Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Válka v Pacifiku 1941-1943
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nakajima Ki-43 I Hayabusa, Fujimi, 1/72- HOTOVO

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod David Michalko » 16 dub 2007, 09:08

Máš to pekné. Aký priemer má to kolečko na nytovanie v 1/72 a ako sa ti nytoval trup? Všetci čo majú s nytovaním skúsenosti tvrdia že onytovať trup je problém.
David Michalko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Torju » 16 dub 2007, 09:14

Miloš V píše:Interiér jsem stříknul, namaloval detaily a lehce naolejoval. Dnes to slepím dohomady......
Našel jsem fotku v letu celé skupiny a na ni ten reflektor není vidět.... V Maru mechnicu je kresba s namalovaným reflektorem.....

Předpokládám, že je to fotka zachycující formaci strojů 50. sentai z roku 1941 při přezbrojování? Na ní opravdu není mnoho vidět. Kamo je však z roku I/1943, že by stroj tak dlouho vydržel? Ono je to, ale stejnak fuk, takový detail. Nezapomeň pak uvést čísla použitých barev. Dík
Pěkný, pěkný, ale jen do té doby, než to po vás začne střílet!

28 let, rozestavěno Ki-61, Ki-84 a Pz.IV
Torju

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 16 dub 2007, 09:27

David Michalko píše:Máš to pekné. Aký priemer má to kolečko na nytovanie v 1/72 a ako sa ti nytoval trup? Všetci čo majú s nytovaním skúsenosti tvrdia že onytovať trup je problém.

Je to Douskovo červené na 72. S nýtováním trupu nebyl žádný problém, až mě to překvapilo jak lehce to jde. Snad jen to, že jsem se vyklonil z okna a dělal to při slunečním světle. Musí na to bý dobře vidět. Budu čekat na nějaké reakce, třeba nám někdo poradí....
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 16 dub 2007, 09:32

Torju píše:
Miloš V píše:Interiér jsem stříknul, namaloval detaily a lehce naolejoval. Dnes to slepím dohomady......
Našel jsem fotku v letu celé skupiny a na ni ten reflektor není vidět.... V Maru mechnicu je kresba s namalovaným reflektorem.....

Předpokládám, že je to fotka zachycující formaci strojů 50. sentai z roku 1941 při přezbrojování? Na ní opravdu není mnoho vidět. Kamo je však z roku I/1943, že by stroj tak dlouho vydržel? Ono je to, ale stejnak fuk, takový detail. Nezapomeň pak uvést čísla použitých barev. Dík

Torju, přiznám se dobrovolně :-D , tohle jsem nezkoumal.... Historie mě zajímá, ale ne až takové detaily.... Modelaření beru spíš tak, že vezmu podklady, model.....fotku, kamo a lepím. Pokud to není napsané tak ani nevím jestli ta či ona mašina lítala v lednu 43 nebo 42....
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 16 dub 2007, 09:45

Surf
Přílohy
IMG_3521.JPG
IMG_3520.JPG
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 16 dub 2007, 12:51

Máš to hezký..mám starou Hasegawu, tak o tom uvažuji také. Zbouchal bych to jen z krabice podle plánku včetně kamo, jen se v tom moc nevyznám. :?
Cos koupil za lepty? Dělá se jen kokpit, nějakej zoom, nepotřebuju žádnou plachtu z leptama. Dík.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 16 dub 2007, 12:58

Jan Pavlík píše:Máš to hezký..mám starou Hasegawu, tak o tom uvažuji také. Zbouchal bych to jen z krabice podle plánku včetně kamo, jen se v tom moc nevyznám. :?
Cos koupil za lepty? Dělá se jen kokpit, nějakej zoom, nepotřebuju žádnou plachtu z leptama. Dík.

Hasa je verze II s novějším zaoblenějším krytem motoru, jinou kabinou, mám pocit, že má i jiné koncové oblouky křídel, jiné výškovky a je pozitivně rytá atd. Kdysi jsem ji dělal jako přestavbu na jedničku, kterou mezitím vydala Fujimi. Ale staví se dobře, je to takové jednoduché éro v podstatě na modelářský odpočinek. Plechy jsou Eduard za 160 Kč, zoom nevím jestli se dělá, má to interiér a pár detailů do motoru a na podvozkové nohy.... Hodně štěstí při stavbě...
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 16 dub 2007, 13:04

Díky za info...nevim co ještě vytáhnu ze skříně za kostlivce. Oscara jsem dostal k 30 narozeninám...to už je let tomu nazad.. :evil:
Mám tam tady do tématu krom Oscara ještě Tony a dvě Zera...tak na něco z nich dojde řada. Nějaký materiály a lepty mám jen na Tonyho. Na ostatní budu muset shánět, kupovat a půjčovat si. Nevim jak vše stihnu sehnat než odjedu na loď. Uvidíme. 8)
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 16 dub 2007, 13:13

Jan Pavlík píše:Díky za info...nevim co ještě vytáhnu ze skříně za kostlivce. Oscara jsem dostal k 30 narozeninám...to už je let tomu nazad.. :evil:
Mám tam tady do tématu krom Oscara ještě Tony a dvě Zera...tak na něco z nich dojde řada. Nějaký materiály a lepty mám jen na Tonyho. Na ostatní budu muset shánět, kupovat a půjčovat si. Nevim jak vše stihnu sehnat než odjedu na loď. Uvidíme. 8)

Tak s chutí do toho... jde to samo a všichni tady na foru včetně mě Ti rádi se vším pomůžou. Vytáhni model a jedem....ať to stihneš do vyplutí...
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 16 dub 2007, 14:52

Děkuju za nabídku...já si to chci vzít do práce a tam na tom dělat, doma mám rozděláno asi 16 modelů, na kterých postupně makám. Bohužel ted mám i práci kolem baráku, zahrada, bazén...takový ty blbosti, když je hezky. :evil:
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 16 dub 2007, 15:21

Jan Pavlík píše:Bohužel ted mám i práci kolem baráku, zahrada, bazén...takový ty blbosti, když je hezky. :evil:

nojo, bazen a rožeň na zahradě, to je děsná votrava ....
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 16 dub 2007, 15:44

Jan Pavlík píše:Děkuju za nabídku...já si to chci vzít do práce a tam na tom dělat, doma mám rozděláno asi 16 modelů, na kterých postupně makám. Bohužel ted mám i práci kolem baráku, zahrada, bazén...takový ty blbosti, když je hezky. :evil:

Tak tohle není omluva :lol: :D . Rožnění, sekání a vysávání bazenu mám taky na starosti a stejně je času dost :-D . A chatičku máš......
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 16 dub 2007, 17:24

Ted si jdu půjčit nějaké podklady a zkusim něco vymyslet... :wink:
Miloši ještě chatičku...stačí třípodlažní barák... :evil:
Michale, s rodinou a vřískajícíma dětma to votrava rozhodně je... :evil: ,ale s kamarády to je jiné kafe... 8)
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 16 dub 2007, 17:58

Jan Pavlík píše:Ted si jdu půjčit nějaké podklady a zkusim něco vymyslet... :wink:
Miloši ještě chatičku...stačí třípodlažní barák... :evil:
Michale, s rodinou a vřískajícíma dětma to votrava rozhodně je... :evil: ,ale s kamarády to je jiné kafe... 8)

Tak teď už jen samá pozitiva a sociální jistoty.... První auto a dovolená v Jugoslavii a pozor povýšení v práci.... :D
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 17 dub 2007, 09:26

Po surfu a opravách jsem to stříknul v místě blesků hodně ředěnou bílou Tamiyjou a jal se maskování....pak zas červenou Tamiyjou a zase maskování....
Přílohy
IMG_3547.JPG
IMG_3545.JPG
IMG_3543.JPG
IMG_3542.JPG
IMG_3537.JPG
Miloš Völkl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Válka v Pacifiku 1941-1943