Díky za kladné komentáře. DUSAN TRNKA: Já jsem je pouze znova přetřel, abych neměl stejnej vzor na koberečkách i sedadlech. Je vidět že stavbu sleduješ opravdu detailně.
Musím sem přidat fotku jedné důležité zásilky, co mi dnes dorazila až z Anglie.
I když to trvalo celkem dlouho (už jsem si myslel že nic nepřijde, ale teď byly prý u české pošty nějáké problémy, tak proto asi dopis cestoval z GB 14 dní), tak se zadařilo a věci od KFS mám konečně doma. Je to až neuvěřitelná kvalitka a přesnost. Jednání s prodejcem i přes mojí hroznou angličtinu probíhalo OK, takže:
Abych přidal alespoň trochu novinek ze stavby, tak jsem vyfotil díly v surfu. Palubku ještě musím trochu doladit. Dneškem mi začínají vánoční prázdniny, tak snad bude výraznější UP. (Už bych mohl alespoň dokončit kabinu, když mám ty stěrače + okna od KFS)
Globe: To už jsem vyřešil. Protože nemám pistoli, musel jsem se rozhodnout jestli "chytat" správnej odstín a patlat to štětcem nebo použít sprej. Koupil jsem si sprej a už jsem ho i použil, je tím nastříknutá ta přihrádka co je na mot. tunelu. Bohužel je to lesklá barva, a odstín taky není zeleno/šedo/modrá, ale spíš modro - šedá.
Přidávám vlastně jen 1..... slovy: JEDNU novinku z mého stolu. Byl jsem skoro 2....... slovy: DVA týdny doma, ale kabinu v kupě ještě nemám. Ani jsem nestihl dobarvit všechny zbývající věci interiéru. Protože se štětcem moc dobře zacházet neumím, musel jsem vše barvit sprejem a snažit se před nástřikem části dílů zamaskovat. Nejdřív jsem zkusil tamyia pásku a napodařilo se. Potom jsem zkoušel maskovat lepícíma cedulkama (nwm jak to pojmenovat) a výsledem taky nic moc (navíc hrozilo kompletní stržení barvy). Vrátil jsem se opět k tamyii a snad až při 5. pokusu byl výsledek alespoň trochu podle mojich představ.
Velkou výhodou bylo alespoň použití surfu jako základu, takže ani po více tenkých vrstvách ten stropní díl není moc zalitej.
Takže to je ten jedinej díl, který se mi podařilo vymaskovat a relativně dobře nastříkat. Doplnit tam roletky a tu výzdobu už trvalo jen "pár" minut/hodin. Vím, že jsem mezi tím mohl začít už i s nástřikem kabiny, protože při neúspěšném lakování ten díl musel vždycky aspoň 12 hod schnout, ale i když byly tak dlouho prázdniny, nebyl jsem celý dny jen u modelu.