Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fungovani Auto-moto sekce

Cars and bikes
Odeslat odpověď
Příspěvků: 284 • Stránka 16 z 19 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
  • Odpovědět s citací

Re: Fungovani Auto-moto sekce

Příspěvekod Wíťa » 08 lis 2010, 13:28

S těma kovákama je to celkem složitý. Na jednu stranu člověk uznává předělání kovů, ale stějně to není plastikové modelářství. Možná by stálo za to vytvořit sekci Kovové modely přesto, že to není plast.
Jindra: kdyby ty modely alespoň trochu vypadaly, ale tohle je jako by to vyhrabal někde ze směťáku :agrh:
Naposledy upravil Wíťa dne 08 lis 2010, 14:50, celkově upraveno 1
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 08 lis 2010, 14:03

Já ale uznávám předělání modelu z kovu a nemám s tím problém, ale tady jsou věci, které nemají nic společného s modelařením jako takovým..a to je to o co mi jde... a myslel jsem, že nejen mě.
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 08 lis 2010, 16:19

Melo by smysl tedy zalozit Die-castovou sekci? Nemyslim si, ze bychom meli jit cestou nejakych vyraznych restrikci, ale taky zaroven si uvedomte, proc jsme posledne predelavali strukturu AM sekce.
Je to na vetsi rozmysleni, mi v tuhle chvili nenapada reseni, se kterym by byla drtiva vetsina spokojena.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 08 lis 2010, 17:47

A je problém udělat nějaké hlasování, kde by se mohli účastníci vyjádřit ?
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 08 lis 2010, 20:48

Precejen bych radeji nejdriv zavedl nejakou debatu, protoze to je, podle me, nejlepsi zpusob, jak si utribit pro a proti.
Nemyslim si, ze je kam spechat.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 08 lis 2010, 21:01

Já se sice kovákům nevěnuju (i když jich taky pár mám, ale nepředělávám je), ale nemám nic proti tomu založit tu sekci pro ně. Spíš bych ale apeloval na to, aby se tu prezentovali ty nějakym způsobem předělaný nebo vylepšený. Pokud by někdo chtěl do galerie nafotit model, tak jak ho vyndal z krabičky a vystaví si ho někde, tak je to dost o ničem. Ale např. v diskuzi bych neměl problém s prezentací nových modelů.
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 08 lis 2010, 22:16

som zasadne proti kategorii kovovych modelov v platikovom fore. na to su ine stranky. a ako to bude, budu tam vsetky, aj tie prerobene, alebo si tam len "budeme" ukazovat kupene kovovky? neblaznite...
ja som tiez proti kovu tu. minimalne pokial nie je prerobeny tak, ze je jedno, ci je to kov. vtedy ok, nakoniec vela z nas ma nejaky kov na stole. a je vidno, ze mnohe nevhodne temy umreli kvoli malej pozornosti a zaujmu osatnych aj bez zasahov zhora. niektore temy su ale zle. tie obite anglicaky by som nemilosrdne zmazal. no a za najhorsiu povazujem temu, ako som uz pisal - ukaz, co mas ve vitrine, kde sa ukazuju zbierocky kovu sem tam s primiesanim nejakeho plastu. to nie je vobec vhodne. ale da sa to riesit aj tak, ze sa naznaci, co ma tema obsahovat, aby bola v poriadku, nemusi sa to hned mazat (aj ked moze).
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dawe82 » 08 lis 2010, 22:47

kovaky sbiram a upravuju leta.. Taky je prodavam.. K plastu sem po letech opet taky dospel... A svou sbirkou (mensi cast) sem zamoril ty vitriny omlotvam se ale leta to davam dohromady a myslel sem ze to vadit nebude... Kdyz sem tady prezentoval nejaky kovaky predelavky tak to nemelo velkej ohlas ale zase mi nikdo nenadaval co tady s tim zaclanim.. Sekci kovaku bych tady nezakladal ale pojud by dal nevadila obcasna prezentace prestavby neceho z kovu.. Uplnej kovorasizmus bych nerad... Myslim ze tech cca 8 aut za rok se prezit da stejne jako klik,-klaky a pod.
oficial AUTOart model reseller
die cast 1/18, 1/24, 1/43, 1/72
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka...
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 09 lis 2010, 08:44

ron píše:som zasadne proti kategorii kovovych modelov v platikovom fore. na to su ine stranky. a ako to bude, budu tam vsetky, aj tie prerobene, alebo si tam len "budeme" ukazovat kupene kovovky? neblaznite...ja som tiez proti kovu tu. minimalne pokial nie je prerobeny tak, ze je jedno, ci je to kov. vtedy ok, nakoniec vela z nas ma nejaky kov na stole. a je vidno, ze mnohe nevhodne temy umreli kvoli malej pozornosti a zaujmu osatnych aj bez zasahov zhora. niektore temy su ale zle. tie obite anglicaky by som nemilosrdne zmazal. no a za najhorsiu povazujem temu, ako som uz pisal - ukaz, co mas ve vitrine, kde sa ukazuju zbierocky kovu sem tam s primiesanim nejakeho plastu. to nie je vobec vhodne. ale da sa to riesit aj tak, ze sa naznaci, co ma tema obsahovat, aby bola v poriadku, nemusi sa to hned mazat (aj ked moze).

naprostý souhlas... to je přesně to, o čem tady od začátku mluvím

dawe82 píše:kovaky sbiram a upravuju leta.. Taky je prodavam.. K plastu sem po letech opet taky dospel... A svou sbirkou (mensi cast) sem zamoril ty vitriny omlotvam se ale leta to davam dohromady a myslel sem ze to vadit nebude... Kdyz sem tady prezentoval nejaky kovaky predelavky tak to nemelo velkej ohlas ale zase mi nikdo nenadaval co tady s tim zaclanim.. Sekci kovaku bych tady nezakladal ale pojud by dal nevadila obcasna prezentace prestavby neceho z kovu.. Uplnej kovorasizmus bych nerad... Myslim ze tech cca 8 aut za rok se prezit da stejne jako klik,-klaky a pod.

tvoje přestavby mi naprosto nevadí, naopak, to je modelařina a rád se kouknu... ale jseš vyjímka, ostatní co jsem tady viděl je děs běs

já bych byl pro řešení, že už název by měl přesně vystihnout, co příspěvek obsahuje ( název, výrobce, měřítko ) a pak by bylo jednoduché určit, jestli sem patří, nebo ne... pokud tomu tak nebude, jednoduše se smaže pro porušení pravidel a bude po problému...a platilo by to i pro všechny stejně, protože i mezi plastikáři se najdou takoví, kteří toto neumí dodržet.
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Eis » 09 lis 2010, 12:03

Taky sem proti sekci, byť mám jednoho kováka taky na stole...
V rozestavěno mi kovy nevadí, ale co mi vadí, jsou v bazaru prodávaný omlácený buraga a podobný "nádhery".
Petr Eis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 09 lis 2010, 16:58

A co se na to podívat takhle:
když tu vznikne podsekce s kovákama, budou ty kováky jenom v ní, a ty kterým tak strašně vadí, tam nebudou muset lézt. Zároveň ale ty kováky zmizí ze sekce plastikových modelů a vy budete mít klid.
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 09 lis 2010, 17:40

Ja osobne proti kovákom nič nemám.Ani proti dreveným lodiam, papierákom, rc modelom atd.
Sám som si už svojho času nejeden smer modelárstva skúsil takže nemám prečo byť zaujatý.

Ide mi len o čistý princíp na základe ktorého proste vzniklo toto fórum pre PLASTIKOVÉ modely..
Ak je toto fórum primárne a plastikovom modelárstve, tak prečo sem miešať trebárs kovové modely, RC modely, papierové atď.
Však každé z menovaných majú vlastné špecializované fórum a nevšimol som si, že by tam tiež mali primiešané modely z inej oblasti.
Jednoducho, buď pravidlá sú, alebo nie sú.
A ak sú, tak ich treba vyžadovať a dodržovať inak sa z demokracie ocitneme v anarchii.
A že postupne sa malými ústupkami k anarchii prepracujeme je celkom isté.

Viď tento thread.http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=50196
Pán Hančár Ladislav slušne upozornil na rovnaký princíp a bol samotnými moderátormi sprdnutý... no, len tak ďalej...
Nedavno tu bola búrlivá diskusia o neprehladnosti fóra, následnej reorganizácii delenia tém, ale nakoniec to bude i tak jedno, pretože v každej sekcii budeme postupne obchádzať viac a viac príspevkov ktoré s plastikovými modelmi nemajú súvis. Snáď len to, že v konečnom výsledku ide o akýsi model.
Osobne som tiež prišiel na toto fórum hlavne kvôli plastikovým modelom.
Samozrejme môžem kováky, rc modely, papieráky atď nevšímavo obísť, ale ide práve o ten princíp.
Prípadne z tohto fóra spravte všeobecné fórum o modeloch a nech je tu z každej modelárskej brandže téma a príslušné podskupiny.

To som potom zvedavý na ten bordel a hádky medzi ludmi. :lol:
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 09 lis 2010, 18:12

Jsem rad, ze se diskuze rozjela, pockam jeste na par nazoru a pak to zkusim probrat se Sumakem. Diky vsem, co pridali svuj nazor nebo to jeste udelaji.

reJI píše:já bych byl pro řešení, že už název by měl přesně vystihnout, co příspěvek obsahuje ( název, výrobce, měřítko ) a pak by bylo jednoduché určit, jestli sem patří, nebo ne... pokud tomu tak nebude, jednoduše se smaže pro porušení pravidel a bude po problému...a platilo by to i pro všechny stejně, protože i mezi plastikáři se najdou takoví, kteří toto neumí dodržet.

Tohle plati bez ohledu na teto domluve. Uz jsem to psal driv, pokud to prispevatel neuvede, upozornete ho na to sami, pokud nereaguje, staci pouzit nastroj upozorneni, aby moderatori vedeli, ze se tim maji zabyvat.

Diky.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matra » 13 lis 2010, 19:55

a co stavebnice z kovu? Např stavebnice od Revival models, nějaké 1:12 od Protaru, Western models......? Nejedná se o plastikové stavebnice, ale ani o klasické kováky
ObrázekObrázek
matra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod franta kt » 13 lis 2010, 20:11

Taky mám doma modely od Racing 43 Seat Cordoba WRC, Fiat Punto S1600 taky z kovu, některé modely od MFH a Studia 27 taky moc plastu nepobraly.......
franta kt

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 284 • Stránka 16 z 19 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19

Zpět na Auto-Moto