Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Přírůstky v kitníku

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď

Kolik dalších modelů si přibližně pravidelně přinesete domů?

1 za rok nebo déle
13
3%
1 za rok nebo déle
13
3%
1 za půl roku
23
4%
1 za půl roku
23
4%
1 za čtvrt roku
83
16%
1 za čtvrt roku
83
16%
1-2 měsíčně
109
21%
1-2 měsíčně
109
21%
3-5 měsíčně
18
3%
3-5 měsíčně
18
3%
6-9 měsíčně
5
1%
6-9 měsíčně
5
1%
10 a více za měsíc (panenko skákavá!)
9
2%
10 a více za měsíc (panenko skákavá!)
9
2%

Celkem hlasů : 520

• Odpovědět s citací

Re: Přírůstky v kitníku

Příspěvekod Martin Vašák » 29 pro 2010, 01:44

Já naopak mám radost z toho,když si domů nějaký model přinesu. (Proč bych to jinak dělal.že ?) Takže jsem toho názoru,že to není téma úplně k ničemu...Tohle téma ukazuje hlavně tu radost co z modelů máme a ne nějaký zbytečný rešení rozměrů hadiček v motoru,či hádání se která má být ta správná zelená z černobíle fotky. Vlastně když se to někomu nelíbí,tak ať to prostě nečte a ignoruje. :)
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 29 pro 2010, 08:41

Když se objevilo téma s " plným kitníkem " , nikdo traumaty netrpěl - zajímavý :| ...Tohle téma je v podstatě totéž :| ...No a jestli Flogger u tohoto tématu založil hodnocení , mohlo být založeno i u tématu výše zmíněného - byla by reakce podobná ? Existuje dle mého názoru na Foru daleko víc pitomějších témat , která navíc nemají s modelařinou nic společného - ale :!: nemají hodnocení , kterého se nepokojenci tak jako tak nemusí účastnit , včetně celého neoblíbeného tématu :| ...
V tomto tématu navrhuju dát k modelům ( hlavně méně známým ) stručné reference k jejich kvalitě - aby to nebylo jen o chlubení :D .
Takže Avro Vulcan 1:72 Airfix , kupujeme hlavně kvůli typu s vědomím , že to není stavebnice typu Tamigawa . Obtisky jsou pouze na XH558 slušný kvality , výlisky jsou s dost hrubým rytím + - více i jemněji provedeným - z r.1983 . Bude asi nutné použít Foody na sacáky i trysky , nebo koupit sadu ..Milovníci typu jiný výběr nemají - zatím ...
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 29 pro 2010, 09:08

Já myslím že na prezentaci zakoupených modelů nebo pomůcek je tady sekce rozestavěno, případně galerie. Tam se můžu pokochat, sledovat stavby kolegů a udělat si obrázek o kvalitě stavebnice.
Jinak- ještě jsem neviděl modeláře který by neměl radost z nového modelu. Rád je pochopitelně z nové piksly každý, jen nějak silně pochybuju o tom, že to zajímá i ostatní 8-) .
Co se týče téma kitníky- je to trochu o něčem jiném. Tam si člověk udělá o kolegovi obrázek jak velký je šílenec, na co se zaměřuje atd. Navíc kopec stavebnic pohladí oko nejednoho modeláře.
Já prostě nevěřím že někoho opravdu zajímá že modelář xy si donesl domů model xy 8-) .
Za chvíli to tady bude samá anketa.
Jen tak mě napadá, že bych si měl taky založit něco co tu po mě zůstane. Co takhle:
1/ kolik jste už postavili modelů?
2/ kolik máte rozestavěných modelů?
3/ líbí se vám dvouplošníky?
4/ jakou barvu plastu preferujete?
5/ máte rádi krabičky s bočním otvíráním?
6/ snídáte?
7/ v jakém letadle/ vrtulníky jste se někdy povozili?
8/ věříte na ježíška?
K tomu si pochopitelně nabouchám hlasování. Všechny tyhle topicy pak budou mít jedno společné. Příspěvek bude zajímat tak maximálně jeho pisatele a možná 0,01% uživatelů fóra.
No ale- hlavně že tu po mně něco zbude 8) .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 29 pro 2010, 09:58

Alfe , souhlasím s tebou . Je pravda , že téma Rozestavěno dává dokonalý přehled o kvalitě stavebnice a o nutnosti , či možnosti doplňků , včetně decalů ...To je fakt ...V tomhle tematu by šlo o to ( na rozdíl od napráskanách skříní stavebnicema ) podat stručný dojem o kvalitě stavebnice aniž bychom ji museli nutně stavět . Nemá to pravda takovou hodnotu , jako reference z Rozestavěno , kde se přichází už i na to , jak díly pasují ...Nicméně , stručný obrázek o modelu by se udělat dal a ostatní by z toho mohli čerpat alespoň stručné informace .
Na anketu bych se vyprd - není důležitý , kolik si kdo koupí modelů , ale informace o nich - zvláště těch méně známých, by byly dobrý ..Tak to je můj názor na věc ... :| 8-[ ..
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 29 pro 2010, 09:59

1/ nevedu si statistiku - 60 až 80?
2/ 12
3/ ano
4/ šedou
5/ ne
6/ ano, mám na to manželku (dřív ne)
7/ to si nepamatuju, byl jsem malej, jen vzpomínám, že jsem blinkal
8/ samozřejmě, ale on dělá, že nás nezná, tak ho musím zastupovat já ...

Co jsem vyhrál? :-D
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Kadlec » 29 pro 2010, 11:33

Mě :lol:
Už se zase snažím modelařit
Jarda Kadlec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 29 pro 2010, 11:41

Karel Pilát píše:1/ nevedu si statistiku - 60 až 80?
2/ 12
3/ ano
4/ šedou
5/ ne
6/ ano, mám na to manželku (dřív ne)
7/ to si nepamatuju, byl jsem malej, jen vzpomínám, že jsem blinkal
8/ samozřejmě, ale on dělá, že nás nezná, tak ho musím zastupovat já ...

Co jsem vyhrál? :-D

Tak trochu mi to pripomenulo anketu v jednej knihe L+S s otázkami:
Tečie Dunaj? Áno-1 bod, nie- 0 bodov, Koľko obyvateľov má Čína? Áno-1 bod, nie- 0 bodov. Veríte v Boha? Áno-1 bod, nie- 0 bodov... :grin:
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 29 pro 2010, 16:47

Luftwaffe zas kafrá :lol:

No nic, já si dneska domů přitáh Mi-4 od houbařů. No a za minulý rok nějaký přírůstky byly (bohužel narozdíl od úbytků #-o ), námátkou Il-76 trumpeta, Z-50 od AZ, Spitfire 19 airfix, 3x Phantom od revellů (dva výroční Richtohofeni a tygří průzkumák), UH-1 od houbařů a mesík P.1099 od revellů. Toť z těch důležitých tak vše. Jelikož mnohem míň stavim než kdysi, tak se snažim i moc nerozšiřovat kitník.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 29 pro 2010, 16:51

Kalousek Petr píše:Když se objevilo téma s " plným kitníkem " , nikdo traumaty netrpěl - zajímavý :| ...Tohle téma je v podstatě totéž :| ...No a jestli Flogger u tohoto tématu založil hodnocení , mohlo být založeno i u tématu výše zmíněného - byla by reakce podobná ? Existuje dle mého názoru na Foru daleko víc pitomějších témat , která navíc nemají s modelařinou nic společného - ale :!: nemají hodnocení , kterého se nepokojenci tak jako tak nemusí účastnit , včetně celého neoblíbeného tématu :| ...
V tomto tématu navrhuju dát k modelům ( hlavně méně známým ) stručné reference k jejich kvalitě - aby to nebylo jen o chlubení :D .
Takže Avro Vulcan 1:72 Airfix , kupujeme hlavně kvůli typu s vědomím , že to není stavebnice typu Tamigawa . Obtisky jsou pouze na XH558 slušný kvality , výlisky jsou s dost hrubým rytím + - více i jemněji provedeným - z r.1983 . Bude asi nutné použít Foody na sacáky i trysky , nebo koupit sadu ..Milovníci typu jiný výběr nemají - zatím ...

