Díky, už mi zbývá donýtova jen půlka trupu, podvozkové kryty a chladiče...
Dokončeno 2025: (3) HAL Ajeet, TKS-D, Payen PA-22 Don't touch a single thing. — "Mutt" Summers's comment from the cockpit of the K5054 after maiden flight, 5th March 1936. WALKAROUNDY!!!
Tak, donýtováno. Plast se chová opravdu svěle, ani na tvrdý ani ne měkký, opravdu si nemůžu stěžovat. Nýtoval jsem to klasickým nýtovacím kolečkem a šroubovací nýty (omlouvám se, ale úplně mi vypadl název toho slova) na čumáku jsem udělal sbroušenou jehlou. Jinak kamufláž bude ten Angličan v Malaysii, ale hlasovat můžete klidně dál...
Přílohy
Ostrované si opravdu potrpí na piloty - takhle propracovaného panáčka ve dvaasedmě jsem už dlouho neviděl...
Dokončeno 2025: (3) HAL Ajeet, TKS-D, Payen PA-22 Don't touch a single thing. — "Mutt" Summers's comment from the cockpit of the K5054 after maiden flight, 5th March 1936. WALKAROUNDY!!!
Dobré Ondro! Tohle nýtování se mi líbí! "šroubovací nýty" jsou rychlozámky. Lehce špičkou skalpelu seřízni třísku kolem zámku, pak čumák vykartáčuj a pak kápni do rychlozámků filmové lepidlo. Výsledek by měl být slušný.
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice
Díky Petře. Možná se někomu budou zdát nýty moc plýtké, ale to byl záměr. Ty rychlozámky ještě doladím.
Díly kokpitu jsou nachystány na stříkání barvy. Barvu stříknu zítra - už se těším... Docela mě překvapila detailnost dílů od Airfixu...
Přílohy
"stříkací ježek"
Komplet
Přepážka
IMG_1191.JPG (22.51 KiB) Zobrazeno 1291 krát
Podlaha
IMG_1192.JPG (21.83 KiB) Zobrazeno 1293 krát
Sedačka
IMG_1193.JPG (20.41 KiB) Zobrazeno 1294 krát
Trup
Ondro, pokud tu dvoulistou nepoužiješ, vzal bych si ji. Dovezu ti něco za to na patlák, ju???
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Možná, že jsem trochu mimo, ale v modelu je jenom pětilistá vrtule...
Aha, díky. No, ta trojlistá je na Spita jedničku a ta dvoulistá je na Zlína XIII...
Díky. Právě barvím kokpit, ale fotky dám až bude hotový...
Tak, dnes jsem celý den pracoval na kokpitu. Na interiérovou zelenou jsem použil barvu Humbrol 78, lak - Sidolux a nakonec patina.Navíc jsem použil obtisk přístrojovky ze stavebince Revell, pásy a kamera za přepážkou samodomo. S díly se pracuje opravdu skvěle.Jediná věc, co opravdu nesedí jsou skla na kamery ze spod trupu - budu je muset zaplnit clearfixem, nebo něco vymyslet... Předem se omlouvám za fotky, tu interiérovou barvu se mi nějak nepodařila vyfotit - je moc zelená.
Přílohy
Kokpit
Kokpit
IMG_1197.JPG (54.14 KiB) Zobrazeno 917 krát
Kokpit
Kokpit
Levá polovina trupu s oknem
Pravá polovina trupu s kamerou