https://www.youtube.com/watch?v=qpQOmATYu0A#t=555
Maverick117 píše:Nemyslím si že by to nešlo, teda ako čo napríklad kapotu karbónom alebo jednofarebné "nátery" či ako ukazoval tú kamufláž či niečo také by sa hádam dalo... videl som video kde túto metódu používali na nanášanie rôznych obrázkov na nechty
Darth Vader píše:nikde jsem se nedopátral nějaké čs nebo sk firmy co by se touto metodou zabývala, na kterou bych se obrátil z dotazy právě na ceny atd...
F_F_F píše:Darth Vader píše:nikde jsem se nedopátral nějaké čs nebo sk firmy co by se touto metodou zabývala, na kterou bych se obrátil z dotazy právě na ceny atd...
musíš pátrat lépe... bratranec má autolakovnu, kde to dělají http://www.autolakovna-kadlec.cz/autola ... afika-foto
RadimV píše:A nešlo by to tam otestovat na nějaké kastli, ty imitace karbonu vypadají pěkně.
Jirka K. píše:Tak něco k tomu napíši jménem naší autolakovny kde se hydrografikou zabýváme.
Jak je vidno z videa, dá se "potopit" téměr cokoliv co má určité rozměry (velikost smáčeného předmětu je limitována velikostí "vany" ve které je vodní hladina)
Fólií je nepřeberné množství, katalog který máme k dispozici má přes 800 vzorů. Různé dřevěné vzory, kamení, broušený kov, atd. atd. atd.
A těd něco k hydrografice a modelářství. Karosérie modelu např. v měřítku 1/24 není problém potopit. s menšími díly jsem to nezkoušel.
Sám jsem se "pídil" po carbonových vzorech které by byly únosné v modelářských měřítcích, a bohužel jsem nic nenalezl![]()
Veškeré carbonové vzory jsou bohužel uzpůsobené pro předměty v životních velikostech. Jenom carbon vzorů je nepřeberné množství, různé barevné variace a tvary.
Ale jak říkám, jsou tvarem moc veliké na rozšířené měřítko 1/24.
Další možností je, si najít firmu která se výrobou těchto hydrografických fólií zabývá a zkusit se s nimi dohodnout na zakázkové výrobě carbon vzoru v daných rozměrech.
Bohužel ale to není nic levného, a hlavně návin na roli v různých šířích bývá od 50ti metrů výše....
Hydrografika by v modelářském oboru, zvlášt v autech a motorkách krásně využít. Ale zatím to zůstane u přání, jelikož nejsou dostupné folie v daných tvarových rozměrech.![]()
Tak snad jsem to napsal srozumitelně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků