Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 39 z 82 • 1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA

Příspěvekod DORIS » 30 kvě 2013, 09:56

Děkuji Vám za podporu, přátelé, moc si toho vážím. RC určitě nevzdám, byla by to opravdu škoda, spíše jsem udělala chybu v tom, že jsem si nasadila až moc vysokou laťku a zapomněla na to, proč vlastně modelařím.... Manžel mi často říká - "stavěj hlavně pro radost, přinášíš tím potěšení i dalším lidem". A má pravdu. Myslím, že bych se k tomu měla vrátit, byť mne rozšiřování vědomostí o skutečných lodích velice vtáhlo a bavilo včetně aplikace na modelech.
Ono těch důvodů, proč mívám občas výkyvy a některé modely jsem vzdala, je více. Nejsou to jen ty chybějící znalosti k dosažení realističtějšího výsledku, ale dost se na tom všem podepisuje i mé zhoršující se zdraví, s nímž už přes dva roky bojuji. Navíc mi práci znechutilo pár lidí (ne z tohoto DF ale odjinud), jejichž přisprostlé SZ nebo emaily mne měly přinutit k ukončení prezentace. Zároveň jsem obdržela i emaily, kde mi bylo řečeno, že mám mnoho věcí udělaných chybně a že bych je neměla na DF prezentovat jako korektní provedení a tímto mást ostatní lidi. Kvůli tomu jsem skončila třeba s prezentací RW.
Zvažovala jsem, co bude dál, a rozhodla jsem se, že s RC a dalšími modely plachetnic budu pokračovat jako s "volnou stavbou", kde budu v rámci svých možností a dostupných podkladů stavět plachetnice hlavně s ohledem na kvalitu řemeslného provedení a působivý vzhled.

MAT píše:No to vážně zírám !!! :shock: :shock: :shock: Sakra kde jsem se flákal, když pánbůh rozdavál ženský, který se hrabou v autech !!!! :o To jsem asi vážně něco pos...l :grin:

Ne vážně - fakt dobrý - koukám, že jsi dost všestranná. Tak Ti držím palečky a věřím, že se k těm lodičkám ještě někdy vrátíš - ono by to bylo škoda nechat to nedodělané vzhledem k tomu obrovskému úsilí a množství času, co to stálo.

Mno, manžel mi už málem zabavil nářadí, páč ho často po návratu z práce čekal šok v podobě totálně rozmontovaného auta.... :D
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 30 kvě 2013, 10:09

Tak to je síla, z takových lidí si nic nedělej, je to jen závist. Nenech si kazit potěšení ze stavby pěkného modelu. Blbci se najdou všude.
Jde o koníček, který má přinášet radost, a Tobě přináší, to je vidět....Naopak Ty vždycky opravdu zkoumáš podklady, viz třeba vodní pumpy, Já bych se vůbec nevšimnul, že odtok je pod palubou.
Sem v tomhle trochu lajdák, takže spoustu věcí mám jinak, a i stavebnice neni přesná, ale z výsledku mám radost, a o to jde.
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 30 kvě 2013, 11:02

Doris - na blbce se vykašli, je jich sice bohužel čím dál tím víc, ale modelář/ka/ Tvého formátu se tomu vážně může jen smát. Chápu, že to dokáže zkazit náladu, ale stačí si uvědomit, že většinou bývá hnacím modelem těhle blbců závist a poznání, že oni sami něco takového nikdy nedokážou. Co se mne a asi i těch pár lidiček zde na foru týče - budeme určitě rádi, když se k lodičkám zase někdy vrátíš. Člověk alespoň může spoustu věcí okouknout, přiučit se, nebo jen "pohladit oko" . Uvidíš sama.
Co se toho zdravíčka týče, tak mooooc držím palečky - to dokáže zkazit náladu daleko víc a trvaleji / znám z vlastní zkušenosti /- už jsem trošku opotřebovanější model s několikrát přetočeným tachometrem, ale u lidí bohužel ta generálka není tak jednoduchá :roll:, ale snad to ještě pár kilometrů vydrží.

Jo a manželovi se ani nedivím :grin: . Ty jsi asi vážně "éro" :grin: No jen jsem si vzpoměl jak jsem dostal jako"malej" na prd..l když naqši přijeli o prázdninách na víkend a já zatím během týdne v obýváku rozebral motor z pionýra :D - no kde jinde, když pršelo, že jo ??

Tak se drž !!
MAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimi » 30 kvě 2013, 11:28

nad takovýma lidma se jen zasmát a jít dál, to co tu předvádíš je fantastická práce a když tě to naplňuje tak nejni potřeba řešit zakomlexovaný jedince 8) 8)
klimi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 30 kvě 2013, 18:24

Doris,zcela souhlasím s tím, co k tomu napsali kolegové!!! Vykašlat se na totálně "blbé" kecy těch, co sami pravděpodobně nic nedokážou a dělat si to tak, aby nám všem to přinášelo radost. Vždy nedočkavě čekám na každý nový příspěvek a už začínám navštěvovat i téma aut, kde také prezentuješ. :-D Osobně bych si přál umět alespoň polovinu modelařiny tak jako ty!!! A myslím, že všichni to děláme pro to, že nás to baví, přináší radost a náplň našich životů. Takže se na ty kecy vykašli a pokračuj ve své nádherné práci. :flower:
A hlavně, a to především, ti přeji zdraví!!! :-({|=
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 03 čer 2013, 08:36

Moc Vám všem děkuji za milá slova, kamarádi. :flower: Někdy se ty problémy nakupí a člověku z toho není veselo, ale takový už je život a je třeba bojovat dál.
Deštivé počasí momentálně přeje modelařině a byť více času nyní věnuji dodělávkám aut - což je pro mne hlavně relaxace, tak jsem aspoň na chvíli zapracovala na Karolínce, vyřezala úvazové kolíky a doplnila úvazná zařízení na přídi. Nechala jsem je podobně jako zvonici v přírodní barvě dřeva, ale většinu doplňků budu stejně dělat v červené/vermillion.
Kolíky jsou vyřezány ze dvou druhů ořechových kulatin (1a 2mm), vše je děláno ručně jen dle šablony.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 03 čer 2013, 09:49

Prý "na chvíli zapracovala" :) - tohle mi bude trvat věčnost. Ty kolíky jsou perfektní, tu vrchní část jsi skutečně dělala ručně (pilníkem nebo nožem?) [-o<
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 03 čer 2013, 10:40

Nádherná práce se dřevem... =D> =D> =D>
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 04 čer 2013, 18:17

Mám velkou radost že opět pokračuješ! A opět je na co koukat,moc povedené kolíky. =D> To bych asi nedal, :x ale bude mě to také čekat, kovové tam dávat nechci.
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 09 čer 2013, 14:36

Ano, ano, ve stavbě pokračovat! :) Je to krásná detailní práce, Doris! Budu čekat na pokračování. :wink:
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 09 čer 2013, 15:19

Ahojte kamarádi,
moc Vám všem děkuji za ohlasy a milá slova! [-o< Karolínku dokončím zhruba do dvou let. Náročnější část stavby už mám za sebou; výstroj paluby a kajut zabere sice moře času, ovšem není to nijak složitá práce. Nyní se věnuji trochu jiné modelařině, jak jsem uvedla v příspěvcích výše:
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=15 ... 5#p1465814
Je to príma relaxace a navíc se mi po delší odmlce povedlo dokončit hned několik modelů najednou. Trvalo mi několik let, než jsem se naučila pořádně lakovat, tak si to nyní mohu konečně užívat. 8)

marsalv píše:....tu vrchní část jsi skutečně dělala ručně (pilníkem nebo nožem?) [-o<

Ano, je to všechno ruční práce, pomocí nožíku a smirku je takto dokážu vyrobit - 1 kus zhruba 5 minut. Zkusím to zdokumentovat na videu, nicméně dnes jsme chtěli s manželem udělat názorné video, jak stříkám karoserii auta (žádali mne o to další modeláři), ale rozptyl akrylové barvy ze spreje byl takový, že manžel nechtěl riskovat zaneřádění citlivého objektivu fotoaparátu, takže z toho sešlo :( .