Na prezentaci stavebnic je tu modelweb...není podminkou,že je nutno tam dávat jen nové stavebnice..
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 29 pro 2010, 18:16

Jarek S. píše:
Kalousek Petr píše:Když se objevilo téma s " plným kitníkem " , nikdo traumaty netrpěl - zajímavý :| ...Tohle téma je v podstatě totéž :| ...No a jestli Flogger u tohoto tématu založil hodnocení , mohlo být založeno i u tématu výše zmíněného - byla by reakce podobná ? Existuje dle mého názoru na Foru daleko víc pitomějších témat , která navíc nemají s modelařinou nic společného - ale :!: nemají hodnocení , kterého se nepokojenci tak jako tak nemusí účastnit , včetně celého neoblíbeného tématu :| ...

Na prezentaci stavebnic je tu modelweb...není podminkou,že je nutno tam dávat jen nové stavebnice..

Možno ešte lepšie na prezentáciu modelov je http://wiki.modelforum.cz/ ...
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 30 pro 2010, 16:17

Tak dobře - abych si usmířil Floggera a nasr.l Alfa, dám sem do zbytečného tématu své poslední přírůstky. Doplňky a literaturu jsem nefotil, abyste nechtěli něco půjčit nebo nascanovat. 8-[ Nakoupil jsem to od září do prosince v kamenných obchodech i z druhé ruky (možná jsem na něco zapomněl :-k , na evidenci jsem línej), pod stromeček jsem si mazlíky nedal, protože 1) drahej vánoční papír a moc moc spotřeba 2) někomu by mohlo dojít, že víc utrácím, než vydělávám 3) děti by koukaly, kdo že to byl za celý rok nejhodnější 4) manželka by mi snížila kapesné :!: (to je asi blbost - nic mi nedává, to se musí do nového roku změnit).
Přílohy
Obraz0115.jpg
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 30 pro 2010, 17:08

Zrádče 8-8! Zkroucené výlisky na tebe 8-) !
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hloubkar » 31 pro 2010, 00:10

Zázraky se dějí a za celej rok jsem si nekoupil ani jeden model!!!
až na ROCO Brejlovce v H0 tenhle tejden, ale to patří trochu jinam :D
Povstaň znovu a znovu, dokud se z ovcí nestanou lvi……
Hloubkar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 31 pro 2010, 11:52

alf píše:Já myslím že na prezentaci zakoupených modelů nebo pomůcek je tady sekce rozestavěno, případně galerie. Tam se můžu pokochat, sledovat stavby kolegů a udělat si obrázek o kvalitě stavebnice.
Jinak- ještě jsem neviděl modeláře který by neměl radost z nového modelu. Rád je pochopitelně z nové piksly každý, jen nějak silně pochybuju o tom, že to zajímá i ostatní 8-) .
Co se týče téma kitníky- je to trochu o něčem jiném. Tam si člověk udělá o kolegovi obrázek jak velký je šílenec, na co se zaměřuje atd. Navíc kopec stavebnic pohladí oko nejednoho modeláře.
Já prostě nevěřím že někoho opravdu zajímá že modelář xy si donesl domů model xy 8-) .
Za chvíli to tady bude samá anketa.
Jen tak mě napadá, že bych si měl taky založit něco co tu po mě zůstane. Co takhle:
1/ kolik jste už postavili modelů?
2/ kolik máte rozestavěných modelů?
3/ líbí se vám dvouplošníky?
4/ jakou barvu plastu preferujete?
5/ máte rádi krabičky s bočním otvíráním?
6/ snídáte?
7/ v jakém letadle/ vrtulníky jste se někdy povozili?
8/ věříte na ježíška?
K tomu si pochopitelně nabouchám hlasování. Všechny tyhle topicy pak budou mít jedno společné. Příspěvek bude zajímat tak maximálně jeho pisatele a možná 0,01% uživatelů fóra.
No ale- hlavně že tu po mně něco zbude 8) .

Podpisujem v plnom rozsahu
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hloubkar » 31 pro 2010, 14:48

Ale tohle je přece "Volnej pokec". Tak nevidím důvod, proč by to tady nesmělo bejt. Nikdo vás ani nenutí to otvírat, a nedejbože sem i přispívat! :? :wink:
Povstaň znovu a znovu, dokud se z ovcí nestanou lvi……
Hloubkar

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Volný pokec (Subject free)