Je to takový můj soukromý hec-cup, mám volno a tak se jej pokusím dostavit do konce dovolené. Potom si bohužel přes půl roku na modely nešáhnu

Původně to měla být krabička osazená o lepty od EDUARDu, ale nakonec jsem neodolal a opět se nechal unést doděláváním a předěláváním všeho, co se mi nelíbílo, nebo zdálo málo dotažené.
Podklady pro stavbu:
walkaround:
http://svsm.org/gallery/chieftain_mk3 (sice píšou Mk.III ale je to 3ka updatovana na vyšší standart)
http://www.toadmanstankpictures.com/ch.htm (tohle je pro změnu mk.VI)
a publikace:
Concord - Firepower Pictorials - 1012 - British Army of the Rhine
Simon Dustman - The Chieftain tank
Ke stavbě:
Musím doporučit lepty od Eduardů! jestli se k PaK35/36 moc nepovedly, tak tyhle jsou jiné kafe, spousta nových detailů vč. pantíků a zámečků na bedýnky! Opravdu výživná sada:)
Vlastní model, na to že ja to výrobek 1978 tak do sebe zapadá většinou suprově.
Stavbu jsem začal podvozkem, zatmelil, všechny díry doplnil o servisní otvory...a hlavně sváry okolo celé vany tanku.
Potom je potřeba doplnit struktůru litého pancíře, ze přední strany vany a přední část korby tanku. Taky se mi nelíbily úchyty na dekly motoru od edy, jak jsou ploché, tak jsem z drátu vyrobil nové...
Zadek si taky zasloužil řadu úprav, bedýnka je cca 1mm od výfuku, nové rozvody...
Může se zdát, že neumím lepit podle lepidla všude okolo svárů, ale to je tím, že budoucí svár "vytáhnu" ze zbytku rámečku, nalepím, změkčím Tamiya extra thin lepidlem a naznačím struktůru sváru. bohužel tam zůstane lesklá stopa po přebytečném lepidle....
po tomto týdnu mám hotový komplet předek, bedýnky a všechny pidi detaily na korbě, krom zadních bedýnek a držáků "Schurzen":)
Nelíbily se mi nemodelové a nepřesné kryty světel. Z měděného drátu jsem udelal nové, nicméně po 3 hodinách boje jsem tento nápad proklínal

U spousty modelů se mi nelíbí světla, prostě natřít stříbrnou či jakou barvou není ono. tak jsem si vymyslel vlastní úpravu. Původní světlo odvrtám, zevnitř natřu stříbrnou, potom raznicí vyrazím příslušný průměr sklíčka a vlepím... (zde je potřeba ještě vnitřní světlomety podbarvit na černo) myslím, že tento detail model oživí.
Na závěr mám jeden dotaz... stejně jako světla mám zaskleny i periskopy a nevím, jakou barvou je mám podbarvit, přemýšlím o tmavě modré....
Díky za tipy, či připomínky:)
"war does not determine who is right, only who is left"
rozestavěno: 1:35 ASU-57 - Vltava 66
Moje galerie hotových modelů
sculpting figurek: vojáci AČR
rozestavěno: 1:35 ASU-57 - Vltava 66
Moje galerie hotových modelů
sculpting figurek: vojáci AČR