to Martin: Hezky Jako, neříkám, že bys mě nenahlodal, že to nevypadá zajímavě, i tahle "základovka" by se dala nějak poladit ... ještě si to nechám projít hlavou, ale procent tomu dávám málo
Ono s tymi farbami pasov je to asi takto.Ked boli masiny nove,mali pasy oranzove,ked ale presiel rezurs na padaky a brusne popruhy,dali sa tam tie co prave boli po ruke.Kludne sa mohlo stat ze ramenne popruhy boli zelene a brusne oranzove.Ak ale bude stavat Ancu,mali by byt oranzove.
Mrknul jsem do Eduardího návodu a mají tam to základovkové "kamuflážní" schéma taky ... tak jsem ho hned prubnul Špinit to moc nebudu, moc dlouho si to v tomhle kabátě asi nezalítalo
No, a seriózně: Ani dva roky, dokonce ani dva týdny ne (podcenil jsem se nějak ), ale je to v surfu. Docela dost tam toho na opravu vykouklo ...
Martine, dúfam, že to harvi upresní ak sa mýlim, ale mám dojem, že Sučká s číslami 6xxx mali ešte staršie, dvojdielne brziace štíty na koncových vretenách, u tvojho vidím už novšie, štvordielne prevedenie.
A co VOPice, ty nepujdou pred barvou? Bal bych se u tohohle modelu, verim, ze po nejakym pasovani muzou sednout slusne, ale presto spara mezi nima a trupem... Pokud jeste pujdou, jako bych nic nerekl. M.
to Bolter a harvy: Jestli si dobře pamatuju, tak dle výkresu 4+ by ty brzdící štíty měly šesté serii sedět tak, jak jsou, tak jsem to, tuším, hned na začátku stavby rozklíčoval a řídil se podle toho, ale je to už nějaká doba, můžu se plést a výkresu 4+ křivdit ... fakt teď nevím a nemám knížku zrovna u sebe ... tím neříkám, že nemáte pravdu, naopak, je jasný, že máte tohle éro nastudovaný, jen já se řídil tímto a teď už je pro mě na opravu pozdě. Křídlo je přilepené a měl bych strach, že by mi při úpravě mohlo něco prasknout (proto jsem jeho podsestavy lepil, tmelil a dorýval zvlášť a až hotové lepil ke gondolám). Já se s tím smířím, tyhle drobné nuance postřehne jen znalec. Leptané stínidla reflektorů lepit teda nebudu, to je to nejmenší, navíc nebude hrozit nebezpečí, že bych to urval
to Radim: No uvidím, šance pořád je, po opravách budu ještě surf dostříkávat ... mám folii od KPM Blava, tak třeba jo
to Michal: Díky ... až moc
to Martin: No, už je mám taky v surfu a původně jsem je plánoval lepit až nabarvené, koukám na stavbu Peti Koliby, co byla v Sešitu Modeláře, a ten je, tuším, lepil taky až nakonec, ale nalomil jsi mě, ještě testnu, jak to sedí ... ale jestli tam byla velká fuga, tak to třeba bude vypadat OK ... uvidím, porovnám s nějakou šikovnou fotkou
teraz sice robim techniku ale ta tvoja 25 je super.vyzera to velmi pekne.inak ked sa tu uz spominal nas byk tak tu je jedno foto ako isiel prec. mozno aj namet na dioramu .