Leave No Man Behind
BFC č. 3861
BFC č. 3861
Lonestar píše:U příležitosti vydání eduardího Royal Classu si dovolím otevřít znovu toto téma![]()
Ano, jde mi o "pivní" Spitfire... Vzhledem k tomu, že FFoM je Šorelova fantazie, zbývá MK329 JEoJ JR., který má vše, co si můžu přát - invazní pruhy, atraktivní marking ("JR") a hlavně ty pivní sudy![]()
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Odhlédnu od faktu, že z žádné mně známé fotky "pivních" Spitů (http://spitfiresite.com/2012/01/modification-xxx-beer-carrying-spitfires.html) nelze ani odhadnout konkrétní marking, všude jsou vidět jen sudy a invazní pruhy...
Eduard v návodu píše, že:
Dalším z letounů, k němuž pivní sudy údajně patří, je MK329. Tento letoun měl používat jako svůj záložní J. E. „Johnie“ Johnson, velitel No. 144 Wingu. Právě s ním měl svým mužům v době invaze v Normandii přivézt na polní letiště pivo. Spitfire MK329 je skutečnou záhadou. Stroj tohoto sériového čísla totiž nefiguruje v seznamech nově postavených strojů. Podle některých pramenů jej měl Johnson pilotovat pouze dvakrát a stroj byl údajně sestaven z různých náhradních dílů a vraků a neměl výzbroj v křídle.
A teď otázka - určitě měl křídlo "E" (= boule na vnější pozici?)? Nemohl mít křídlo "C" (s boulemi na vnitřní pozici?)? Když stejně "neměl výzbroj v křídle", jak píše Eduard...)
Jediná mně známá fotka JEoJ JR je ta z návodu watermarkdecals, co sem dával vici - nenajde ji někdo ve větším rozlišení? Případně i nějaké další fotky "Juniora"?
(prostě se mi nechce vyplýtvat "E" křídlo z RoyalClassu, když další "C late" neplánuju...)
(prostě se mi nechce vyplýtvat
Uživatelé procházející toto fórum: PetrK, soptikrisa a 20 návštevníků