Keďže je to moje prvé AMT, musel som si trochu zvykať na iný plánik. Pre niekoho je neprehľadný, pre niekoho prehľadný. Mne ako lajkovi a netechnickému typu sa napríklad páčilo, že v pláne stavby motora sú aj anglické názvy jednotlivých súčastí stavby.
Asi už všetci vedia že AMT-čka sú hlavne o brúsení a dopasovávaní. Môj pocit je taký, že na tomto modely bolo práce ako na každom inom modely. Akurát stále mám problémy s chytením geometrie, čo je pre neskoršie "nastrojenie" modelu veľmi dôležité. Najbližšie to skúsim asi s tým Legom, ako to už niekto spomínal. Poprípade budem rád za akýkoľvek zlepšováčik čo sa týka tohoto problému.
Na tomto modely som si aj prvý krát skúsil aj akú-takú káblovačku. výsledok vidieť asi skôr v sekcii Rozostavané.
Truck som sa rozhodol spraviť v zelenej farbe a to konkrétne Revell 61 syntetika. Pištol som použil Harder Steenback Infinity. Povrch je lakovaný Superclearom III. Následne leštený a ošetrený prípravkom od Meguiar´s Scratch X2.0 a zakonzervovaný voskom od Tamiye. Do nejakej väčšej akcie s patinou a špinením som sa z dôvodu neskúseností nepúšťal ...
Všetok chróm je odstránený kyselinou soľnou, teda chlorovodíkovou. Tu bohužial Savo ani Domestos nepomohli. Nabudúce to skúsim s čističom trúb Mr.Muscle.
Následne som aplikoval chróm od Alcladu. Taktiež sleeper Mercury je streknutý lešteným (?) hliníkom od Alcladu. Spojovací tunel som vynechal. nedá mi nespomenúť aj možnosť urobiť tento ťahač aj ako daycab.
Na modely sú použité aj leptíky, a to od CTM: stupačky a kryt nasávania na klimat. jednotke a sťahovacie pásky na kábloch. Lepty stieračov sú od Model car Garage. Tie skompletizovať bol iný zážitok... ale myslím ža sú lepšie ako pôvodné plastové nepodarky.
Bohužial ohýbačka prišla až po funuse. Kovová anténka je z 0,35mm struny na gitaru.
Interier je taktiež striekaný a dokončovaný ručne (inštrumenty).
Na priehladné diely (zasklenie a svetlá) je použité lepidlo od Testor´s. Káble a konektory k návesu sú vymyslené a urobené podľa mojej predstavy.
Čo sa mi nepodarilo: Spomeniem dve také vážnejšie chyby. A to - hrdlo nádrže som umiestnil pri horúci komín (možnosť explózie) a na pravej strane by sa v reále nedali otvoriť dvere nakoľko by do toho obdĺžnikového filtra narážalo držadlo zrkadiel. To preto lebo som to držadlo robil podľa svojej predstavy z drôtu na zváranie (medený povlak, stačí ho prejsť 800-vkou brúsnym papierom a doleštiť). Ďakujem za typ Radomirovi st. Jo a ešte som zabudol na tesnenia na okná na dverách. A lavý blatník trochu ušiel...

Celkový dojem je taký že ma AMT celkom milo prekvapilo. Nedá mi nespomenúť prácu s dekálmi. Robilo sa s nimi veľmi dobre. A malá poznámka. Niekoľko dekálových variácií. Či už len stripy, teda pásy, logá firiem (2), poprípade len decentný nápis Diamond Reo. V tomto dávam túto stavebnicu za vzor a myslím si že to je výborný marketingový ťah.
Akurát dekály na značky mohli dať dva rovnaké kusy. BTW. druhé rovnaké kusy (s rovnakými číslami) sú v KW123 od AMT

Na záver len dodám že sa snažím o čistotu a nemám ambície vyhrávať súťaže. Je to pre mňa hlavne relax.
Naposledy upravil neophyte dne 18 črc 2013, 18:45, celkově upraveno 4