Skúšal už niekto skladovať tieto farby v "bralenke"? Dá sa to, nevysychá to v nej?
Sorry, že sa takéto pýtam, ale práve som objednal 20 odtieňov, ktoré budem aj navzájom miešať, tak by som potreboval vedieť, ako ich mám skladovať.

Bocán píše:Tak, a mal by som ďalšiu otázku:
Skúšal už niekto skladovať tieto farby v "bralenke"? Dá sa to, nevysychá to v nej?
Sorry, že sa takéto pýtam, ale práve som objednal 20 odtieňov, ktoré budem aj navzájom miešať, tak by som potreboval vedieť, ako ich mám skladovať.
Macc píše:Takže problém vyřešen, jelikož a protože jsem VODOU ředitelné barvy ředil vodou schly na jehle fakt rychle protože další a další nánosy se stihly zachitit. Co se týče té krupice, barvy mi v obchodě ochotně vyměnily za nové. Doma ale sem měl i s novýma ten samý problém, tak sem je naředil originál ředidlem Revell a vše je jak má být. Nechápu v čem byl kámen úrazu. Každopádně po naředění ředidlem nezasychá barva ani na jehle a ani nedělá krupici. Takže spokojenost. Jen jsem tudle zkoušel znázornit léta dřeva na ploše nastříkáné vodní Revellkou a i přez několik vrstev laku jsem nebyl schopnej olejovou barvu rozetřít do požadovaného efektu. Zkoušel jsem olejovky i naředit ale ta se do povrchu vsákla jak do houby a léta nevypadají jak léta ale jak velká černá šmouha
Nagumo píše:Používáte tu někdo tyto barvy na štětcování? Jaké s nima máte zkušenosti? Jde s nima štětcovat i větší plochy? Je potřeba nějaký zpomalovač schnutí?
rakerian píše:Nagumo píše:Používáte tu někdo tyto barvy na štětcování? Jaké s nima máte zkušenosti? Jde s nima štětcovat i větší plochy? Je potřeba nějaký zpomalovač schnutí?
Pozri viewtopic.php?f=178&t=37845
Toto je komletne naštetcovaný model revellkami.
Ide to samozrejme aj na väčšie plochy, ale záleží na správnom nariedení. Farba nesmie zostávať na mieste, musí sa jemne rozliať, ale zároveň nesmie stekať.
Je to všetko na spôsob pokus-omyl a je lešie si to vyskúšať najprv na nejakom malom lacnom modeli.
bouvier píše:Ešte by som sa chcel opýtať ako a kde riedite farby?? Sú na to nejaké odmerky aby som vedel koľko dielikov farby a koľko riedidla Aqua Color Mix?? Skúšal som si to nariediť v injekčnej striekačke ale farba je dosť hustá a nechce mi to natlačiť...Vdaka za odpoved.
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník