Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Moson Model Show Mosonmagyaróvár 2012

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Moson Model Show Mosonmagyaróvár 2012

Příspěvekod joker.j » 17 dub 2012, 19:09

Dovolím si napsat komentář k modelům z této akce. Všechny modely co zde byly vystaveny (bavím se pouze o motorkách) byly moc hezké, každý model je hezký. Ale při bližším ohledání si říkám jak je to vůbec možné, že autor dopustil na ty nedodělky, třeba taková dělící rovina na gumách, bavil jsem se o tom u stolu při večeři z modelářema z KPM Plzeň, napadlo mě, jestli na tom opravdu nějaké ty pravdy bude, třeba chtěl autor vyjádřit to, že motorka před startem je nablejskaná, bez všemožného xindlu co nachytá při závodě a tudíž i ty gumy jsou nové neojeté, čerstvě upečené, že i ty nové mají něco jako "otřepy" ,ale ty by měly být spíše radiálního směru, nebo ne? Je to pouze úvaha, nevnucuji to. Co mě dále hodně zaskočilo, že si někdo moc nelámal hlavu s čistotou zpracování určitých dílů, nevím, myslím si, že když už do toho investuji větší obnos, tak si s tím vyhraju, ale tak každý jednou nějak začínal, přiznám se, že jsem byl ten samej případ :oops: .

Abych taky něco pochválil. Mico a jeho Yamaha YZR-M1 ´09 s Kawasaki se setem od TS (černé lesklé podložky), klobouk dolů, to byla paráda. Yamaha v barvách Spidermana...tak na tom jsem mohl oči nechat, potvrdí Honza Kozina, strávili jsme tam docela dost času nad debatou, moc pěkný nápad jak zvýraznit ten článkovitej řetěz a na mě ty dekály působili perfektně, povedeně. Další co mě dostalo byla Kawasaki ZX-14 v zelené metalíze...hoši maďarský jsou šikovný, vynalézaví a tohle se fakt povedlo. Barva od Zera udělala své a ten lak byl dokonalej. Oceňuju tu zadní SPZtku, z tý jsem úplně šílel. Nesmím opomenout ani tu zaprášenou orezlou Vespu na které se zabydlel pavouk, protože ta byla fakt povedená. Nebo ta Laguna Seca, jo, byly tam nepatrné odlišnosti, ale jinak fakt pěkně postavená, lak byl taktéž povedenej, měl jsem tu čest hovořit s autorem a při loučení jsem mu nazančil palec nahoru, zasloužil si to.
Jak tak koukám, tak spíše chválím než kritizuju, aby také ne...byly tam fakt perfektní kousky. Moc příjemné bylo setkání s Micem a debata v lámané angličtině na obou stranách (přiznávám, spíše mluvím německy noooo), jen je mi líto, že jsem se po vyhlášení nerozloučil, byl to docela fofr. Jsem rád za setkání s Antoniem a také jsem měl tu čest při balení zahlédnout a pozdravit autora toho Indiána.

Velký dík patří klukům z KPM Kaznějov za super atmosféru jak při cestě, tak při pobytu. Fakt super!!!
Rozestavěno:Honda Double
Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 17 dub 2012, 19:12

romo46 píše:...Náhodou si necvakol aj ten McLaren čo je položený za M1 09 od J. Kozinu? Ten by ma tiež zaujímal ako fanúšika tohto tímu.

Romane bohužel, to nemám...
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 18 dub 2012, 09:13

Opravdu velké díky za fotky. Popravdě souhlas s Charonem. Nebál bych se napsat názor ... je to docela výzva na příští rok se s nima popasovat .
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 18 dub 2012, 15:44

Vždyť přeci není důležité vyhrávat, ale zůčastnit se, ne? Jo pravda je, že taková trofej potěší, ale potěší i to, že se můžeme sejít a pokecat.

Jinak ještě jedna fotka na kterou jsem zapomněl...málem mě puknul monitor, nejsem fotogenickej typ :? .

Honza Kozina, já, mico.
Přílohy
S6303246.JPG
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mico » 18 dub 2012, 22:36

It was my first time that I participate at Moson Model Show and I must say that it is excellent. I enjoyed the company, got to know some members from forum and talk and discussion. All of the models were amazing and it was nice to see so many bikes at one place (in slovenia the max number was 3 bikes :roll: ).
Hope that I will go next year again, but I think that I will rather accept invitation from Joker and go to Brno :D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
mico

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 19 dub 2012, 11:00

Shlédnul jsem fotodokundamentaci (díky Jokere) a musím říct, že se teda nemáme ale vůůůbec za co tady na fóru stydět - naopak! Když si pomyslím do jakých titěrných detailíčků se tady věci probírají, tak je pro mě až s podivem, jaké některé modely zrovna tady předvedly... kapyta, nechápu! A je to jen dobře! Takže ven s těma našema Cháronama, Jokerama, Wíťama a všema ostatníma tady z fóra (ostatní koho jsem nejmenoval prominou), ven a prezentovat, ukazovat a předvádět - jak se to má sakra pořádně dělat!!!
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomle1 » 19 dub 2012, 11:16

A Itchyma :grin: :grin: :grin:
tomle1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 19 dub 2012, 12:55

Chlapi, musím s Vámi souhlasit.
Když vidím, jak je skoro na každým modelu napráskanej transkit nebo aspon lepty a kvalitu zpracování, tak je mi z toho trošku do breku. Já mám nasysleno tolik modelů, ale jsem takovej pipla, že se mi nechce už žádnej nějak odbýt, což mi u některých modelů z fotek tak připadne.
Každopádně se mi moc líbí kapoty na Buse (i když se mi motorka jako taková hrozně nelíbí), pak Spiderman je dost vyvedenej, samozřejmě známé modely od Jokera a Honzy Koziny. Ty dávají zbytku celkem slušnej dakar co se týče čistoty zpracování. Ještě se mi líbí Kawa (myslím ta od Mica, protože ta druhá je odbytá až hanba!). 916ka je taky pěkná a z čeho nemůžu, je ta Vespa s pavučinama, prostě super.
Třeba se příští rok zadaří a vydám se s kůží na trh i já, ale podle mě je většina zde prezentovaných modelů minimálně na úrovni toho, co se vystavovalo v Mošoni a notná dávka ji i převyšuje.
A Jirko, taky díky moc za fotky. ;)
A příště nafoť i auta a formule
Rozestavěno:
Honda NSR500 94' Doohan, Ferrari 312 T4, .....
Naposledy dokončeno:
Yamaha YZR 500 2001 Biaggi, Honda RC211V 2003 Ukawa, Shelby Mustang GT 350 H
Grooverider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 19 dub 2012, 19:49

Kluci díky za pozitvní ohlasy, jsem rád, že uvažujete o návštěvách soutěží s pomyšlením také vystavovat. Nejde o to vyhrát...ale zůčastnit se, pokecat...nakoupit doplňky.

Pořád čekám kdo se z vás ozve jako první, ale pořád nikdo. Honza Kozina objevil jednu takovou docela fatální chybu, oba jsme se tomu divili jak je možné, že to autor dokázal spasovat...schválně, kdo to zkusí odhalit? Ta fotka tam je úmyslně daná, prozradím, že jde o detail a jedná se o detail modelu Yamahy YZR-M1. Je to ten černý model s detail setem...tak schválně...kdo zjistí čeho se autor dopustil??
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 20 dub 2012, 02:22

Ja tam toho vidim dost. Ale nejvetsi bota je asi to obracene zadni kolo. Bohuzel takovejch modelu jsem videl vic i z japonska na modelergp 2010!
Dalsi je nesmyslne umisteny snimac polohy pr. kola.

Sorry za takovej text, pisu z mobilu
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomle1 » 20 dub 2012, 06:21

No,já jsem ten poslední, kterej by měl kritizovat, ale s tímhle bych na výstavu nešel ani náhodou. Obzvláště ty detailní fotky jsou strašný :shock: :shock: :shock:
tomle1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 20 dub 2012, 08:56

:D Jak píše Charon a vzhledem k tomu, že jsi psal, že nevíš, jak to mohl spasovat, tak to bude to kolo. :) Snímač taky slušný, ale jsou tam další krpy. Pomeranč, kterej snad nemá ani ten samotnej pomeranč, v barvě nebo laku (nedokážu posoudit) chlupy jak z medvěda, srandovní je taky předek a elektronika bez kabeláže??? Se to asi přenáší nějak futuristicky... Nevyvrtaný páčky, nedotažený šroubky, třmeny bez červenýho Bremba (když už to nechce barvit, tak jsou snad v archu obtisky, ne?) a dalších pár "detailů".
Já bych takovej model na výstavu rozhodně nebral a je to škoda materiálu. :(
Rozestavěno:
Honda NSR500 94' Doohan, Ferrari 312 T4, .....
Naposledy dokončeno:
Yamaha YZR 500 2001 Biaggi, Honda RC211V 2003 Ukawa, Shelby Mustang GT 350 H
Grooverider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 20 dub 2012, 15:02

Tady jen pro ilustraci o čem jsem psal, v obou případech jde, ale o kolo přední
http://www.modelergp.com/2010/No6/index.html

a tady je vidět, že ani maxmotomodeling neni neommylný!
http://motomodeling.com/Howto/AOSHIMA_8 ... index.html
Charon

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse