Davide, uz odpoledne jsem usoudil, ze se na tu hnedou neda koukat a ze si asi oko fakt nezvykne, a zacal jsem to prestrikavat. takze den prace v prdeli, a navic to chyta syndrom tvyho Fury, tzn. v nekterejch mistech asi 5 vrstev barvy (takze archeologove pristich generaci budou odhalovat raneho Kafku), ale odstin uz snad bude dobrej. vzal jsem zbytek ty XF-59 a smichal ji s trochu Gunze H hnedy, a rovnou prestrikavam i zelenou - zesvetlenou Tamiya. takze vlastne stejny barvy jako jsem daval na Gladiator. nevim, proc jsem to tak neudelal rovnou. asi jsem uplne blbej.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 30 říj 2016, 19:51

tak dobry, tak uz jsem tam, kde jsem moh bejt 24 hodin zpatky, kdybych nebyl barvoslepej :)

DSC_1658.jpg

nejsem moc spokojenej s tim ostrym predelem barvy na vzperach, ale lepsi to nebude. striknout freehand ten predel mekce, aby na stribrny nebyl rozprach a zaroven mi preredena barva nelitala v kapickach kolem dokola vzpery, je (pro me) nemozny.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 30 říj 2016, 20:10

Moc hezké =D> , čistá práce =D>
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 30 říj 2016, 20:33

Parádní =D>
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojta Mertl » 30 říj 2016, 20:38

Nádhera =D> [-o<
Vojta Mertl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 30 říj 2016, 22:27

ujík píše:
David Hényk píše: Dneska jsme dokonce vytáhl na světlo rozestavěný Létající soudek od SH. Ale ten bude spíš taky jen do počtu, dával jsem to do kupy před třemi roky a už jen napojování rytí vypadá děsně, a přetmelovat se mi to moc nechce. A další a další věci. To je prostě úděl temelínů, co člověku stačilo před lety, dneska nestačí

nojo Zdenku, ale to je zase udel sbirek, ze se tam holt sejdou veci v ruzny kvalite, protoze lidi se vyvijej a zlepsujou, i kdyz treba nechtej :) ja tam taky povezu modely, na ktery se dneska uz moc nepodivam se zalibenim. stribrnej Gladiator, na kterym jsem vyplety natiral lihovou fixkou, F3F, na kterym mi wash sezral barvu, svoji prvni Cajku, stavenou jeste nez byly jakykoliv doplnky a ktera ted vedle ty moji druhy, anebo jeste hur vedle ty Liborovy, kterej stavel stejnej stroj, vypada jako hracka. ideal by byl mit tam vsechny modely ve vysoky a nemenny kvalite, ale to tak bude mit mozna David, ja urcite ne. tak nedelej furt zagorku. nerikam tahat tam naky ingoty z detstvi, ale silne pochybuju, ze by tvuj standard z doby pred trema rokama nesnesl nase meritka. ja pred trema rokama jeste stetcoval :)
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Štěpaník » 30 říj 2016, 23:05

Vláďo, ty jsi šílenec s tim přebarvovánim :) Ale vzpomněl jsem si hned na Zdeňka, jak přestříkával Mi-17ku. Kdybys to na den odložil, už by se ti to líbilo i v původních barvách :)
Pěkná práce =D>
KPM Prosek Panthers | Panthers Cup
Galerie hotových a rozestavěných modelů
Petr Štěpaník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 01 lis 2016, 10:25

Vladimir Kafka píše:tak dobry, tak uz jsem tam, kde jsem moh bejt 24 hodin zpatky, kdybych nebyl barvoslepej :)

DSC_1658.jpg

Zdravím,
protože zápasím se svým prvním zkušebním dvouplošníkem a technologií vyplétání, s dovolením se optám na další postup,zejména v souvislosti s výplety.
Budete si předchystávat lanka do horního křídla, přilepíte horní křídlo a dokompletujete uchycení lanek na spodním křídle/turpu nebo na to máte jinou metodu?
A dekály až nakonec nebo nejdříve odekálovat a pak lepit horní křídlo?
díky předem.
8-)
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 01 lis 2016, 11:19

Oldo, mrkni na nějaké moje starší stavby, třeba Avií. Je to tam myslím slušně odfocené a popsané. Jinak ohledně tvých dotazů, mám napřed nějaké já na tebe :-) Čím budeš vyplítat a jakým způsobem? Skrz křídlo, do předvrtaných otvorů, nebo napínáky? Co vlastně máš jako ten zkušební kousek?
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 01 lis 2016, 11:31

Olda Homola píše:
Vladimir Kafka píše:tak dobry, tak uz jsem tam, kde jsem moh bejt 24 hodin zpatky, kdybych nebyl barvoslepej :)

DSC_1658.jpg

Zdravím,
protože zápasím se svým prvním zkušebním dvouplošníkem a technologií vyplétání, s dovolením se optám na další postup,zejména v souvislosti s výplety.
Budete si předchystávat lanka do horního křídla, přilepíte horní křídlo a dokompletujete uchycení lanek na spodním křídle/turpu nebo na to máte jinou metodu?
A dekály až nakonec nebo nejdříve odekálovat a pak lepit horní křídlo?
díky předem.
8-)

S výplety snad pomůže toto: http://www.ipmsnymburk.com/vanous/draty/index.htm
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 01 lis 2016, 11:49

Mrknu Dave, díky.
K Tvým dotazům - vyplétat budu vždy pružnou nití,mám v hlavě dvě metody - první je výplet kulatou EZ line do předvrtaných otvorů, ale nikoli provrtaných "durch". Otvory mám zavrtány tak do 1/2 tloušťky křídla, vlákno vsadím a lepím buď MR.eSkem nebo vteřiňákem - tahle jsem si osadil horní křídlo, pak nalepil na vzpěry a dnes budu poutat ke spodnímu křídlu/trupu. Zkušební model je Š-328 staré dobré KPčko. Je pravda, že jsem si pro úvodní zkoušku počet výpletů zredukoval.
Pak mám v plánu B.534, kde použiju leptané napínáky. Profilovanou pružnou nit protáhnu napínákem a zalepím, a pak komplet "napínák-nit" zalepím do předvrtaných otovrů. Nejdřív nejspíš osadím opět horní křídlo a po přilepení ke vzpěrám budu dolepovat uchycení na spodních plochách.
Trupové výplety před kabinou použiju leptané (jedna strana se zasune do předvrtaných odtvorů, druhá přihne a posadí na kapotu).
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 01 lis 2016, 12:46

OK, no já i Vláďa používáme vlasec, který jde ze spodního křídla, kde je uchycený v předvrtaném otvoru, do horního křídla durch na vrchní stranu. Tam je zalepené vteřiňákem, seřízlé a přebroušené a teprve na to pak stříkáme surf/barvu/obtisky atd.
Mám doma ty "Uši" vlákna a snažil jsem se je použít na Furym. Není to špatný, ale musí se použít napínáky a v 1/72 to nevypadá hezky. Teda mě se to nelíbí :-) Nicméně i když zalepíš tu nit do jednoho otvoru tak nalepit ji do toho protějšího, to už je ku*va ošajslich. Uhýbá to, ohýbá se to, no prostě oser.Takže jsem zvědavej na tvoji zkušenost.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 01 lis 2016, 12:54

to máš pravdu, že vlákno dělá "psí kusy" - ono je důležité jej dát do důlku a zapřít si pinzetu, abys mohl druhou rukou kápnout lepidlo bez toho, aniž by to někam "ustřelilo"
Další věc, musíš napínat vlákno až za pinzetou, abys tam neměl pnutí (tah).

Tu metodu "durch" křídlem jsem kdysi zkoušel u WHIF fokkera, ale nedařilo se mi uspokojivě oříznout vlákna s povrchem křídla, vždycky mi trochu vystupovaly nad.

Myslím si, že ta mnou popisovaná druhá metoda s těmi leptanými napínáky bude mnohem příjemnější a efektivnější,protože napínák má leptaný "čudlík" na zasunutí do otvoru a neměl by se z podstaty věci kroutit, ale to uvidíme, až to vyzkouším.
Olda Homola

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 394 • Stránka 7 z 27 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27

Zpět na Rozestavěno