Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia CS-199, KP 1/72

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Avia CS-199, KP 1/72

Příspěvekod olouch » 11 říj 2012, 22:19

Petr Ladman píše:Tak to se ti velice omlouvám, mé staré oko to nerozeznalo, bral jsem podle toho žlutého pruhu...... :D fakt promiň...ale i tak si stojím za tím, že model je skvělej....

Není třeba se omlouvat, já se vůbec nezlobím, jen jsem chtěl vědět, co jsem udělal špatně, jinak to příště pokazím zas. A zrovna z těch pruhů jsem měl docela radost, když se to po obroušení a novém nastříkání stříbrné konečně povedlo. Stačí se tady v galerii podívat nahoru nebo dolů kamkoli, aby bylo vidět, že model skvělej není a nedělám si iluze, že bych se té kvalitě někdy přiblížil, ale myslím, že je v mých silách ještě dost zlepšit, tak uvítám každou radu.

Pup píše:Pěkná. =D>
Něco bych udělal ještě s tím rámováním kabiny.
Příště se vyvaruj používat maskování páskou na stříbrnou... ...Tenhle modýlek ti fakt závidím,mám pro Kovozávody slabost a tohle by pro mne byla velká výzva.Kdyby se tak našel nějaký dárce,výskal bych blahem.

Jo, s kabinou bych ještě něco udělal, ale to je zatím spousta práce s nejistým výsledkem, teď je ve vitrínce a je tam spokojená nevypadá tam úplně zle, aspoň se vzdáleně podobá letadlu. Možná až koupím a dodělám ty obtisky dva (tři), že s tím tu kabinu vezmu. Rozhodně ji tak nechci napořád.
Maskování jsem napodruhé dělal taky tak, pásku nalepil na stříbrně nastříkanou desku (to jsem snad i četl někde tady) a protože ještě pořád moc lepila tak ještě několikrát na ruku. Pak nelepila skoro vůbec a i tak se pár kousků stříbrné slouplo.

Modýlek není třeba závidět, občas se sehnat dá :-) Jednomístnou mám teď dvakrát, až mi to půjde líp, chtěl bych se do ní taky pustit (kdysi můj první model) ale teď ně čeká ještě jeden bubák ve skříni, co jsem začal před avií a snad taky někdy dokončím.
Naposledy upravil olouch dne 09 čer 2015, 02:30, celkově upraveno 1
hotovo:
Avia CS-199, KP 1/72
stíhačka s těma zašoupávacíma křídlama - Tornado 1:144 Academy
Jášova letadla
rozděláno:
F-105D Thunderchief, Hasegawa 1/72
olouch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spitak » 12 říj 2012, 14:54

Až se mi zachtělo nějaké KP postavit taky :). Z modelu čiší radost, která do něj byla vložena, a tak to má být ;-I
Honza "spitak" Ivanega
něco z dokončených: CF-104, Hasegawa, F-5E Tiger II, HB, Folland Gnat T.1, Airfix.
rozestavěno: 2×Supermarine (Spitfire Mk.VIII, Seafire Mk.II), Mitchell Mk.II, Frog. Vše 1:72. A k tomu C-160 Transall 1:250.

"Ve světě šílenců jsou blázni ti zdraví."- Philip Kindred Dick
spitak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Badár » 12 říj 2012, 18:41

Tak určite si pochvalu zaslúžiš a prajem veľa úspechov pri návrate k modelárčine. Prajem ešte veľa, veľa postavených modelov. ;-I
Tento rok:
Postavené modely: Messerschmitt Bf 109 E-4 (1/72, ICM), Mitsubishi A6M2 type 21 (1/72, Airfix), Grumman F4F-4 (1/72, Academy)
Na stole: Morane-Saulnier M.S.406 (1/72, HobbyBoss), Supermarine Spitfire Mk.Ia (1/72, Airfix)

POSIELAJTE MI PROSIM IBA E-MAILY!
Peter Badár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod olouch » 16 říj 2012, 00:35

Myslím, že nemá cenu někde zakládat vlákno na pár hodin, ve středu se chystám do Kbel, pokud chcete někdo něco vyfotit, napište mi sem do středy cca 9 hodin. V rozumné míře se pokusím vyhovět.
Přílohy
IMG_6112.JPG
třeba takhle
hotovo:
Avia CS-199, KP 1/72
Jášova letadla
rozděláno:
olouch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ricchochet » 16 říj 2012, 05:11

Tak návrat je to luxusní. =D> Zvlášť když přihlédnu ke kvalitě stavebnice a zrádné stříbrné barvě. =D>
Ricchochet

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 16 říj 2012, 09:40

olouch píše:Myslím, že nemá cenu někde zakládat vlákno na pár hodin, ve středu se chystám do Kbel, pokud chcete někdo něco vyfotit, napište mi sem do středy cca 9 hodin. V rozumné míře se pokusím vyhovět.

Mohl bych mohl poprosit o fotky téhle avie?
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod olouch » 16 říj 2012, 10:46

Ricchochet píše:Tak návrat je to luxusní. =D> Zvlášť když přihlédnu ke kvalitě stavebnice a zrádné stříbrné barvě. =D>

Ale ne, modýlek je hned na začátku, tahle je ta opravdová ve Kbelích :-)

Ricchochet píše:Mohl bych mohl poprosit o fotky téhle avie?

Určitě, nějaký konkrétní detail?
Naposledy upravil olouch dne 16 říj 2012, 19:07, celkově upraveno 1
hotovo:
Avia CS-199, KP 1/72
Jášova letadla
rozděláno:
olouch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 16 říj 2012, 11:30

No, spíše podle hesla, čím více tím lépe.-))
(hlavně podvozky a takové detaily. kokpit jestli se tam dostaneš.-))
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod motas » 16 říj 2012, 11:46

Toto vo mne vyvolava spomienky na stare dobre casy .... krasny model a vzhladom na dlhu odmlku,kvalitu modelu a pouzitu techniku sa z toho myslim viac vytlct nedalo =D>
1/72 forever
dokončené:
2011 Mig-21PFM http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=6& ... ilit=21pfm
2012 Mig-31 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=6& ... hilit=perm
rozostavane:
2012 Mig-23U 1.slp Č. Budejovice 1991 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=66865
motas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jochana » 21 říj 2012, 19:33

Olouchu tvá Avka je úžasná po takovém dlouhém odmlčení je to super :D
Souhlasím s Jardou po takových letech je to luxus s Petrem Ladmanem , že tě to baví. Já osobně jsem začala kvůli 8letému synovi a najednou koukám :roll: Paul po 2hodinách nikde a já? sama tvořím a tvořím něco co nakonec vypadá, no hrozně je slabé slovo :grin:
Pochvalu si zasloužíš =D> hlavně tleskám síle, která tě dovedla opět se vrátit k tomuto snovému tvoření .

Pokud můžeš pošli mi foto kokpitu Avky Cs-199 z Kbel.
Přeji mnoho , mnoho nervů . Já dělám ten samý model a mé nervy jsou :?
dělala jsem nové výfuky,které jsem ztratila. Jen malování mi prostě nejde, maluji obrazy(olej,akvarel,….) ale u tohoto barvení je to naprosto jiné. Pistolku koupím až časem, ale než ji koupím uvítala bych některé rady.
Můj názor - ano něco bych udělala s rámováním ale můj názor je „nech ji být takovou jaká je“
Nepracuj na ní, možná jsem hloupá, pokud jsi to uzavřel (zveřejněním na fóru)není dobré se k tomu vracet. Píši tak z vlastní zkušenosti s obrazy. K tvorbě se pojí i prožitky :-D pokud budeš měnit avku :x pozměníš i tu radost z ní Prostě jdi dál, :) možná jsme hloupá ale to je můj názor.
Přeji hodně zdaru. J.která :cry: nad svou ubohou Avkou 199
Jochana

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Discus pilot » 21 říj 2012, 21:57

olouch píše:Myslím, že nemá cenu někde zakládat vlákno na pár hodin, ve středu se chystám do Kbel, pokud chcete někdo něco vyfotit, napište mi sem do středy cca 9 hodin. V rozumné míře se pokusím vyhovět.

šlo by kokpit MS-230 ? dik
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Discus pilot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod olouch » 22 říj 2012, 12:04

Discus pilot píše:šlo by kokpit MS-230 ? dik

Zdravím, MS --230 je tady,
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=115&t=70072&p=1355715&hilit=morane#p1355715
já se tam už nedostanu a kokpit je stejně nedostupný. Ne úplně, časem bych chtěl určitě požádat o možnost si pár běžně nedostupných věcí vyfotit, ale až to bude mít smysl pro moje modely. Dokud je vrcholem mých schopností, když jde poznat, že je to nějaké letadlo, nemá smysl počítat páčky v kabině a zjišťovat jestli je barva odloupnutá ze třetího nebo pátého šroubku zleva.
hotovo:
Avia CS-199, KP 1/72
Jášova letadla
rozděláno:
olouch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Neuman Peter » 22 říj 2012, 16:00

Stare dobre casy ;-I
Neuman Peter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod olouch » 24 říj 2012, 19:24

Konečně nějaké ty slíbené fotky, zajímalo by mě, proč jsem si myslel, že anténa je izolovaná porcelánovou kuličkou, když je to skleněná tyčka? Kuličku má vedlejší Il-10/B-33 a i další ruské potvory.
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=324&t=70300
hotovo:
Avia CS-199, KP 1/72
Jášova letadla
rozděláno:
olouch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod olouch » 03 lis 2012, 20:49

Jochana píše:Olouchu......... Přeji hodně zdaru. J.která :cry: nad svou ubohou Avkou 199

Ahoj Jochano,
jestli začínáte s kloučkem, rozhodně bych doporučil něco lepšího (asi cokoli) než Kovozávody, přeci jen je dnes spousta modelů, které se dělají skoro samy, tuším Hobbyboss, Airfix, ... Myslím, že je tu spousta zkušených modelářů, kteří by ti něco vhodného poradili. Já mám tyhle modely, protože jsem je kdysi stavěl, to ani nic jiného nebylo a tak nějak mi přirostly k srdci, takže je to spíš nostalgie než nějaký rozumný výběr. Ale i tak se dá zkoušet spousta věcí, přidávám nějaké obrázky, kdy jsem čekal definitivně zničený model a nakonec to vyšlo, z mého hlediska, víc než dobře. Pochopitelně jsem potom ve Kbelích zjistil, že zadní půlka žárovky je začerněná, ale to stejně nevím, jak bych udělal.

Na výfuky, jestli se do nich pouštíš, ti držím palce, zkusím přidat něco do walkaroundu, pro inspiraci, ale spíš bych, být tebou, někoho poprosil, jestli nemá nějaké nazbyt. Strouhat nové výfuky z ničeho asi nebude zrovna nejzábavnější práce na světě, i když to nakonec nějak půjde. I mně, a to jsem nic neztratil, dělaly daleko nejvíc společnost tuba tmelu a pilník. A pak taky skoro celá flaška stříbrné, po každém nabarvení jsem našel něco, co chtělo dobrousit, vytmelit, vyhladit škrábance, nakonec jsem ji sloupnul tou páskou ... :-)

Moje rada, model, co se složí bez problémů, ne stříbrný, ne němce (dost složité kamufláže, i když zajímavé), totéž platí pro italy.

Tak a já si jdu hrát s potvorou z Vietnamu ...
Přílohy
IMG_6222.JPG
co to tam sakra vyrostlo
IMG_6223.JPG
to už je lepší
IMG_6223.JPG (84.97 KiB) Zobrazeno 1557 krát
IMG_6224.JPG
jo, to jde, ale kde jsou nýtky?
Naposledy upravil olouch dne 22 črc 2015, 05:39, celkově upraveno 1
hotovo:
Avia CS-199, KP 1/72