Černý Hugo píše:pro harvy5: Ahoj, díky za fotky, nicméně k těm šachtám- zde je sejmuté buď oplechování (čs.stroje, které jsem měl možnost vidět) nebo kožená či plátěná manžeta (původní stroje z německé výroby), která byla spojena šněrováním. V tomto odkrytém stavu to snad nesloužilo nikde (natož v poušti, kde by stroje rázem ztěžkly o kila písku v křídlech). Takže zakrytí je správné, mou vnitřní jistotu nenabouráš, ó malověrný (pokus o vtip). Ne, ještě jednou díky za foto z raritní oblasti (Kbely jsou přeci jenom blíž a nehrozí sebevražedný atentátník v noční košili) a pokud se najde ještě někdo, kdo by byl ochoten zde dávat fotky, bude to skvělé, protože se s tím mohou inspirovat i další stavitelé Mezků (jednou ten pluk postavíme).
Prostudoval jsem důkladně fotky a už je mi jasné, proč tě nepustili blíž. Protože je to sflikované na dobré slovo a pokud bys u toho hlasitě kýchnul, mohlo by se to rozpadnout do prvočinitelů. Podívej se třeba na napojení směrovky a kýlovky (chybí závěs), kabina je tam také snad přikitována aby nezatékalo či nevnikal prach a celkově ta mašina vypadá, že je obalená desítkami kilo tmelu a barev. Je skvělé, že se zachovala, ale chtělo by to pořádnou renovaci. Je mi jasné, že pro Izraelce je to srdeční záležitost a klenot, který jim pomohl uhájit svobodu, ale právě proto by to chtělo opatrně zrenovovat.
To vseto ja viem,dokonca aj z ktorych dvoch pametnikov j eto poskladane,ale ked aj meno mojho deda mali na tej tabuli instruktorov.....Este ze boli taky slusny a aspon toto necHali.Najskor mi chceli ceýl fotak zhabat a moja rustinA ich utvrdila v tom, ze ked uz tak k bigosom patrim!