Ještě je možný od GSI koupit lepidlo Mr. Cement Deluxe, který je hustější a na to jsem teď přešel na lepení velkejch částí. Je skvělý - natřu tím obě lepený plochy, pak to po přitisknutí ještě jednou přelíznu a za 24 hodin to lze brousit, dorejvat a nepropadá se ani prd
Jak píše Kuba - MC 127 je asi hustější obdoba kapilárního MC 129. Co jsem se pídil u Eduardů jaký je v nich rozdíl - ani oni nevědí, ani japonci nesdělili, takže to vypadá že je to jedno a to samé jen má jedno hustější konzistenci a pomalejší odpařování aby se dali lepit spoje jak píše Kuba a modrý je pro lepení kapilární metodou - dát díly k sobě, pustit, silně nataví , rychle odpaří a je to. Modrý MC 129 používám od vánoc a od té doby leží Šinkanzen Tamiya v šuplíku, prostě skvělé lepidlo. Taky sorry za OT.
Kubouš píše:Ten celej předek je ze 2 půlek acetátu?
Dvě půlky to jsou, ale normální čirý plast. Poloviny jsou hodně tenké, měl jsem z toho strach, ale nakonec jsem to dal k sobě, ťuknul na spoj lepidlo a objelo to celý spoj samo. Jen jsem přitlačil, aby vyjela malinká housenka a hotovo. Teď jen obrousím mezi páskou středové rámování a bude to v pohodě.
A co se týká lepidla, jak píše Černoch, šikanzen od Tamiye leží v šuplíku. Jinak mě na lepení vyhovuje to napouštění spáry, ale ten hustší možná taky vyzkouším.
Opět nějaký postup. Přilepil jsem domršené výškovky, které se mají podle návodu lepit na tupo. Raději jsem do nich vlepil čepy, aby byl spoj pevnější. Přilepení překrytu kokpitu bylo v pohodě, jenom jsem spoj pro jistotu přetáhl tmelem a zabrousil. Nakonec jsem zjistil, že jsem si po slepení trupu neuhlídal svislost směrovky. Vypadalo to příšerně, tak jsem vyřízl na jedné polovině směrovky drážku a vlepil destičku, aby se směrovka alespoň trochu srovnala. Není to úplně košer, ale pořád lepší jak předtím, kdy bylo při pohledu ze předu vidět, jak se směrovka citelně naklání v pravo. Holt když má člověk olšové ruce...
Toho, kdo jako první vymyslel samostatně vlepované vrtulové listy bych.... Po druhé vrtuli mně to přestalo bavit. Vlepil jsem i atrapy hvězdic do krytů, ale motory jsou fakt tragédie. Ještě, že jsem línej a překousnu to. Do křídel jsem vlepil vzpěry z rámečku, aby odpovídal profil křídla profilu kořene na trupu.
Začíná se to podobat letadlu, ikdyž škaredýmu. Levé křídlo sedlo výborně, pravé je trošičku horší, ale tmelení bude jenom málo. Křivá směrovka též opravena, zatmelena a vybroušena.