Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Revell Aqua color

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 10 z 32 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Revell Aqua color

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 01 říj 2010, 15:09

Tak, a mal by som ďalšiu otázku:
Skúšal už niekto skladovať tieto farby v "bralenke"? Dá sa to, nevysychá to v nej?
Sorry, že sa takéto pýtam, ale práve som objednal 20 odtieňov, ktoré budem aj navzájom miešať, tak by som potreboval vedieť, ako ich mám skladovať. :wink:
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal78 » 15 říj 2010, 23:07

Mňaby ešte zaujimalo , či pri štetcovaní revelkami na veľké plochy treba viac náterov , pretože robim teraz palubu 16stkou a dosť tam vidno konce ťahu štetca, riedim to destilovanou vodou ako tu bolo povedané , neviem možno zle riedim , ako správne štetcovať aqu revellkami ? tiež to bude o viacerých vrstvách ? Myslim veľké plochy
Keď to nejde tak to nejde
Michal78

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 22 říj 2010, 08:29

Zatiaľ vyzerá, že skladovanie v bralenkách nebude problém.

Skúšal niekto pridať do lesklých alebo pololesklých Aqua Coloriek na zmatnenie Flat Base (Tamiya X-21 alebo Gunze H-40)? Ide to?
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 22 říj 2010, 15:22

urcite ide, revelky a tamiye idu kombinovat
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Macc » 08 lis 2010, 15:48

Bocán píše:Tak, a mal by som ďalšiu otázku:
Skúšal už niekto skladovať tieto farby v "bralenke"? Dá sa to, nevysychá to v nej?
Sorry, že sa takéto pýtam, ale práve som objednal 20 odtieňov, ktoré budem aj navzájom miešať, tak by som potreboval vedieť, ako ich mám skladovať. :wink:

zkoušel, mám je v bralenkách asi rok a půl a zatím ty barvy jsou naprosto v pohodě. Chce to pořádně promíchat po takové době. Ředidlo je natolik slabé že s plastem to neudělá ani prd. Zkoušel jsem to s syntetikama a ofiko ředidlo od Revellu mě z bralenky udělalo kuličku ,,čehosi" ale vodovky a ředilo jsou OK.
Macc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nagumo » 20 lis 2010, 20:07

Používáte tu někdo tyto barvy na štětcování? Jaké s nima máte zkušenosti? Jde s nima štětcovat i větší plochy? Je potřeba nějaký zpomalovač schnutí?
http://www.ruslet.webnode.cz
Nagumo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod famo9 » 21 lis 2010, 11:09

Macc píše:Takže problém vyřešen, jelikož a protože jsem VODOU ředitelné barvy ředil vodou schly na jehle fakt rychle protože další a další nánosy se stihly zachitit. Co se týče té krupice, barvy mi v obchodě ochotně vyměnily za nové. Doma ale sem měl i s novýma ten samý problém, tak sem je naředil originál ředidlem Revell a vše je jak má být. Nechápu v čem byl kámen úrazu. Každopádně po naředění ředidlem nezasychá barva ani na jehle a ani nedělá krupici. Takže spokojenost. Jen jsem tudle zkoušel znázornit léta dřeva na ploše nastříkáné vodní Revellkou a i přez několik vrstev laku jsem nebyl schopnej olejovou barvu rozetřít do požadovaného efektu. Zkoušel jsem olejovky i naředit ale ta se do povrchu vsákla jak do houby a léta nevypadají jak léta ale jak velká černá šmouha

Takže ak to spravne chápem keď prejdem na revell aqua a chcel b som ich striekať aj tak sa nebudú dať rieiť vodou lebo upchajú pištol? Aby tak ríchlo nezasichali treba dávať len ten color mix? Pretím som bol zviknutý povrch pred striekaním cistit liehom. Pri aquách asi lieh vadí nie? Ako ošetrujete povrch pred sriekaním. A ako sa chovajú v priípade ze sa niektoré casti stečekujú tam už sa dá klasicki riediť vodou? Pri striekaní nenechávajú v byte taký smrad ako ked robíte sintetiku? Či smarad ostal len je iný? Zatial so nevibalil ani jednu aqu podľa toho čo som čítal je vhodné do farmy priliať aqua mix po prvom otvorení aby nevysichala Sintetiki som riedidlom nedoplnal len som dobre otrel víčko a ostali OK.
famo9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rado Kertes » 21 lis 2010, 12:24

Nagumo píše:Používáte tu někdo tyto barvy na štětcování? Jaké s nima máte zkušenosti? Jde s nima štětcovat i větší plochy? Je potřeba nějaký zpomalovač schnutí?

Pozri viewtopic.php?f=178&t=37845
Toto je komletne naštetcovaný model revellkami.
Ide to samozrejme aj na väčšie plochy, ale záleží na správnom nariedení. Farba nesmie zostávať na mieste, musí sa jemne rozliať, ale zároveň nesmie stekať.
Je to všetko na spôsob pokus-omyl a je lešie si to vyskúšať najprv na nejakom malom lacnom modeli.
Obrázek
Rado Kertes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Daniel Pavlech » 21 lis 2010, 12:46

rakerian píše:
Nagumo píše:Používáte tu někdo tyto barvy na štětcování? Jaké s nima máte zkušenosti? Jde s nima štětcovat i větší plochy? Je potřeba nějaký zpomalovač schnutí?

Pozri viewtopic.php?f=178&t=37845
Toto je komletne naštetcovaný model revellkami.
Ide to samozrejme aj na väčšie plochy, ale záleží na správnom nariedení. Farba nesmie zostávať na mieste, musí sa jemne rozliať, ale zároveň nesmie stekať.
Je to všetko na spôsob pokus-omyl a je lešie si to vyskúšať najprv na nejakom malom lacnom modeli.

Tak ísť na toto so štetcom v ruke to chcelo odvahu, a asi aj kúsok šialenstva, až na ten "ostrov" je to fakt super. Farby to asi muselo zožrať riadne, čo?
Daniel Pavlech

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rado Kertes » 21 lis 2010, 13:27

To bola moja lodná prvotina ;)
Nemal som v tom čase ani pištoľ, ani kompresor. Len strašnú chuť postaviť a nafarbiť ten model.
Bola to takáto prvá moja skúsenosť a dnes môžem povedať, že aj keď som sa s tým vytrápil, tak neľutujem, pretože ma to dosť naučilo.
Obrázek
Rado Kertes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 18 pro 2010, 12:05

Ešte by som sa chcel opýtať ako a kde riedite farby?? Sú na to nejaké odmerky aby som vedel koľko dielikov farby a koľko riedidla Aqua Color Mix?? Skúšal som si to nariediť v injekčnej striekačke ale farba je dosť hustá a nechce mi to natlačiť...Vdaka za odpoved.
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Feki » 25 pro 2010, 10:00

bouvier píše:Ešte by som sa chcel opýtať ako a kde riedite farby?? Sú na to nejaké odmerky aby som vedel koľko dielikov farby a koľko riedidla Aqua Color Mix?? Skúšal som si to nariediť v injekčnej striekačke ale farba je dosť hustá a nechce mi to natlačiť...Vdaka za odpoved.

Este som nemal problem zeby bola moc husta do striekacky (bez ihly samozrejme), lepsia odmerka ma nenapada...
Martin "Feki" Fekár
Naposledy postavene: Rafale M (1/144, Revell) a AH-64A (1/72, Academy)
Prave staviam: Folland Gnat T.1 (1/72, Airfix)
--Zhanam celny stitok na Hawker Sea Hawk FGA.6 (1/72, Hobbyboss)
Feki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 25 pro 2010, 10:22

A když je barva hustá, že nejde natáhnout, tak ji trochu nařeď, až natáhnout půjde :D .
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 25 pro 2010, 10:48

Dík :)
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 26 pro 2010, 12:57

Ešte by ma zaujímalo či toto niekto používa. Je to základná farba pod akryly revell. http://shop.prospektor.sk/farby/zaklado ... color.html ...aké skúsenosti s tým máte? v akom pomere sa to riedi pre airbush?
bouvier

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 10 z 32 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna