Fiat A-74
První pokusy jsem prováděl s PUR díly stavebnice MPM,ale fiat z toho šel těžko.Lepší to bylo až s novou stavebnicí Fiatu CR-42 od Ita.,kde je i pro tyhle účely celkem šikovná brožura s fotkama ze kterých se dá něco vykoukat.Po chvíli premýšlení jestli něco nenávratně nezničím jsem se dal do pižlání.Z odlitků hvězd motoru jsem vyřízl zadní stranu dvou válců s hlavou na kterých nebyly žádné nálitky.Očistil a slepil k sobě.Vznikl polotovar pro hlavy.Po proschnutí jsem propiloval žebra,z jiných hlav vypižlal nové kryty vahadel,přilepil, výsledek zaformoval a odlil. Dopadlo to celkem dobře.Válec jsem vysoustružil žiletkovou pilkou z kousku rámečku.Chtěl jsem ho přilepit na odlitek hlavy abych nezničil tu pracně vyrobenou.Protože vteřinové lepidlo je opravdu vteřinové když je to nejmíň potřeba,mrvil jsem to.Jednodušší bylo přilepit původní hlavu k válci bez vteřiňáku a počkat až to proschne,celek teprv odlít a dál namnožit.
Blok motoru je taky vypižlaný ze stavebnice.Odvrtávaná příruba reduktoru aby se podobala předloze.Její přední část jsem nedodělal pro pochybnosti jak má vypadat a taky proto ,že mě to přestalo bavit.Mám už dobré obrázky,tak to někdy dodělám a ukážu.Jinak celková sestava je zase pro kontrolu jak to asi vypadá v celku a jestli se to někam vejde.
Wright 1820? - konečně stravitelnější podoba
-Skříň Vect,má dost realistický tvar krytu reduktoru,olejovou nádrž a nekloktá v kapotě B17 od Acad. do které je porovnávaný model určen.
-Válce viz výše.
-Kryty zdvihátek jsou ze struny 0,3 protože navrtané otvory pro jejich vsunutí musí být 0,4,což je maximum které je možno použít.Struna proto,že se neohýbá jako obyč drát.Je brynýrovaná abych ji nemusel barvit.Většina motorů je má černý.Nutno studovat fotky.
-Rozvod svíčkových kabelů je cínový drát či z čeho to je od plus model 0,4.Lepší by byl hliník,ale nemám ho.
-Svíčkové kabely zatím nejsou.Dělám je z trafodrátu 0,2.
Jináč tento motor,pro ty kdo nevědí,byl vyráběn licenčně v SSSR jako AS-62- nebo M-62 a v Polsku do r.85? jako As-62IR.Dodnes lítá Andulách,nebo Dromedárech-tam je uplně odkrytý bez kapoty.Vypadá stále stejně jako ty válečný.
Nevím jak se od něj lišil M-63.Víte-li někdo poraďte.
Přílohy
svod do olej. nádrže by se dal taky zjemnit
pěkně vyšly nálitky pro osazení zdvihátek
Naposledy upravil Miško dne 26 úno 2007, 20:22, celkově upraveno 3
R1820G (?)
Trošku jsem zase pokračoval.Není to ještě uplně ono.Nelíbí se mi ten horní nálitek na redktoru.Zvětšení na obrazovce je kruté.Jinak celkem pěkný.
BMW 132
Krasavec bez úprav-povedenej.
S 323 se piplá M.Doskočil jestli už dosportoval.Myslím,že válce má stejný jako tohle (ta stavebnice), karter jsem viděl jenom zběžně a zdá se mi,že sedí.
Přílohy
i efko už mám nastříkaný,ale to drátkování je úmorný,tak příště
čau Miško, je to fakt moc dobrý. Už jsem dosportoval, teď zkonsoliduju práci a budu zase pižlat plast. Jenom nevim, jestli to bude takhle pěkný. Dám fotky sem a uvidíš. S foťákem zatím trochu bojuju, ale už se to zlepšuje .
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
... tak taky se s tim trochu párám .... Je celkem vtipný, co dokáže "jedna firma" zapracovat s jedním motorem - PW Wasp v podání MPM je menší v průměru o cca 1,5 mm, což se " ztratí ", od SH ( .... Lockheed Electra ) je to už o cca 4,5mm. To mi přijde na měřítko 1:72 už docela dost ..... ... pár fotek mýho skoroprvosnažení .....
Přílohy
vlevo MPM, vpravo origo Wasp ( základ Miško, odlitek a pár úprav moje ) .... origo se samozřejmě pod kryt nevejde
vlevo MPM, vpravo SH ......
origo a SH
pokus o fotku výsledného Waspu
pokusy s velikostí a "výrazem" se snahou dostat to třeba pod kryt motoru ...
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí