kaminsky peter píše:Rado o akej maskovacej fólii to hovoríš?
No o tej, čo mi v reklamke vyrezali do nej masky. Ja som si dal masky robiť prvý krát a ako som pozeral tu na fóre tak chalani používajú takú transparentnú fóliu. V reklamke mi vyrezali masky do takej pružnej bielej...A teda lepí naozaj oveľa viac ako napr.kabuki
Rado Sucháň 50 rokov
«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»
Mozna to chtelo pres tu folii nalepit kabuky a pak si to nechat vyrezat ... Tyhle reklamni folie jsou delane aby vydrzely na autech nevim co ... Takze servou fsechno pod sebou, co nedrzi jako socializmus alespon 40 let ...
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!! Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!! Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Tak ta reklamná fólia lepí ozaj brutálne mam s ňou skúsenosti, lepivosť som odstránil na maximum že skoro nelepila vôbec (nalepovanim na ruku, robím to aj s kabuki) nabudúce si to daj vyrezať do tej najjemnejšej, sú rôzne, hrubšie, stredne a tak. Pokiaľ ide o rezanie do kabuki, tak ploter ju zvykne trhať, hlavne pri malých a komplikovaných tvaroch, aj keď je založený fungel novy nôž. A jeden zo základov je kvalitne odmastený povrch pred každom striekaním, na 90% si model chytal do rúk v tam, kde ti fólia strhla farbu.
Plne s Tebou súhlasím, dosť som ten model flákal. Čo sa týka fólie, pani som sa pýtal na lepivosť a nejak mi nedala na výber ale na budúce budem múdrejší a skúsim vyjednávať A navyše budem klásť dôraz na to aby bola transparentná... Teraz prd vidím, kde ju ukladám, aj preto boli tie spodné posunuté.... No nič, strhané kusy som obrúsil, poriadne som to vykefoval jarovou vodou a prestriekal som to nanovo. Zajtra skúsim polepiť opäť masky a dám druhý pokus. Ešte ma jedna vec napadla, keď som mal zle odmastený model tak mi väčšinou farba šla dole s kabuki páskou ale teraz držala všade dobre tak neviem. Ešte ma napadlo, že by som po nástreku skúsil farbu vypáliť, potom by držala určite lepšie
Rado Sucháň 50 rokov
Poškodené miesta som v rámci možnosti obrúsil, aj keď som v tých miestach prišiel o nity... Už sa mi to vôbec nechcelo opravovať. Bol som z toho úplne znechutený. Snažím sa už len dokopať ten model do kopy a do vitríny. Veľký problém mám v určení farby diskov kolies, na jednej fotke sa javia ako strieborné, na druhej hnedo-červené, na priloženej čierno-bielej fotky stroja OVC sa odtieň podobá na farbu spodku-teda modrej. Momentálne som ich dal krémovou a vlastne ani netuším prečo
Přílohy
Rado Sucháň 50 rokov
Ďakujem Peter. Modré by sa páčili aj mne, ale prikladám link na začiatok témy, kde som dával aj fotky tohto stroja a bohužiaľ modré mi z toho určite nevychádzajú.... viewtopic.php?f=57&t=43494&st=0&sk=t&sd=a&start=15
Rado Sucháň 50 rokov
Martin, ďakujem za povzbudenie. Rotory som nahodil. Neviem akú farbu dať na listy vyrovnávacieho rotora, podľa fotky to vypadá na nejaké svetlé ale stroj OVC ich mal tmavé možno čierne s výstražnými červeno bielymi pruhmi (čo mi príde aj logické) tak neviem či to prestriekať (v tom prípade sa určite nevyhnem opätovnému ulomeniu nejakého listu). Ešte polepím nejaké kábliky v rotoroch, prilepím dvere a dostriekam drobnosti (zadnú vzperu a vzpery na podvozku) a finito.
Přílohy
Rado Sucháň 50 rokov
Ďakujem Ľubo. Máš pravdu, aj som zabudol na tie disky, ešte aj tie musím prestriekať... Je to celé také "hračkovité" ale ako zasviniť takého civila, aby to nebolo prehnané...
Rado Sucháň 50 rokov