Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Leopard 2A4 Revell 1/72

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Leopard 2A4 Revell 1/72

Příspěvekod Sindlis » 23 říj 2010, 21:41

Tak tohle je můj třetí model bojovky. Asi je to přebalený Matchbox, soudě podle slabých detailů a jednoduchosti stavby. Natíral jsem syntetickýma Agamama a asi zůstanu u akrylových Tamek. Vadí mi dlouhá doba schnutí a hnědá NATO je úplně mimo odstín a při použití pololesklého laku Gunze ve spreji mi místy popraskala zelená barva :( , takže jsem to musel řešit maskovačkou. Ta je z bříz od Model scene :-D stejně jako křoviny. Vyrobil jsem jen tažná lana, madla a antény. Foceno pod kuchyňskou zářivkou. Já s modelem moc spokojený nejsem, udělal jsem hodně chyb takže musím jít pořádně do sebe :D . Tak mě nešetřete
Přílohy
DSCN1663.JPG
DSCN1658.JPG
DSCN1653.JPG
DSCN1652.JPG
DSCN1649.JPG
DSCN1648.JPG
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Re: Leopard 2A4 Revell 1/72

Příspěvekod fík » 24 říj 2010, 00:43

"komu se nelení tomu se zelení" řekla babička obrostla mechem. To neplatí jen pro tvůj model ale i pro tebe. Když se budeš snažit tak to půjde líp. Mě se model líbí jen maskovačka ne. Agamy někdy dělaj brykule...
" Dobrovolníci k obsluze útočných děl vystoupit!"

Život vojáka od útočného dělostřelectva je krátky, ale smysluplný!"
MÁŠ OBROVSKOU ŠANCI JAKO POKUTOVÝ KOP - SPRÁVNĚ HIP HOP:
HIP HOP JE TU HIP HOP JE V NÁS, OVLÁDNE I VÁS, PŘICHÁZÍ JEHO ČAS.
fík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 24 říj 2010, 08:47

Toho Revella jsem kdysi taky koupil. Naštěstí než jsem jej stihl postavit, vyšel i Dragon, který je úplně někde jinde. Takže uznání za to, že ses do toho dal. Maskovačka se ani mně moc nepozdává. Viděl bych dva hlavní problémy - je moc jásavě zelená a rozmístěná zřejmě nereálně. Schváně koukni na netu po fotkách. Němci mají na leoprdech parádní maskovačky a někdyy jejich tanky vypadají jako malé obrostlé kopce na přesunu :-D Velký prostor zakrýt cokoliv :grin:
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 24 říj 2010, 09:20

Další moderna....paráda. Gratulace k dokončení a na třetí model moc pěkné.
Základ všeho co ti na modelu nevyšlo je použití špatné chemie. Proto ti popraskala barva, kombinace Agama a Gunze je docela vražedná a pokud jsi dal větší vrstvu je to jasný na 100%. Kup Tamyia acryl a stříkací pistoli a máš to vyřešený jednou pro vždy.
Leopard od Revellu neni špička, ale druhý nejlepší po Dragonu, mám ho taky. Mě se naopak ta maskovačka líbí, jen bych ji udělal tak nějak podle fotek a možná trochu barevně odlišil. Možná na tom ještě zapracuj.
Docela by mě zajímalo jak jsi ji dělal a jak vypadá to listí nebo nějaké číslo výrobku atd. Dík.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 24 říj 2010, 10:14

Ještě k té chemii - stalo se mi něco podobného. Byl to můj první stříkaný model. Nedal jsem surfacer a barva se mi pak loupala... Bylo to peklo. To jen abys viděl, že nejsi sám, kdo občas narazí :-D Dodneška mi leží nedodělaný. Díky tobě jsem na něj zase dostal slinu, tak snad ho brzo dobouchám.
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 24 říj 2010, 11:23

Díky za ohlasy [-o< . Barva mi asi vážně popraskala kvůli velkému nánosu laku, protože u LAVky jsem se bál pořádně stříknout, tak bylo laku míň a barva vydržela. A Honzo maskovačka je z otrhaných bříz od Model scene http://obchod.valka.cz/product_info.php ... id/1045275 . Na obrázku vypadá super ale skutečnost je trochu jiná tak jsem její listí použil na maskovačku :-D . Taky by mě zajímalo jestli se tento materiál vyrábí zvlášť. Model už dolaďovat nebudu. Vrhám se hned na další a tentokrát to bude malé auto ve velkém měřítku. Dám do rozestavěno.
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 24 říj 2010, 11:34

Povedlo se. =D>
J. K.

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky