Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hydroprinting

Cars and bikes
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Hydroprinting

Příspěvekod Darth Vader » 08 pro 2013, 21:39

Pro mně novinka :shock: Dala by se ta metoda (proces) zmenšit a využít i u modelů?
https://www.youtube.com/watch?v=qpQOmATYu0A#t=555
Darth Vader

• Odpovědět s citací

Re: Hydroprinting

Příspěvekod RadimV » 09 pro 2013, 09:53

U modelů asi né. Hodí se to spíše na takové abstraktní kresby. Je to vlastně taková hodně tenká guma, které různě mění tvar a u modelů by docházelo k velkému zkreslení (např loga výrobců, startovní čísla atd.).
RadimV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 09 pro 2013, 23:13

Nemyslím si že by to nešlo, teda ako čo napríklad kapotu karbónom alebo jednofarebné "nátery" či ako ukazoval tú kamufláž či niečo také by sa hádam dalo :-k ... videl som video kde túto metódu používali na nanášanie rôznych obrázkov na nechty :-k
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Darth Vader » 10 pro 2013, 13:12

Maverick117 píše:Nemyslím si že by to nešlo, teda ako čo napríklad kapotu karbónom alebo jednofarebné "nátery" či ako ukazoval tú kamufláž či niečo také by sa hádam dalo :-k ... videl som video kde túto metódu používali na nanášanie rôznych obrázkov na nechty :-k

Právě ten karbon mě hned napadnul, otázka je kolik to tak může stát. A nikde jsem se nedopátral nějaké čs nebo sk firmy co by se touto metodou zabývala, na kterou bych se obrátil z dotazy právě na ceny atd. A pokud se touto metodou zdobí nehty, tak si myslím že malé díly by nemusely být problém, snad.
Darth Vader

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 10 pro 2013, 13:48

Darth Vader píše:nikde jsem se nedopátral nějaké čs nebo sk firmy co by se touto metodou zabývala, na kterou bych se obrátil z dotazy právě na ceny atd...

musíš pátrat lépe 8-[ ... bratranec má autolakovnu, kde to dělají http://www.autolakovna-kadlec.cz/autola ... afika-foto
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RadimV » 10 pro 2013, 14:59

F_F_F píše:
Darth Vader píše:nikde jsem se nedopátral nějaké čs nebo sk firmy co by se touto metodou zabývala, na kterou bych se obrátil z dotazy právě na ceny atd...

musíš pátrat lépe 8-[ ... bratranec má autolakovnu, kde to dělají http://www.autolakovna-kadlec.cz/autola ... afika-foto

A nešlo by to tam otestovat na nějaké kastli, ty imitace karbonu vypadají pěkně.
RadimV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 10 pro 2013, 15:44

RadimV píše:A nešlo by to tam otestovat na nějaké kastli, ty imitace karbonu vypadají pěkně.

já to testovat nebudu... ale mají telefon, e-mail, stačí se domluvit...
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 10 pro 2013, 16:40

http://hydrografika.cz/content/7-o-hydrografice kousek od Prahy i s cenama
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka K. » 10 pro 2013, 16:49

Tak něco k tomu napíši jménem naší autolakovny kde se hydrografikou zabýváme.

Jak je vidno z videa, dá se "potopit" téměr cokoliv co má určité rozměry (velikost smáčeného předmětu je limitována velikostí "vany" ve které je vodní hladina)
Fólií je nepřeberné množství, katalog který máme k dispozici má přes 800 vzorů. Různé dřevěné vzory, kamení, broušený kov, atd. atd. atd.
A těd něco k hydrografice a modelářství. Karosérie modelu např. v měřítku 1/24 není problém potopit. s menšími díly jsem to nezkoušel.
Sám jsem se "pídil" po carbonových vzorech které by byly únosné v modelářských měřítcích, a bohužel jsem nic nenalezl :(
Veškeré carbonové vzory jsou bohužel uzpůsobené pro předměty v životních velikostech. Jenom carbon vzorů je nepřeberné množství, různé barevné variace a tvary.
Ale jak říkám, jsou tvarem moc veliké na rozšířené měřítko 1/24.
Další možností je, si najít firmu která se výrobou těchto hydrografických fólií zabývá a zkusit se s nimi dohodnout na zakázkové výrobě carbon vzoru v daných rozměrech.
Bohužel ale to není nic levného, a hlavně návin na roli v různých šířích bývá od 50ti metrů výše....
Hydrografika by v modelářském oboru, zvlášt v autech a motorkách krásně využít. Ale zatím to zůstane u přání, jelikož nejsou dostupné folie v daných tvarových rozměrech. :(
Tak snad jsem to napsal srozumitelně :)
"vy jste Anesteziolog????"
"Ne údržbář, já tu měním žárovky"
Jirka K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Darth Vader » 11 pro 2013, 11:43

Jirka K. píše:Tak něco k tomu napíši jménem naší autolakovny kde se hydrografikou zabýváme.

Jak je vidno z videa, dá se "potopit" téměr cokoliv co má určité rozměry (velikost smáčeného předmětu je limitována velikostí "vany" ve které je vodní hladina)
Fólií je nepřeberné množství, katalog který máme k dispozici má přes 800 vzorů. Různé dřevěné vzory, kamení, broušený kov, atd. atd. atd.
A těd něco k hydrografice a modelářství. Karosérie modelu např. v měřítku 1/24 není problém potopit. s menšími díly jsem to nezkoušel.
Sám jsem se "pídil" po carbonových vzorech které by byly únosné v modelářských měřítcích, a bohužel jsem nic nenalezl :(
Veškeré carbonové vzory jsou bohužel uzpůsobené pro předměty v životních velikostech. Jenom carbon vzorů je nepřeberné množství, různé barevné variace a tvary.
Ale jak říkám, jsou tvarem moc veliké na rozšířené měřítko 1/24.
Další možností je, si najít firmu která se výrobou těchto hydrografických fólií zabývá a zkusit se s nimi dohodnout na zakázkové výrobě carbon vzoru v daných rozměrech.
Bohužel ale to není nic levného, a hlavně návin na roli v různých šířích bývá od 50ti metrů výše....
Hydrografika by v modelářském oboru, zvlášt v autech a motorkách krásně využít. Ale zatím to zůstane u přání, jelikož nejsou dostupné folie v daných tvarových rozměrech. :(
Tak snad jsem to napsal srozumitelně :)

Děkuji [-o< [-o< [-o< již nemám dalších otázek. :-D
Darth Vader

Odeslat odpověď

Zpět na Auto-Moto