Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kompresory

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 10 z 179 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 179
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Flyer0180 » 18 dub 2007, 12:48

Ondřej Nadrchal píše:
Tak to je urcite vice typu. Ja mam u AS189 prepinac na tom zadnim viku motoru a tlakovy spinac spolu s pojistnakem na tlakove nadrzi. Mozna ze to ze zacatku bouchali bez spinace, protoze kamos ho tam fakt nema a ufukuje to pojistnakem. Zato ma motor s vrtulkou, takze se mu i po nekolika hodinach provozu tak strasne nezahreje. Na tom mojim se na nem po hodine neda udrzet ruka, tak jsem k nemu musel postavit vetrak :lol:

no moj je tiez cca po hodine tak strasne horuci. dufam ze nezhori za nejaky kratky cas
Flyer0180

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 dub 2007, 12:56

Flyer0180 píše:no moj je tiez cca po hodine tak strasne horuci. dufam ze nezhori za nejaky kratky cas

Motorum moc velka teplota nesvedci. Cim vic horky, tim casteji v oprave, to je nejen moje zkusenost. Ale zatim nevim o nikom, komu by tenhle komp shorel. Ale to muze casem nastat. Proto ten vetrak.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Flyer0180 » 18 dub 2007, 13:05

tak ja som ho tiez schladil. Tebe manometer neprepusta vzduch? lebo ja sa nedostanem na vacsiu hodnotu ako 1BAr ked to niecim neutesnim. ale tak to tesnenie je stale slabe.
Flyer0180

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 18 dub 2007, 13:42

Mě nikde nic neuniká a nic jsem nepřetěsňoval, tak jak jsem ho koupil tak je, a běží bez problémů. Zahřívá se už z podstaty věci - stlačováním vzduchu vzniká teplo, elektromotor se taky zahřívá. Ale při správné funkci neběží nikdy dlouho. Umístěn má být tak, aby byl zajištěn dostatečný přístup vzduchu. Pak by se neměl nadměrně přehřívat. Já ho mám po delší době provozu teplý, ale nikdy ne tak abych na něm neudržel ruku. Ještě tam je tepelná pojistka proti přehřátí, ale na tu bych moc nespoléhal. Ventilátor je dobrá prevence. Pokud ti ale někde uniká vzduch kde nemá, pak je komp moc zatížen a nestačí se schladit, protože stále běží. Mě drží tlak i tři týdny. Přetěsnit spoje by neměl být problém.
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 dub 2007, 14:49

Flyer0180 píše:tak ja som ho tiez schladil. Tebe manometer neprepusta vzduch? lebo ja sa nedostanem na vacsiu hodnotu ako 1BAr ked to niecim neutesnim. ale tak to tesnenie je stale slabe.

Manometr jsem mel OK. Ale trochu mi netesnil spoj mezi kompem a tlakovou nadrzi. Chtel jsem ho pretesnit, ale matice jsou necim zalepene a skoncilo to tim, ze jedna prdla, tak na to pozor. Manometr muzes normalne vysroubovat a utesnit teflonovou paskou. Tu jsem mel normalne prilozenou u kompu.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 dub 2007, 14:52

pavelb píše:Mě nikde nic neuniká a nic jsem nepřetěsňoval, tak jak jsem ho koupil tak je, a běží bez problémů. Zahřívá se už z podstaty věci - stlačováním vzduchu vzniká teplo, elektromotor se taky zahřívá. Ale při správné funkci neběží nikdy dlouho. Umístěn má být tak, aby byl zajištěn dostatečný přístup vzduchu. Pak by se neměl nadměrně přehřívat. Já ho mám po delší době provozu teplý, ale nikdy ne tak abych na něm neudržel ruku. Ještě tam je tepelná pojistka proti přehřátí, ale na tu bych moc nespoléhal. Ventilátor je dobrá prevence. Pokud ti ale někde uniká vzduch kde nemá, pak je komp moc zatížen a nestačí se schladit, protože stále běží. Mě drží tlak i tři týdny. Přetěsnit spoje by neměl být problém.

Ma ten tvuj komp vzadu na motoru vrtulku? Ja tam mam misto ni nacpanou elektriku a vypinac. Jinak mi bezi komp po celou dobu kdy strikam, tedy jde vzduch. Po hodine je uz zraky na opekani topinek.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 18 dub 2007, 15:10

Ne, vrtulku by měly mít až AS189, právě proto že mají možnost přepnout na stále plný tlak. Já mám AS186. Při stříkání chvíli běží a chvíli stojí. Přikládám foto krabice v které přišel, a foto kompu.
Přílohy
AS-186-b.jpg
AS-186-a.jpg
AS186.jpg
Krabice
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 dub 2007, 15:32

Od te 189ky se to konstrukcne dost lisi. Komp je na nadobe obracene, odlehcovaci ventil je na potrubi k nadobe a to je asi tak uprostred. Taky zebra na hlave jsou daleko nizsi. Vypinac/prepinac je na celu motoru ktere neni plechove ale plastove. A vrtulka tam neni :cry: Ten komp co ma kamos takhle nevypada, spis se podoba te 189ce. Takze panbuh vi, co to vlastne ma. Tahle konstrukce mi prijde promyslenejsi nez na 189ce. Vsak ta je taky lacinejsi, ale sehnat (186ka) se uz asi neda.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 18 dub 2007, 15:41

AS186 je běžně k dostání http://www.rootra.com/category.php?kat_id=35-kompresory pod názvem BC23MT3
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 18 dub 2007, 15:46

doporučuji prohlédnout stránky http://www.cnbida.com/index.php a http://www.haoshengnb.com/index.htm
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Flyer0180 » 18 dub 2007, 15:48

Ondřej Nadrchal píše:Ma ten tvuj komp vzadu na motoru vrtulku? Ja tam mam misto ni nacpanou elektriku a vypinac. Jinak mi bezi komp po celou dobu kdy strikam, tedy jde vzduch. Po hodine je uz zraky na opekani topinek.

no ja som predchvilkou striekal a zatial sa mi nestalo aby sa kompik vypol . znamena to ze este nedosiahol te stanoveny tlak 4Bary? ale zahrieva sa neprijemne.
Flyer0180

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Flyer0180 » 18 dub 2007, 15:48

Ondřej Nadrchal píše:Ma ten tvuj komp vzadu na motoru vrtulku? Ja tam mam misto ni nacpanou elektriku a vypinac. Jinak mi bezi komp po celou dobu kdy strikam, tedy jde vzduch. Po hodine je uz zraky na opekani topinek.

no ja som predchvilkou striekal a zatial sa mi nestalo aby sa kompik vypol . znamena to ze este nedosiahol te stanoveny tlak 4Bary? ale zahrieva sa neprijemne.
Flyer0180

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 18 dub 2007, 15:50

Máš ten co je na fotkách? když nestříkáš, vypne se?
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Flyer0180 » 18 dub 2007, 15:54

jj, presne ten co je na fotkach. ked nestriekam tak tiez tlaci.
Flyer0180

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 dub 2007, 16:04

Flyer0180 píše:jj, presne ten co je na fotkach. ked nestriekam tak tiez tlaci.

To vypada na netesnost nebo vadny tlakovy spinac. Muze byt i vadne tesneni v hlave kompu. Pokud je v zaruce tak urcite reklamovat. Pokud neni, zjistit jestli nekde neutika a nebo nefouka pri behu okolo hlavy.
Ondřej Nadrchal

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 10 z 179 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 179

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna