Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2011
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Telford 2011, 12-13 november

Přehled soutěží v roce 2011
Téma uzamknuto
Příspěvků: 294 • Stránka 13 z 20 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20

Re: Telford 2011, 12-13 november

Příspěvekod petrLn » 18 lis 2011, 09:40

Víš Síro já to četl a proto je mi celá ta diskuze o vážnosti takto získaných medailí tak trochu k smíchu, ti co je získali si jich samozřejmě váží a jsou bezesporu rádi, že je mají. Naopak ti co vyšli naprázdno, zas celou akci shazují jako provinční a nevýznamné setkání lidí v jakési zemi podivínů za kanálem. V této podivné zemi, ale vlastně plastikové modelářství vzniklo :wink: Celá tahle debata je absurdní a typická pro nás čechy, my prostě stále něco potřebujeme mít nadirigované zhora, dané nějakým tim předpisem, pokud možno ještě potvrzené kulatým razítkem a mezinárodním komitétem. Osobně jsem v Telfordu letos nebyl, ale to prostředí znám z minula a díky tomu že dvě z mých dětí trvale zakotvili ve státech, mohu porovnávat i tamní scénu, ročně tam u nich tak dva měsíce strávím a můžu říct, že ta americká national na tu anglickou nemá. Dostal jsem se celkem na tři. Sekce overseas která v británii každoročně zaštiťuje nemalou zahraniční komunitu, ta ve státech chybí, nebo je tak malá, že jsem si ji nikdy nevšiml. Pro mě i tahle skutečnost dělá z Telfu soutěž světovou a to i bez toho štemplu a oficiálního posvěcení. A pokud se podíváš do vyhlašovaných kategorií a každoročně vyhlašovaných trophy jednotlivými národními svazy, jen těžko najdeš ve světě něco podobného. Pro mě další argument světovosti ať se to někomu líbí nebo ne. Dosud jsem se tu nedočetl od těch co tu brečí, kolik vlastně bylo modelů v té malé nevýznamné provinční soutěži, kolik v ní bylo cizinců a kolik vlastně samotných čechů ? To jen aby bylo možno srovnávat. To o čem se zmiňuješ v závěru, že byl vystaven jakýsi model a s cedulkou s kreditem MS, no proč ne, když tam bylo dvacet národností. Koukni třeba k lodičkářům kolik jich je na jejich MS a kolik tam je modelů, je jejich medaile těžší a vážnější jen proto, že je to offiko ? Někdy mám pocit, že si neumíme vážit těch co nás venku a za své peníze reprezentují, pokud neuspějí je to dobře a mnem si ruce, pokud uspějí, začneme hledat mouchy jak ten úspěch zmenšit a znevážit. Základním předpokladem k vynášení kritických soudů, je se s kritizovaným seznámit, navštívit a pochopit. Protože ne vše co dělají jinde a jinak je hloupé a nanic, z úst místních kritiků, kteří mnozí nebyli na soutěži vzdálené do sto kilometrů od bydliště,protože je to prý daleko a radši si koupí model, je však kritika a několik nekonkrétních výkřiků těch poškozených a údajně diskvalifikovaných chlapců, dostatečnou municí k poškozování toho co osobně vlastně ani nepoznali. :? #-o
Naposledy upravil petrLn dne 18 lis 2011, 09:53, celkově upraveno 1
petrLn

Příspěvekod ron » 18 lis 2011, 09:51

tak nie vsetci len za svoje.. vid vyssie. a aj toto je mozno jednym z dovodov, preco je to tak diskutovane.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

Příspěvekod síra » 18 lis 2011, 10:15

PetrLN : Asi si to četl špatně . To , že se jedná o setkání modelářů kde je soutěž to vedlejší a že se v žádném případě nejedná o MS (oficiální , či neoficiální) tu napsal zcela někdo jiný než ten komu bylo v Telfordu ublíženo . Nikdo nikomu nechce ubírat nějaké zásluhy . Každý úspěch na mezinárodní scéně je úspěchem nejen dotyčného , ale celého českého modelářství .
Jinak se k tvému předešlému příspěvku nehodlám vyjadřovat , protože se mi slušně řečeno nelíbí a jsi tak trochu mimi mísu .
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

Příspěvekod Hančár Ladislav » 18 lis 2011, 10:35

síra píše:Jinak se k tvému předešlému příspěvku nehodlám vyjadřovat , protože se mi slušně řečeno nelíbí a jsi tak trochu mimi mísu .

Vobec to nieje mimo misu a Petr PRESNE vystihol posobenie ceskej vypravy v Telforde a dianie po,PRESNE.
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

Příspěvekod skka » 18 lis 2011, 10:35

síra píše:PetrLN : Asi si to četl špatně . To , že se jedná o setkání modelářů kde je soutěž to vedlejší a že se v žádném případě nejedná o MS (oficiální , či neoficiální) tu napsal zcela někdo jiný než ten komu bylo v Telfordu ublíženo . Nikdo nikomu nechce ubírat nějaké zásluhy . Každý úspěch na mezinárodní scéně je úspěchem nejen dotyčného , ale celého českého modelářství .
Jinak se k tvému předešlému příspěvku nehodlám vyjadřovat , protože se mi slušně řečeno nelíbí a jsi tak trochu mimi mísu .

Že jsem tak smělý - v čem je mimo mísu? Vůči většině možná v tom, že to tak nežere, ale jinak?

Edit: abychom to nekomplikovali. Místo shazování úrovně těch a těch rovnou napište, že Vás (a většinu dalších) sejří ty prachy. To je totiž věc poměrně jednoduše řešitelná a obejde se bez toho divadýlka kolem.
Naposledy upravil skka dne 18 lis 2011, 10:42, celkově upraveno 1
Мартиниqуе, ЧарлиеБи, Хаппы-Ча, Кретён, Донна1960нецо, ЧорýДо, Фицк, Труехлик, Тйота, ГлейтОн, шпекы, прейПлацПилот, емКинг, ЕреС, Бенцůр, ммеекк, Молитутули, Оwл,вздусныСтрих, Олт, wхитеОпп, йенык, Спаренина, чуйбоуш, Майк Какáч
skka

Příspěvekod skka » 18 lis 2011, 10:39

Hančár Ladislav píše:
síra píše:Jinak se k tvému předešlému příspěvku nehodlám vyjadřovat , protože se mi slušně řečeno nelíbí a jsi tak trochu mimi mísu .

Vobec to nieje mimo misu a Petr PRESNE vystihol posobenie ceskej vypravy v Telforde a dianie po,PRESNE.

Zas tak úplně bych nezevšeobecňoval. Z české výpravy byl po mladých nejvíce slyšet (když už si potrpíte na rozdělování)slovenský element. Dokonce posunem na mnohem vyšší levl, protože, paradoxně, medaili získal.
Мартиниqуе, ЧарлиеБи, Хаппы-Ча, Кретён, Донна1960нецо, ЧорýДо, Фицк, Труехлик, Тйота, ГлейтОн, шпекы, прейПлацПилот, емКинг, ЕреС, Бенцůр, ммеекк, Молитутули, Оwл,вздусныСтрих, Олт, wхитеОпп, йенык, Спаренина, чуйбоуш, Майк Какáч
skka

Příspěvekod petrLn » 18 lis 2011, 10:41

Mimo mísu ? V čem jsem proboha mimo mísu, že jsem shrnul ty místní nářky ? :? To si děláš srandu, kolikrát jsi tam byl abys mohl vynášet takové soudy. A tím kdo to tu začal myslíš toto ?
od Ondra Kubeš v Pon Lis 14, 2011 11:07 am
On bude největší problém v tom,že se u nás z této akce dělá něco jiného než ve skutečnosti je....
Ale určitě ji nezatracujte,projel jsem už po Evropě ledacos a tohle je pořád naprosto vyjímečná věc.
No o "zástupcích" svazu je lepší nemluvit,ale rovnou si odplivnout...
Byl jsem přemluven k návratu.......

A toto :
od Ondra Kubeš v Ned Lis 13, 2011 11:18 pm
Byl jsem na místě a asi tuším ,jak to bylo.Kluků je mi líto a reakce předsednictva je mi taky jasná,Dali klukům vyyžrat,že jeli jako nominovaní z Modellbrna....

od Ondra Kubeš v Ned Lis 13, 2011 11:27 pm
Já to tam zaslechl takhle.A i jsem tomu věřil,ale je to jen další důkaz,že tam lidi z ČR vadí....

Tak když tam byl proč jim proboha nepomohl :-k , to mi nějak uniká, místo odplivnutí měl za tím člověkem dojít a říct, hele tohle jsem viděl, měli bysme jim, těm klukům, pomoct
petrLn

Příspěvekod Hančár Ladislav » 18 lis 2011, 10:53

skka píše:
Hančár Ladislav píše:

Zas tak úplně bych nezevšeobecňoval. Z české výpravy byl po mladých nejvíce slyšet (když už si potrpíte na rozdělování)slovenský element. Dokonce posunem na mnohem vyšší levl, protože, paradoxně, medaili získal.

Opravujem,vyjadril som sa zle ,sorry:Cesko-Slovenskej vypravy (o slovenskom elemente sa hovori po celej Europe aj v Amerike :D )
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

Příspěvekod Petter » 18 lis 2011, 10:54

Tak mám takový pocit že se zde již motá několik témat dohromady...

1. Fotky, a dojmy z výstavy
2. výsledky v juniorech a diskvalifikace, či spíše nehodnocení dvou modelů
3. SMČR a jeho postoj k IPMS
4. organizace ME, MS v plastikařině - na to už existuje extra téma tuším
5. To zda je Telford skutečně vrchol sezóny a dá se považovat za ME_ MS_
6. Nacionalismus některých dříve bratrů
7. Mentální antipatie některých jedinců navzájem

:grin: :grin: a pak že je Nymburk žumpa
Petter

Příspěvekod síra » 18 lis 2011, 10:58

PetrLn: Podívej se . Ondra Kubeš je člověk , který má kritický názor na svaz a jeho představitele a já ho v plno věcech i chápu . Nicméně on není ta "postižená osoba" která tu podle tvých slov brečí .
Hledat to nebudu , ale byl to Ladislav kdo tu uvedl , že MS si z Telfordu udělali Češi a na základě toho se tu objevilo několik dotazů jak to tedy je .
A ukaž mi kdo tu zlehčuje a nebo znevažuje medaile ? Josef Blažek se jen pozastavil na jedním článkem .
Dohadujeme se tu opravdu o blbostech
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

Příspěvekod Josef Blažek » 18 lis 2011, 11:08

Dobrá..dobrá....omlouvám se pánové... :wink: Jen mě zaskošilo ,že se nám tu objevil nový šampionát - neberte to hned tak tragicky ! :wink: .

to Vláďa Seidl: Myslím ,že sis to vyložil moc černě.... . Já jsem klidný ,ale vy to musíte nafukovat ,jak hned musim někoho shazovat - což neni pravda :( . Nechci se hádat s lidma se kterými je možné mluvit normálně a na patlákách je s nima sranda.

to petrLN: No myslím ,že Vy by jste měl klidnit hormony více ,jelikož věty ve stylu co kdo dokázal a kopání si do jiných kolem sebe ,že si před tebou nikdo nesedl na zadek atd. je opravdovým projevem vyváženého dospělého jedince ,který se mi vyjadřovat na úrovni.

Navíc nepřijde mi ,že bych shazoval práci pana Dvořáka ,jelikož jsem se k jeho modelům nevyjádřil. Nenapsal jsem jediné slovo o jeho práci - pouze o tom článku ,který mluvil o určitých šampionátech (novináři to mohou nafouknout ,ale ačkoliv mě budete zase bičovat ,tak mi přijde ,že jim autor tyto informace poskytnul.).

Závěrem bych chtěl všechny vyzvat ke klidu ,aby se nám to tady nezvrhlo v kopání do sebe ...
]
PROJECTS: Phantom,Grille,Seafire XV.,Draken XS..
Josef Blažek

Příspěvekod Milan Pospíšil » 18 lis 2011, 11:14

Ve fotografiích jsem nalezl kategorii juniorů, kterou jsem si nechal doplnit jmény zúčastněných. U oceněných modelů jsou lístečky jakou ze dostaly medaily. Někdo ( Jan Blažek ) a bezejmenný Messerschmit však má Commended ( diplom ). Nakonec je zde i seznam oceněných juniorů.
Jen bych chtěl poprosit, za sebe. Zanechte vzájemných urážek a napadání někoho za něco. Vím, že někdy výrok rozhodčího mrzí, protože si sám myslím, že jsem určitě lepší než jaký je jeho výrok. On má svoje oko nastavené tak jak mu kážou pravidla pro tu kterou soutěž. A je jedno, jestli je to v Anglii, Bhutánu nebo u nás v Čáslavi. Jste mladí soutěživí. To je správné. Medailí, které vy, protože modelařit opravdu umíte, ještě vyhrajete pytel.
Zamyslete se ale trochu sami nad sebou. Řidiči hodinu po příjezdu do Telfordu uklízeli jejich slovy: chlív před zadními sedadly kdy plocha byla podestlána vším, co vám upadlo od ruky. Milan
Přílohy
Juniori komplet.jpg
Juniori 5 Hambalek.jpg
Juniori 4 hubata.jpg
Juniori 3 blazek.jpg
Juniori 2 petr.jpg
Juniori 1 příhoda.jpg
KPM Medvědi
Stáří, ne podzim života, ale jaro smrti.[img]https://
Milan Pospíšil

Příspěvekod Milan Pospíšil » 18 lis 2011, 11:28

V rozrušení jsem úplně zapomněl na slíbená autíčka. Bazilišku, tady jsou. Milan
Přílohy
auto9.jpg
auto6.jpg
auto4.jpg
auto3.jpg
auto2.jpg
auto1.jpg
auto.jpg
auto 7.jpg
Bazilisek 1.jpg
KPM Medvědi
Stáří, ne podzim života, ale jaro smrti.[img]https://
Milan Pospíšil

Příspěvekod Josef Blažek » 18 lis 2011, 11:31

Ahoj Milane,
zajímavá shoda jmen :-D (Honza Blažek slyším poprvé a mezek můj není). Commendet byl u Spita později odebrán - prý chyba organizátorů (stály jsme tam u stolu spolu a ptal jsme se pána ,jak to s tím je a on tvrdil ,že je to jejich chyba ,že není nijak oceněný). Jo vzadu seděla ta druhá partička (Honza Petr,já,Honza Foud a Ondra Škarka jsme seděli v přední části) - už jsme za to dostali sprda od paní průvodkyně a jen co domluvila ,tak se zjistilo ,že to nejsou naše místa :-D .
]
PROJECTS: Phantom,Grille,Seafire XV.,Draken XS..
Josef Blažek

Příspěvekod petrLn » 18 lis 2011, 11:42

Síro, no já asi tak dobře jako ty, Kubeše neznám, někdy mám ale z jeho hlášek pocit, že je to dost neřízená střela, nevím co mu svaz nebo někdo z něj udělal, že je potřeba si před nimi odplivnout, podobné agresivní vyhlášení druhé strany na jeho osobu jsem tu ale nezaznamenal. Jestli tu je tak mi promiňte, já ho neviděl. To taky o něčem hovoří. No a pokud vím, tak ten mizerný svaz, řečeno jeho, Kubešovou terminologií, každoročně do Telfu pár lidí pošle a to s veškerým servisem, pokud vím. Pokud ti lidé dostanou ještě nějaký příspěvek na cestu za odměnu, nebo jak se to prezentuje, je jen dobře, protože pokud vím ty ostatní národní svazy prezentující se v Telfu, se prezentují jen za své, takže ta práce svazu asi až tak špatná nebude. Ale asi to bude o té malé české závisti, která je v důsledku všeubíjející. Je pravda, Síro, že ta debata je tak trochu o blbostech jsem už psal, ono totiž celé to naše hobby je tak trochu blbost a pro někoho nezůčastněného zbytečným mrháním peněz a času, ale to už jsme my lidé, nepodstatné věci řešíme smrtelně vážně a z toho co by mělo být zábavou a oddychem to nás rozděluje do nesmyslných táborů. A o tom je ten Telford, o happy setkání stejně postižených bláznů, v tom dobrém slova smyslu, o nákupech, o povídání s kolegy, které celý rok známe jen z mailů, různých fór a telefonu, o chlubení se tím co jsme vytvořili, o tom co nás baví a pak taky o té soutěži pro ty z nás kteří i tohle potřebujem k dosažení spokojenosti. Dle mě je Telford světový právě v tomhle, žádná jiná soutěž ti tohle vše v takové míře neposkytne, proto se tam všichni vrací a proto je to nekorunovaný král a konec modelářské sezóny .

No a nakonec jak koukám model nebyl diskvalifikován, získal Commended, to obvykle ty dikvalifikované nedostávají :roll: že ?

Petter ty tvoje body jsou zajímavé, ale patří všechny sem, do této debaty, česká vlastnost, myslím pokud se vyskytne problém je ten problém rozpitvat, rozdělit na takovéto body, které se pak ale jednotlivě nikdy nedořeší a vyšumí do ztracena. Pokud se týče IPMS a SMČR, osobně v tom nevidím rozdíl, ty ano ? Česká trophy v Telfordu je jedna z nejstarších a mezi modeláři na ostrovech ceněná, to o něčem taky hovoří.

Ten slovenský díl české výpravy, co k tomu říct, je to figurka, kolorit a dotvoření okamžiku, to k životu patří, s tím se asi moc dělat nedá, parkrát jsem tam tu partu viděl a nijak se nevymykala tomu co je tam k vidění u ostatních svazů. Ale o tom by se tu měli vyjádřit povolanější.
petrLn

PředchozíDalší

Téma uzamknuto
Příspěvků: 294 • Stránka 13 z 20 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20

Zpět na Rok 2011