ELKAN píše:Nádherná práce se dřevem... =D> =D> =D>

Jj, dřevo je opravdu krásný materiál, i když se s ním teprve učím pracovat. :oops:

Standa12 píše:Mám velkou radost že opět pokračuješ! A opět je na co koukat,moc povedené kolíky. =D> To bych asi nedal, :x ale bude mě to také čekat, kovové tam dávat nechci.

Také bych preferovala dřevěné, ale i ty kovové by se po pečlivém nátěru mohly použít.

komisař píše:Ano, ano, ve stavbě pokračovat! :) Je to krásná detailní práce, Doris! Budu čekat na pokračování. :wink:

Přes léto to asi nebude moc přibývat, ovšem na podzim a v zimě se polepším. Karolínka se zatím k ostatním lodičkám moc nehodí, bez stěžňů to není ono. [-(
024.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kolouch » 10 čer 2013, 06:42

Můj ty světe, to je ale nádherný roh místnosti........ Slovy klasika: "Vidět a zemřít..."
Ale jedna praktická - jak to řešíte s prachem? Po dvou, třech letech na poličce už tam nějaký nános být musí a oprašovat něco takového každý týden.......

Na závěr jednu standardní větu, na kterou ani nereagujte :-) : Máte můj obdiv, ty lodě jsou úžasné......
Kolouch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 10 čer 2013, 07:17

Kolouch píše:...Ale jedna praktická - jak to řešíte s prachem? Po dvou, třech letech na poličce už tam nějaký nános být musí a oprašovat něco takového každý týden.......

Děkuji za milá slova a pochvalu, moc si toho vážím!
Co se týče prašnosti, tak modely jsou vystaveny v samostatném pokoji, který je určen jen pro tento účel. Je tam minimální pohyb osob - tudíž i prašnost, vesměs tam chodí hosté, kteří chtějí vidět modely naživo, a nebo tam občas sedáváme s manželem a vychutnáváme si atmosféru historických plachetnic, které se za soumraku rozsvítí. Bylo by samozřejmě ideální, kdyby byly modely za sklem a v uzavřených skříňkách, jak mám vystavená třeba auta na protější straně této místnosti, ovšem když si ty mohutné plachetnice člověk prohlíží naživo a nerušeně bez odlesků od skla, je to úplně jiné kafe. Hodně se nám též osvědčil odvlhčovač s čističem vzduchu, takže modely není třeba odprašovat skoro vůbec, maximálně jednou za cca 5 let je za bezvětrného letního počasí vytáhnu ven a měkkým štětečkem opatrně očistím. Jinak je to v pohodě. 8)
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BestDrifter » 10 čer 2013, 18:09

Ahoj Doris,
ne že bych se netěšil na další pokračování seriálu se stavbou RC, ale ta Tvoje auta jsou neskutečně krásná a myslím že Ti přináší větší potěšení, než modely plachetnic. Možná je lepší držet se toho co člověka baví, než se do práce nutit. Protože Tě znám osobně a vím, jak Ti záleží na co nejpřesnějším napodobení skutečnosti na modelech, asi se s volnou stavbou RC vnitřně nesmíříš. Možná se pletu a ostatní mi doufám můj názor prominou, ale na Tvém místě a s Tvými schopnostmi bych zůstal u modelů aut a práci si užíval plnými doušky.
Když jsem teď viděl tu žlutou RX-7, hrozně mne to potěšilo. Však víš proč, šikulko. :wink: Pokud budeš potřebovat detailní fotky skutečného auta, rád Ti je poskytnu.
Pavel
BestDrifter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 11 čer 2013, 09:37

Hele nech nam Doris, jedes mizero! 8-8 :D
Vasek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 39 z 82 • 1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno