Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Diamond Reo 1:25 AMT

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Diamond Reo 1:25 AMT

Příspěvekod neophyte » 19 úno 2013, 13:55

Včera večer som dobojoval s ďalšou krabičkou. Tentokrát je to Diamond Reo od AMT. Začal by som asi tým že pár fotiek z postupu som už zverejnil v sekcii Rozostavané (http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=158&t=72954). V prvom rade treba povedať že ide o vymyslený model bez akejkoľvek predlohy.
Keďže je to moje prvé AMT, musel som si trochu zvykať na iný plánik. Pre niekoho je neprehľadný, pre niekoho prehľadný. Mne ako lajkovi a netechnickému typu sa napríklad páčilo, že v pláne stavby motora sú aj anglické názvy jednotlivých súčastí stavby.
Asi už všetci vedia že AMT-čka sú hlavne o brúsení a dopasovávaní. Môj pocit je taký, že na tomto modely bolo práce ako na každom inom modely. Akurát stále mám problémy s chytením geometrie, čo je pre neskoršie "nastrojenie" modelu veľmi dôležité. Najbližšie to skúsim asi s tým Legom, ako to už niekto spomínal. Poprípade budem rád za akýkoľvek zlepšováčik čo sa týka tohoto problému.
Na tomto modely som si aj prvý krát skúsil aj akú-takú káblovačku. výsledok vidieť asi skôr v sekcii Rozostavané.
Truck som sa rozhodol spraviť v zelenej farbe a to konkrétne Revell 61 syntetika. Pištol som použil Harder Steenback Infinity. Povrch je lakovaný Superclearom III. Následne leštený a ošetrený prípravkom od Meguiar´s Scratch X2.0 a zakonzervovaný voskom od Tamiye. Do nejakej väčšej akcie s patinou a špinením som sa z dôvodu neskúseností nepúšťal ...
Všetok chróm je odstránený kyselinou soľnou, teda chlorovodíkovou. Tu bohužial Savo ani Domestos nepomohli. Nabudúce to skúsim s čističom trúb Mr.Muscle.
Následne som aplikoval chróm od Alcladu. Taktiež sleeper Mercury je streknutý lešteným (?) hliníkom od Alcladu. Spojovací tunel som vynechal. nedá mi nespomenúť aj možnosť urobiť tento ťahač aj ako daycab.
Na modely sú použité aj leptíky, a to od CTM: stupačky a kryt nasávania na klimat. jednotke a sťahovacie pásky na kábloch. Lepty stieračov sú od Model car Garage. Tie skompletizovať bol iný zážitok... ale myslím ža sú lepšie ako pôvodné plastové nepodarky.
Bohužial ohýbačka prišla až po funuse. Kovová anténka je z 0,35mm struny na gitaru.
Interier je taktiež striekaný a dokončovaný ručne (inštrumenty).
Na priehladné diely (zasklenie a svetlá) je použité lepidlo od Testor´s. Káble a konektory k návesu sú vymyslené a urobené podľa mojej predstavy.
Čo sa mi nepodarilo: Spomeniem dve také vážnejšie chyby. A to - hrdlo nádrže som umiestnil pri horúci komín (možnosť explózie) a na pravej strane by sa v reále nedali otvoriť dvere nakoľko by do toho obdĺžnikového filtra narážalo držadlo zrkadiel. To preto lebo som to držadlo robil podľa svojej predstavy z drôtu na zváranie (medený povlak, stačí ho prejsť 800-vkou brúsnym papierom a doleštiť). Ďakujem za typ Radomirovi st. Jo a ešte som zabudol na tesnenia na okná na dverách. A lavý blatník trochu ušiel... [-(
Celkový dojem je taký že ma AMT celkom milo prekvapilo. Nedá mi nespomenúť prácu s dekálmi. Robilo sa s nimi veľmi dobre. A malá poznámka. Niekoľko dekálových variácií. Či už len stripy, teda pásy, logá firiem (2), poprípade len decentný nápis Diamond Reo. V tomto dávam túto stavebnicu za vzor a myslím si že to je výborný marketingový ťah.
Akurát dekály na značky mohli dať dva rovnaké kusy. BTW. druhé rovnaké kusy (s rovnakými číslami) sú v KW123 od AMT :shock:
Na záver len dodám že sa snažím o čistotu a nemám ambície vyhrávať súťaže. Je to pre mňa hlavne relax.

Diamond 1.jpg

Diamond 2.jpg

Diamond 3.jpg

Diamond 4.jpg

Diamond 5.jpg

Diamond 6.jpg

Diamond 7.jpg

Diamond 8.jpg

Naposledy upravil neophyte dne 18 črc 2013, 18:45, celkově upraveno 4
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Re: Diamond Reo 1:25 AMT

Příspěvekod neophyte » 19 úno 2013, 13:58

Pár ďalších fotiek.
Diamond 9.jpg

Diamond 10.jpg

Diamond 11.jpg

Diamond 12.jpg

Diamond 13.jpg

Diamond 14.jpg

Naposledy upravil neophyte dne 18 črc 2013, 18:46, celkově upraveno 1
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radomir » 19 úno 2013, 14:15

Mne sa páči :) =D> somzvedavý jak to okomentujemoj otec :D
http://scale-modelworks.com/
Radomir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ma11tko » 19 úno 2013, 14:56

Krásny model inspiroval si ma...takto ma vyzerat spravna krabicka :)
Už nelepim....už sa len kochám a nechapem čo všetko sa da stvoriť
ma11tko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 19 úno 2013, 15:07

Super povrch! Moc peknej model!
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 19 úno 2013, 15:15

Chlapi ďakujem. Honzo a keby si videl v akom prachu striekam. Ale ty si povedal jednu super vec ktorá je pre mňa alfa a omega striekania. LEŠTENIE je rehole. Dookola, pot a slzy, slzy a krv, krv a nervy. Ono je pravda, syntetika dosť odpustí....a veľmi dobre sa mi robí so super clearom. Aj keď na syntetiky sa neodporúča.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 19 úno 2013, 15:24

Nevím kde pracuješ ty, ale já dělám všecky svoje modely normálně v obýváku na stole. V místnosti kde jsou koberce a spousta prachu, takže to je můj denní chleba.

Ano, leštění je řehole ale poslední dobou se mi tomu daří trochu předcházet důsledným omytím modelu před každým stříkáním a navíc ještě často používám antistatický štětec Tamiya, kterým hodně často čistím povrch od prachu aby se na povrchu nehromadil.

Bez ohledu na to se Ti povedl super výsledek!
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 19 úno 2013, 15:29

Honzo, detská izba. Dve deti (8 a 4) sa popritom naháňajú a víria to tam jak tornádo :-D Ale nie, snažím sa striekať doobeda. Robím na smeny, v reštaurácii.
Extrémne zlepšenie nastalo bo odhodlaní sa kúpenia súpravy mikromesh 3200-12000. To je pre mňa základ.
A ešte som si všimol že dosť mi pomôže ponoriť plasty pred striekaním do brzdovky a potom dobre opláchnuť vlažnou vodou a nechať uschnúť.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 19 úno 2013, 15:35

To myti je strasne dulezity, hodne to pomaha.
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod V12JT » 19 úno 2013, 17:24

S těma registračníma značkama je to tak, že u tahače stačí jedna a to vpředu. Proto nejsou ve stavebnici dvě. Jiné je to v případě trucků s pevnou nástavbou (sklopky, domíchávače, cisterny, valníky, atd.) Takové i v USA musí mít registrační značku i vzadu. Doufám, že neplácám nesmysly. Když tak mě někdo opravte.

Model máš udělanej pěkně. Ta barva mu hodně sluší.

Jarda
V12JT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 19 úno 2013, 17:28

S tymi znackami to asi bude tak. Aj ked pri international, western stare, white roade dali po dve. Ale to je detajl a ja si vážim každú novú informáciu. Takže diky Jardo.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 19 úno 2013, 19:45

Tak předně-je to asi nejlépe postavený Diamond-Reo který jsem zatím viděl.A jsem rád,že to vidím takhle a vím kde se budu a jak vyvarovat chyb který nasekaly v AMT.Především to šásko mohlo být o fous delší.Jako krabička -k tomu nemám co dodat,máš to hezký =D> .S těma značkama to bude asi jak píše Jarda.Viděl jsem taky variantu,kdy byly značky nanejtovaný na zadní stěně kabiny,ale to je asi spíš vyjímka.Pavel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 19 úno 2013, 19:58

Diky Pavle. Od teba velka pochvala. Ono pri tych amerikach je tá modelárova ruka volnejšia. Oni si nerobia z legislativy tažku hlavu. Hlavne aby dodrziavali rychlost a vahu.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 19 úno 2013, 20:03

A proto je mám rád :D .Pavel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 19 úno 2013, 20:11

Ale všimol som si že mi v poslednej dobe robí problémy geometria rámu. Pavle ako to riešiš ty? Už asi starnem. :mrgreen:
Obrázek
neophyte

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie