Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Yamaha YZR-M1 2004

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Yamaha YZR-M1 2004

Příspěvekod Mause » 15 čer 2025, 16:28

brzdiče v barvě, po washi, šrouby také tištěné HD a dal jsem zlaté, zbytek domalovaný, dále nebylo třeba řešit, jen vymalovat. Konkovky na hadičky jsem odřízl, provrtal, do dírek velze kablík, přes něj koncovka taková ta prodloužená matka s obloukem na konci (netuším jak to nazvat) ze setu TOP Hex Fitting/Trumpet shaped TD23274, již ji mám nachytanou v chromu. Já si je namnožil do foroty, mám odlité, vcelku se to povedlo, kdo by potřeboval, mohu pár kousků odlít a dodat. Výsledek nebude úplně 100% jak z profi dílny, ale použitelné to bude. Ideální je samozřejmě kovový originál.
Přílohy
296_4_11zon.jpg
295_3_11zon.jpg
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 15 čer 2025, 16:29

díly krytů spodní části vidle, do kterých docvakne blatník, šroub kovový HD
Přílohy
297_5_11zon.jpg
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 15 čer 2025, 16:31

drobné díly pro koncové ovládání brzd - složeno z několika dílů, jak jsem již psal výše, vše v barvě, po nabarvení perfektní, šroub od Falcona z brzdové sady.
Přílohy
299_7_11zon.jpg
298_6_11zon.jpg
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 15 čer 2025, 16:39

a na závěr koncovky vidle - unašeč kola, také má asi speciální název a ten neznám, tak svými slovy :-) Je tam senzor vidle ze sady TOP Studia, šrouby také od TOP a v dolní části dodělávky nějakých nastavovačů dorazu, nebo tlaku oleje v tlumiče z kulatinky, měl by to být 6hran, ale v takovém měřítku je to asi buřt. Matky budou chromové, nahradím na závěr, šroub už jsem si upravil. Na stole mám ke složení ještě tlumič řidítek od Falcona a přidám foto chromových barev, u Atose probíhala diskuse o chromu, tak ať mu to tam nezasíráme, uvedu zde trochu mé čerstvě získané zkušenosti. Zkusím později k večeru. Jo na dílech je opět černý wash Tamkou panelem, asi běžná věc.

Blížím se k bodu, kdy začnu skládat. Hodně u toho přemýšlím, snažím se 2 kroky vpřed, je to náročný, nic nevynechat ve správném postupu krok za krokem, jinak by se to blbě předělávalo, u první motorky jsem také nedodržel postup a musel jsem vše rozebrat, nebyla to žádná čurina, pěkně ze mě lilo :-) u tohoto stroje je zmetek ten sacák pod řidítky, co vše komplikuje a omezuje přístup k výfuku a chladiči, no do toho ten límec pod řidítky, no jsem zvědavý jak to tam vše nacpu, docela mne to děsí.
Přílohy
304_12_11zon.jpg
303_11_11zon.jpg
302_10_11zon.jpg
301_9_11zon.jpg
300_8_11zon.jpg
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 15 čer 2025, 20:50

305_1_11zon.jpg
příprava dílů na barvení metalickými barvami, jsou tam jak šrouby, tak i ty fitinky na brzdové hadičky z domácí produkce
306_2_11zon.jpg
313_9_11zon.jpg
po nabarvení jsme s výsledkem spokojený, vše sedí jak má, super
314_10_11zon.jpg
.

Tlumič řízení do Falcona v barvě, přijde mi mírně kratší oproti výrobkům do TOP studia, ale to asi nevadí, neřeším to. Tisk měl docela slušný rastr, ale šlo to dobře vybrousit tak ok. Hlavní díl s průchodnou částí bylo nutné odvrtat a jelikož nemám dlouhý tenký vrták, tak jsem použil ten nejtenčí co mám a do díry vložil mosaznou trubičku 0,3 00 a do ní pak sedna ta tyčka ze setu parádně, hezky tam jezdí a nikde se nezadrhává. Barvení surf na resin, na to GX černá a map metalizéry od AK a zlatí od Gunze SM 207, ta se jim opravdu povedla na lesklé černé vyjde výsledek úplně dokonalý. Což tedy ta jejich chromová není až tak úplně košér, o tom níže, jak jsem slíbil trochu rozvedu to chromové barvení.
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 15 čer 2025, 20:58

307_3_11zon.jpg
vybrané nějaké šrouby od Sun Detail - Venca Sluníčko (už jsem se zmínil, kdo bude mít zájem napište mi, šrouby zajistíme)
308_4_11zon.jpg
309_5_11zon.jpg
310_6_11zon.jpg
311_7_11zon.jpg
barveno chromem od AK extreme metal
315_11_11zon.jpg
316_12_11zon.jpg
317_13_11zon.jpg
318_14_11zon.jpg

něco k mému postřehu o CHROMU:
- diskuze byla o náhradě chromu od Alclad II, kterou převzal AK/MIG, ten má rovnou několik chromových barev, tato ukázka barvení šroubů barvou extreme metal, viz. foto, podklad surf na resin, černá GX na to chrom, psal jsem u Atose, že je velmi podobný výsledkem tomu od Alcladu II, rozdíl je v tom, že tento je mírně výraznější, ale musí se nechat vyzrát, zanechává otisky, pokud je čerstvý, takže nesahat, je více odolný oproti oděrkám,
- originál Alclad II jsem použil na motor, to již bylo k vidění a fixoval jsem AK lakem gloss z řady 3G - koupil jsem ten lak v Maďarsku u nás na trhu jsem ho zatím neviděl (černý obal), stříkáno několik malých vrstev, výsledek se zlepšil v pevnosti povrchu, nicméně na hranách to stejně povolilo a zdržuje se v zákoutích, asi jako i jiný akrylový lak, prostě neumí se vpít do povrchu, ale zachová shodný lesk, proto je nutno aplikoval několik mikro vrstev, být trpělivý, pomoci si fénem na urychlení,
- řeč byla také o MIG Alclad II převzatou Alclad, to je ta lahvička a logem MIG, ale tu jsem v chormu nikde neviděl, proto jsem to z té diskuze vypustil a pomíchal s Extreme metal od AK, navíc co jsem se dozvěděl v Maďarsku, tak i tato řada je ukončována a co jsem tam koupil tyto barvy MIG Alclad II, tak byl dokončovací výprodej, takže dle mých informací nebude ani Alclad II ani MIG Alclad II, co je na tom pravdy netuším, ale faktem byl výprodej barev (tuším že to byl,o do kila na lahvičku), něco jsem nakoupil do foroty, ale chrom tam nebyl,
- pak je na foto Super chrome od AK, ten by snad měl být z toho všeho nejlepší, ale ještě nebyla možnost to testovat, čekám na nějaké chromové výfuky, pak to testnu,
- Gunze chrome z řady super metalic SM 206, není špatný, ale není to úplně ono, ta jejich 207 zlatá je ale parádní, ta může být,
- pak tu mám ještě jeden chrom, koupený opět v Maďarsku a to od MIG/AK/AMMO, ještě jiná řada s názvem A-Stand Metalic Laquer, z ní jsem testoval black chrome A.MIG-2322, koupil jsem brass a steel, klasiku chrome neměli, testoval jsem black chrome, je boží, ale moc tmavý, viskozitou je velmi podobný tomu Alcladu II i vlastnostmi, tak jestli bude Mig dělat jen tuhle řadu A-STAND a s řadou Alclad skončí ukáže až vývoj na trhu. Tohle k sehnání u nás je, odkazy níže i na klasický chrom, musím dokoupit a otestovat, tohle se jeví jako slušný počin, ten black chome byl opravdu úžasný, pokud bude takto vypadat i klasický světlý chrom, tak máme z čeho vybírat.

https://www.modelartikl.cz/produkt/1787 ... quer-30ml/
https://www.modelartikl.cz/produkt/1785 ... quer-30ml/
https://www.modelartikl.cz/produkt/1785 ... quer-30ml/

Tohle by mohlo být také jisté řešení, takže na výběr je toho na trhu dost, stačí se jen nebát nakoupit a něco z toho vysochat ;-I
Mause

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno