Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 Hobbycraft 1/48

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 7 z 32 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 Hobbycraft 1/48

Příspěvekod harvy5 » 04 pro 2011, 23:27

Černý Hugo píše:pro harvy5: Ahoj, díky za fotky, nicméně k těm šachtám- zde je sejmuté buď oplechování (čs.stroje, které jsem měl možnost vidět) nebo kožená či plátěná manžeta (původní stroje z německé výroby), která byla spojena šněrováním. V tomto odkrytém stavu to snad nesloužilo nikde (natož v poušti, kde by stroje rázem ztěžkly o kila písku v křídlech). Takže zakrytí je správné, mou vnitřní jistotu nenabouráš, ó malověrný (pokus o vtip :grin: ). Ne, ještě jednou díky za foto z raritní oblasti (Kbely jsou přeci jenom blíž a nehrozí sebevražedný atentátník v noční košili) a pokud se najde ještě někdo, kdo by byl ochoten zde dávat fotky, bude to skvělé, protože se s tím mohou inspirovat i další stavitelé Mezků (jednou ten pluk postavíme).
Prostudoval jsem důkladně fotky a už je mi jasné, proč tě nepustili blíž. Protože je to sflikované na dobré slovo a pokud bys u toho hlasitě kýchnul, mohlo by se to rozpadnout do prvočinitelů. Podívej se třeba na napojení směrovky a kýlovky (chybí závěs), kabina je tam také snad přikitována aby nezatékalo či nevnikal prach a celkově ta mašina vypadá, že je obalená desítkami kilo tmelu a barev. Je skvělé, že se zachovala, ale chtělo by to pořádnou renovaci. Je mi jasné, že pro Izraelce je to srdeční záležitost a klenot, který jim pomohl uhájit svobodu, ale právě proto by to chtělo opatrně zrenovovat.

To vseto ja viem,dokonca aj z ktorych dvoch pametnikov j eto poskladane,ale ked aj meno mojho deda mali na tej tabuli instruktorov.....Este ze boli taky slusny a aspon toto necHali.Najskor mi chceli ceýl fotak zhabat a moja rustinA ich utvrdila v tom, ze ked uz tak k bigosom patrim! :grin: No a najlepsia bola cesta nas5 do Tel Avivu.Blbo som odbocil a zrazu na mna 4 Mrkvy mierili svojimi kanonikmi a k tomu komando pohraniciarov.Namiesto Tel Avivu som na hranicu s Gazov dosiel :grin: :grin: :grin:
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 05 pro 2011, 15:42

Ahoj, tak mám slepená křídla a značně smíšené pocity :? . Nejprve jsem vše na sucho vyzkoušel a vše vypadalo ok. Tož jsem namazal lepem pravé horní křídlo, spasoval paneláž se spodkem a vše si sedlo do vodících kolíků jak p...l na hrnec. Otočím, šachta také v pohodě, hydraulika je vidět jak má, no prostě paráda. Tož namatlám druhé křídlo (a lepím poctivě - rámečky v toulenu a na kontrolní body vteřiňák, aby se to nehlo :lol: ) spasuji opět přesně dle vodících kolíků, zafixuji a koukám, že paneláž horní a spodní půlky je o 1,5 mm rozjetá :evil: ). A protože lepím poctivě :cry: ](*,) , mám mezeru mezi trupem a křídlama a čeká mě přerytí části linek :lol: :grin: :twisted: . A přitom stačilo jen uříznout vodící kolíky, spasovat podle paneláže a na konci vteřiňákem dorovnat hranu koncového oblouku. No, nic, už jsem si to napsal lihovou fixou na vnitřní stranu levého horního křídla u zbývajících Hobbycraftů. Takže, modří již vědí :lol: , je čas na moji tradiční a již zlidovělou hlášku : "Tudy ne, přátelé! Tudy cesta nevede!" . Držte se horského vůdce Houmera, ten vás dovede bezpečně (ale se mnou je to větší vzrůšo :grin: :mrgreen: :twisted: ).
Přílohy
P1140891.JPG
P1140890.JPG
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 05 pro 2011, 17:30

Tak tohle naštve. :x
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 06 pro 2011, 10:01

Ahoj vodícich kolíkú nemaje žije se mi krásně :grin: dumám onýtovat neonýtovat nechat ocas hladkej nebo to přerejt na fotkách to všechno výpadá jako beze spár a nýtú zatmeleno teda kromně čumáku :-k (prostě je to takovej náš českej mustang :-D J.C.)Dáváš mi šanci tě dohnat tak jdu zbrojit 8-8
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 07 pro 2011, 19:30

Nazdar Houmí,
mě už se taky žije krásně, neb jsem se vrátil z temné slepé uličky na hlavní, krásně osvětlenou hlavní třídu :grin: . Napravil jsem svou zbrklost a již mi rytí krásně navazuje, v šachtách dokonalých oblých tvarů (ještě dnes jsem to musel tmelit latexovým tmelem a následně opatrně brousit - hnus velebnosti, ten tvůj postup s falešným dnem je lepší) mi jiskřivě září a oválnými otvory laškovně vykukuje hydraulika :twisted: , po hranách přechodu horního křídla k trupu nalepeny pásky plastiku pro vyplnění děr křídlo -trup. Takže tvé plané výhružky ohledně zbrojení (nedoprovázené fotografickými důkazy, po nichž lačním nejenom já, ale i další návštěvníci tohoto tématu :lol: ) se odráží od mého klidného, nicméně neúprosného postupu vpřed, který dokáže zastavit jen mé nutkání zkoumat slepé uličky pokroku. Jsem klidný jak tibetský mnich 8) můj náskok je drtivý :twisted: .
Ale teď vážně, přemýšlím o barvě interiéru (snad se k němu o víkendu dostanu a hlavně mi vyjde můj démonický plán ohledně vsunutí celé hotové vany do trupu zespodu - pokud ne, :cry: asi mě to nepřekvapí a nastává varianta letec v kokpitu). Kbelský Mezek má interiér v světle šedé barvě, nicméně originální Bf-109 G/K byly dle předpisu v prostorách osádky, viditelných skrz prosklení zbarveny barvou 7101.66 Schwarzgrau (pramen nakladatelství JAPO - Messerschmitt Bf-109K camuflage and marking), což je výrazněji tmavší barva. Očekávám návrhy, diskuze, protinávrhy, argumentaci atd :twisted: , jinak to "vomatlám štětkou" namočenou v Schwarzgrau a jdu od toho :lol: . Předem zamítám interiér žlutý, růžový zelinkavý atd. Akceptuji (vzhledem k blížící se krizi a zániku civilizace :cry: ) různé šedé, šedočerné až šedozelené odstíny.
zatím a snad zítra budu mít čas, abych svůj triumf vůle a vítězství ducha nad hmotou vyfotil a tak předložil důkaz místo slibů :grin:
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 07 pro 2011, 19:46

Tohle téma je poměrně daleko od mého okruhu zájmu, ale pečlivě je sleduji už jen kvůli páně Černého Huga nádherným slohovým cvičením.
To, že oběma zúčastněným pod rukama vyrůstá něco, co sice nepřesahuje hranice mého chápání (považuji se za velmi bystrého), ale již značně přesahuje možnosti mých hlavně líných rukou (šikovnost by se občas našla, ale není tu píle opravovat dosti časté minely), to ponechám bez komentáře, protože každý můj komentář by byl zbytečný.
Jen houšť a větší kapky!
(A barvu pozdního ex-německého interiéru bych udělal šedočernou, ale to je jen můj skromný názor.)
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 08 pro 2011, 18:11

pro Klimeji : díky [-o< , je to potěšující a současně zavazující, nepolevit ani ve stavbě, ani v soustavném trýznění soupeřů slovním terorem. Ale Houmí něco vydrží a Shindy je do neděle pro mne hájenou osobou (ale běda, jestli se neobjeví makavé výsledky jeho víkendové činnosti (a tím nemyslím daktylky a cucfleky na jeho osobě blízké [-X )) . Tedy upřímně, čekal jsem nějaké další názory na interiéry Mezků, ale vypadá to, že každý jen nakoukne do našeho koutku hrůzy a pak se vydá dál, zjevně otřesen tím, že zde probíhá stavba tak rychlá, že není čas, ptát se, kdo je kdo (a natož dávat fotky nějakých progresů :grin: ). Tož zkusím zas nahodit vějičku :twisted: a přidat fotky, které jsem včera slíbil. Šachty jsou zatím zahaleny (průmyslová špionáž je svinstvo :lol: ), neb čekám, co se zrodilo v temném doupěti za stříbropěnným Labem :grin: . Tentokrát ti cestičku vyšlapávat nebudu , holomku =; , v klidu si počkám 8) , s čím se vytasíš a pak budu reagovat . A nezapomeň si vzít do slepé uličky světlo, abys trefil zpátky :tongue: , Houmíku.
Přílohy
P1140901.JPG
P1140899.JPG
P1140901.JPG
cenzura.JPG
P1140893.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 09 pro 2011, 10:04

Slovní doprovod stavby je takřka nerudovský. :-D

Co tak vycházet z barvy interiéru kbelské CS-199? Pokud je původní a ne "skoro replika" jako S-199, měla by mít i tovární odstíny.
Možná poradí p.Studený, nebo někdo jiný ze znalců. :-k
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 09 pro 2011, 21:29

No jo cenzura šla vám c.a k.uředníkům vždycky dobře ,ale na bojišti to už tak neklapalo :grin: Zatím jsem slepil ten můj ingot,moc to nesedí, ale tmelu mám dost :uff: Od osumnáctého mám dovolenou ,pak můžeš očekávat ztrátu vedení tvé stařičké a prohnilé monarchie :tongue:
Přílohy
100_1115.JPG
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Shindy » 11 pro 2011, 22:49

Tak přátelé, jako hájená osoba zkusím prodloužit ochranou lhůtu a pochlubím se svou činností. Jen na okraj podoktnu, že původní idea nás třech byla stavět ze stejné stavebnice, aby se ukázalo, kdo je zručnější. Takže teď Hugo prokopává slepé uličky na Hobycraftu, Houmí sochá S-199 z dálněpacifického ingotu a moje maličkost se po několika zběsilých pokusech o kombinaci různých stavebnic vydala cestou prošlapanou a dokonce publikovanou, byť v mém oblíbeném měřítku 1:72. Po zjištění (m.j. i díky tomuto fóru), že revelácký B-109G-10 má úplně, ale úplně blbě celý čumák (stačí porovnat fotku z boku modelu a skutečného stroje), jsem se rozhodl naroubovat na své dva kusy čumáky z KP a tím získat Avii S-199. A zde je výsledek, zatím jenom na jedné půlce, ale s výsledkem jsem spokojen. Následovat bude narytí čumáku (oproti fotce jsem ho už spasoval na jemno), provedení stejných prací na druhé půlce, vestavba interiéru z AML atd. Apropos - zakoupil jsem Jumo od CMK. Možná do druhého stroje ?!? :D
Příloha RIMG0669.JPG je dlouhodobě nedostupná.
RIMG0670.JPG
RIMG0670.JPG

Přílohy
RIMG0671.JPG
Shindy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Shindy » 11 pro 2011, 22:51

RIMG0669.JPG
tak teď se to snad povede přiložit

Shindy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 12 pro 2011, 06:42

To Černý Hugo: a kryt fotokulometu na křídle bude?
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 12 pro 2011, 12:20

Ahoj,
pro Vojtu H: samozřejmě, řečeno slovy ministra Nejedlého: " I smetana bude, i máslo bude ! " - :grin: na fotokulomet se též dostane . Jen doufám, že nezačnou mizet lidi, mlíkařem počínaje [-X .
Pro Houmího: myslíš tu cenzuru, jak jsme na náklady vlády poslali jistého K.H.B. na rehabilitační pobyt do plicních lázní (dnes by jsi to nezaplatil), platili mu kapesné a tím mu prodloužili život, aby mohl proti nám psát své satirické šlehy :twisted: . Ti po nás to vzali do ruky radikálněji, to je pravda. A na úspěchy našich zbraní bych též špínu neházel, nebýt vítězství 1757 u Kolína, tak tady píšeš švabachem jízlivý hochu. Monarchie mohla prohrát nějaké bitvy, ale války většinou vyhrávala (no, občas). Takže si užívej své dočasné vítězství s chladiči (ale bolí to :cry: ), Napoleon se také radoval u Marenga (tam ho ale vytáhl z bryndy Desaix,už na útěku, poté co se náš vítězný stařík Melas odjel trochu dát dohromady), Slavkova (tam nám to projeli Rusové, plán byl skvělý), ale přišly Aspry a Lipsko. Já větřím své konečné vítězství, leda že by jsi se spřáhnul s Italy (ti dostali od nás vždycky na p...l a vždycky nakonec na své porážce něco urvali). Ale tak hluboko by jsi ani ty neklesl, tomu nevěřím. jediný, kdo mne může porazit, jsem já sám. Jako v pátek. Zaskočil jsem na dvě hoďky na rozlučkový večírek z práce a dorazil v sobotu o půl třetí ráno, takže jsem se po zbytek víkendu detoxikoval :? . Na interiér jsem ani nešáhl, s tím třasem v rukou bych zmákl maximálně trupové skvrny na německých érech. Ale takovéto vítězství by tě Houmíku ani netěšilo ;-I O:) Tož po 18. 12. 8-8
A ještě si všimni, jak ani slovem nekomentuji Shindyho "raketový progress". Významně mlčím. Ale dá to přemáhání :-#
Přílohy
Mezek - fotokulomet.jpg
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 12 pro 2011, 13:01

Teď jsem mluvil se Shindym, prý na tom opravdu makal. :-k V tom případě se omlouvám, zřejmě mám ještě zastřené brvy po pátku a nevšiml jsem si malých, ale významných změn, jež posouvají celý projekt kupředu. Sorry, sorry [-o< [-o< [-o< .
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 16 pro 2011, 10:21

Necenzurováno. :-D Ahoj,tak mám také slepená křídla a také to moc nesedí. Do spáry křidlo trup jsem vlepil pásky plastiku a je to o něco lepší,po shlédnutí Shindyho dokonalé práce s ozubenou žiletkou jsem neodolal a říznul do toho taky , trošku jsem si přidělal práci :evil: no nevadí.Dneska snad vysochám boule nad p.šachtou a možná i chladiče budou :D Interiér udělám světle šedozelenej přístroje a palubku šedočernou? :-k zatím tmelu zdar!
Přílohy
100_1120.JPG
100_1119.JPG
100_1118.jpg
100_1116.jpg
HomerII

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 7 z 32 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 32

Zpět na Rozestavěno