Tiež si myslím,túto farbu som videl hlavne u USMC.Ale dobre vedieť,že sa vyskytuje aj u IDF
Jasně Braňo,mě to potom nějak docvaklo jak jsi to myslel,bohužel ruka na klávesnici byla rychlejší než hlava.Nechtěl jsme se tě nějak dotknout.Sorry.Braňo píše:rotwi,odo mňa to nebola žiadna irónia,skôr konštatovanie,že čo sa týka farieb techniky IDF,tak aj najlepšia fotky môže klamať...viď fotka HEMTA,čo som sem dal.Podľa mňa je zelený,ale videl som fotku MLRS,o ktorej som si myslel,že bol v zelenej farbe,ale M.Maas ma presvedčil,že tomu tak nie je a odtieň sa fakt blížil k tej Humbrol 84.
ako napísal Roman,momentálne som sa viac preorientoval na lietadlá,ale technika IDF bola pár rokov dozadu to,čo som maximálne preferoval.Takže nejaké znalosti som mal,ale napíšem na rovinu,že už sa problematike IDF nevenujem tak podrobne,i keď stále to sledujem...
A keď už sa rozhodnem si niečo aj postaviť,tak si farby miešam,používam výhradne farby Tamiya.
No a ako si sám napísal,čím viac sa človek venuje problematike IDF,tým viac zisťuje,že vie toho málo...
Ja osobne si vždy rád podebatujem o IDF
Tak, z těch hlavních tahounů už tu ve vlákně mám asi všechnyrcihelna píše:Asi bych měl jako jeden z víše jmenovaných taky reagovat. Takže:
Braňo ten Hemmt je fakt zalenej
No a co se týče toho co doporučuje Michael Mass tak bych to bral skoro jako "slovo boží" vzhledem k tomu že je to správce izraelského tankového muzea v Latrunu, tak si nedovedu představit nikoho povolanějšího. Takže stará technika IDF Humbrol 72 a moderna ( zhruba od roku 1980 ) Humbrol 84.
Já osobně ale na modernu používám směs barev Tamiya XF 20, XF 57, XF 27 a XF 49, asi tak jeden díl od každý.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků