Aby se neřeklo, že se doma flákám, tak jsem dal dohromady trup, stačilo jen cca 1/4 tuby tmelu a pár archů smirkového papíru a vypadlo toto:
A pomalu a jistě si začínám lámat hlavu nad zbarvením tohoto letounu. Podle návodu:
by měl být kromě směrovek a pásu proti oslnění celý v hliníku. Přiznávám se, že by se mi v hliníku líbil (a dlouho jsem se toho držel), ale přesto jsem projel internet a našel celkem 3 postavené modely tohoto stroje:
Jak vidno, "každý pes, jiná ves" a proto jsem se s důvěrou obrátil na Zdeska... Zdesko hned hliníkový nátěr odsunul na vedlejší kolej a napsal mi, že stroj byl nejspíš šedomodrý či světlemodrý... Přiznávám se, že mě okamžitě zlákal na šedomodrý nástřik a la Rolland C.II:
Odstín vypadá stejně a navíc bude této obludě šedomodrá sedět. Upozornil mě i na to, že směrovky byly bílé pouze z vnější strany, z vnitřní byly v barvě plátna:
Přiznávám se, že mi ale vrazil jeden velký klín do hlavy... Křídla jsou, jak je ze snímku vidno, ze spodní části v barvě plátna - což je neoddiskutovatelné, nádherně je vidět jak konstrukce křídla, tak i prosvítající kříže, ale z vrchu by měly být v barvě trupu - tj. šedomodré. Na moji argumentaci, že je příliš jasně vidět "prosvítání" plátna Zdesko reagoval slovy, že se s největší pravděpodobností jednalo o nepříliš sytý nátěr... Co bych lhal, zviklal mě, ale přesto se alibisticky ptám i zde, zda byla křídla svrchu natřena... Budu rád za všechny názory a i za rady, jak vrch křídel nejlépe zpracovat...