Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Galerie modelů
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dračí loď - SMĚR

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Dračí loď - SMĚR

Příspěvekod TomKisza » 01 led 2011, 12:58

Ahoj všem,
jelikož při mých stavbách musím zabavit i mou dvouapůl letou dceru, tak jsem se rozhod :-k , že ji postavím loďku, se kterou si může hrát. Loď jsem dostal od zdejšího modeláře [-o< , který ji chtěl vyhodit (jméno si nepamatuji, je to již min. pět let). Tímto bych mu chtěl poděkovat za model.
P.S. Sice neskončil v popelnici, ale nevím jak dlouho vydrží ve spárech malé dračice :lol:
Přílohy
DSCF7351.jpg
DSCF7350.jpg
DSCF7349.jpg
DSCF7348.jpg
DSCF7346.jpg
TomKisza

• Odpovědět s citací

Re: Dračí loď - SMĚR

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 22 led 2011, 10:16

Nemyslíš, že je škoda, tak krásne postavený model dať zničiť dcére?.....práca :P =D> Ešte by som sa chcel opýtať, čím si rodil to drevo a či plachta je šitá alebo ako?
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wendis5 » 01 úno 2011, 22:02

Moc hezky udělaný :-) já jsem před časem někomu takovouhle lod posílal :-) možná to je ona :-) Taky už si nepamatuju komu :)
http://www.lovecpokladu.cz
Wendis5@seznam.cz" onclick="window.open(this.href);return false
Wendis5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomKisza » 10 úno 2011, 18:09

to Wendis5: ta loď šla z Tvého směru, pokud si vzpomnám, tak Ti ji někdo donesl ať ji postavíš nebo vyhodíš do popelnice.
Pokud to jsi ty tak Ti ještě jednou děkuji za ni. [-o<

to Matej Kavečko Paluda: také se bojím, že to zničí, ale prozatím v ničení věci vedu já, jelikož jsem ji před nástřikem nechtic trochu polámal. Dcerka mi při stavbě asistovala a vypadáto, že si s tím hraje opatrně (nejsem, žádný optimista, vždy jsem s ní a hlídám ji :grin: ).
Dřevo jsem dělal klasickým způsobem: trup - základ surfacer, zbytek udělal hrubý, plochý, štětec s hnědou olejovkou. Než to uschlo, tak jsem část (na zkoušku) trupu posypal písčitým prachem (CMK) a rozetřel (na světlých místech to chytlo barvu jak když dřevo trouchniví (nemyslím tu část, která je pod vodou). Jinak jsem spíš zkoušel co a jak.
Štíty a kormidlo jsem natřel žlutou olejovkou a když už bylá skoro uschlá tak jsem do toho vetřel hnědou olejovku, Základ byl světle zelený Gunze (zajímavě se to zbarvilo).
Plachta - tu mi dělala kolegyně z práce, která si různě barví trika atd.. Plachta je obšitá tak jak je na obr. (věděla, že to bude na model, který může mít jen vemi krátkou životnost :cry: ).
Drak - barvy Valejo na stříkání.

Uvidím, jak drakar přežije léto v bazénu. Jinak jak jsem již řekl, stavbu modelu jsem pojal jako hračku, na které jsem různě zkoušel co jak vyjde. Vím, že zde je mnoho věci zjednodušeno a vymyšleno. Člověk jak ke konci stavby začal studovat vikingskou historii tak se hodně o nich dozvěděl a také o předloze pro Směrův model.

Děkuji za reakci a jsem rád, že jsem objevil člověka, kterému jsem kdysi slíbil, že až ji někdy postavím tak ji umistím na toto fórum.
TomKisza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wendis5 » 12 úno 2011, 12:39

Tak to je super co si s ní udělal :-) mě to těnkrát někdo dal,takže jsem rád že dopadla takhle :-) fakt paráda :)
http://www.lovecpokladu.cz
Wendis5@seznam.cz" onclick="window.open(this.href);return false
Wendis5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 16 úno 2011, 20:30

Díky moc za radu okolo dreva, napr. ten nápad s pigmentom by mňa nenapadol a pritom to môže urobiť takto pekný efekt. Ja priateľke už strašne dlho sľubujem maličkú Santa Mariu od Hellera v 1/350, ale nakoľko to je nič moc stavebnica, veľmi sa mi do toho nechce. Ale tento návod na drevo mi bude isto pri jej stavbe užitočný =D>
Matej Kavečko Paluda

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Galerie modelů