Madarští technici ještě nemusí být zárukou že mašiny jsou od nich, ale možné to samozřejmě je. Mě v první chvíli napadly ty ex Moldavský.
Tomáš Macourek píše:Kdyby jste, pánové, četli pořádně článek, co jsem dával o čtyři příspěvky vejš do odkazu (pro jistotu znova ZDE), tak by jste se dočetli, že ta migina je ex-Russian.
Martin Černý 'Černoch' píše:Madarští technici ještě nemusí být zárukou že mašiny jsou od nich
bolter píše:Páni, ak si pozorne všimnete tvar zastriekaného znaku pod hviezdou na SOP, tak zistíte, že to bude najskôr mašina z Ukrajiny.... http://www.bgspotters.net/pictures/pic. ... icId=24646 .
lubos1364 píše:Ak je to verzia Mig-29A, tak je toho vcelku dosť. Ak je to verzia Mig-29UB, je toho ešte viac.
Keď prídem domov, dám ti sem link, čo som na tej mojej opravoval (a stále opravujem) ja. Ale tak zhruba zpredu dozadu s mojím SUBJEKTÝVNYM hodnotením:
1. špatný tvar radomu
2. špatný tvar základne IR senzoru (ale dá sa akceptovať)
3. špatný kokpit, hlavne bočné pulty
4. špatné ústie kanónu
5. špatný tvar šachty predného podvozku
6. špatný tvar zadnej časti krytu kabíny (ale dá sa akceptovať)
7. napevno otvorené prisávacie otvory na vrchu vírového prechodu
8. úzke a plytké otvory sacích kanálov (ale dá sa akceptovať)
9. hlboké šachty hlavného podvozku. Neumožňujú postaviť model s otvorenými sacími kanálmi
10. vymyslené rytie na vrchu trupu
11. úplne zlý tvar výmetníc klamných cieľov (NEDÁ sa akceptovať)
12. malá hĺbka a šírka motorových gondol. Tu je to rôzne podľa toho, či máš ten najstarší model (na obale je mašina v ruskej kamufláži), alebo novší (na obale je mašina v nemeckej kamufláži). V oboch prípadoch je to zle, ale každý sa opravuje inak. (asi sa NEDÁ akceptovať)
13. špatný tvar chrbta trupu (ale dá sa akceptovať)
14. ostrý prechod medzi trupom a "krytmni" motorov zvrchu (ale dá sa akceptovať)
15. krídielka s malou hĺbkou a bez rytia
16. smerovky s veľmi malou hĺbkou a veľmi malou výškou. Pokiaľ si dobre spomínam, tak to bolo 6mm v oboch smeroch (NEDÁ sa akceptovať)
17. Úplne špatné trysky. Veľmi malý priemer. Ako keby boli robené pre model v inej mierke (NEDÁ sa akceptovať)
Ešte by sa našlo všeličo, ale myslím, že nič podstatné. Aj keď som toho vymenoval veľa, nie všetko je potrebné opravovať. A nie na všetko nájde človek chuť. Je to vec priorít. Ale to čo som označil ako neakceptovateľné, to som sa ja pokúsil opraviť.
Veľmi modelu pomôžu plechy od Eduarda. Kokpit sa z nich dá spraviť nádherný. Ale najviac mu pomôže opravný set od ZACTOMODELS http://www.zactomodels.com/
To je ale bohužiaľ set drahší, ako celý model.
A potom je ešte riešenie sa na to jednoducho vybodnúť a postaviť si model tak, ako je a užiť si to. Len dúfam, som Ti neznechutil budúcu stavbu.
Uživatelé procházející toto fórum: Mirek Starý a 10 návštevníků