Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

BA-20 (Alan 1/35)

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

BA-20 (Alan 1/35)

Příspěvekod Knedlo » 05 říj 2010, 18:30

Zdravíčko, tak po delší době jsem zas do něčeho říznul. Kvalita nic moc, některý díly je lepší vyrobit z tenčího materiálu, v blatníkách jsem vyříznul díry a přelepil je alobalem, abych je mohl udělat promačkaný, plochy pod dveřma jsem celý přeryl pomocí tamyiáckýho zimmerit aplikátoru, původní rytí bylo moc hrubé, trochu sem si to zkomplikoval ještě vyříznutím poklopu na boku, takže budu muset vyrobit aspoň náznak motoru (pokud někomu zbyl motor z BA-10 od Zvezdy rád se ho ujmu - odkoupím, vyměním atd..)

Jinak neví někdo jakou měli konstrukci sedadla? Rád bych to udělal jako vrak, a nevím, co přesně mohlo po vyhoření z těch sedaček zůstat.
Přílohy
Resize of P1010112.JPG
Resize of P1010113.JPG
Resize of P1010115.JPG
Resize of P1010117.JPG
--------------------------------------- zde odstřihněte -----------------------------------------
Knedlo

• Odpovědět s citací

Re: BA-20 (Alan 1/35)

Příspěvekod Jiří Anděl » 05 říj 2010, 19:39

Nádherná předloha, moc pěkný ztvárnění, jen (prkotina sory) nechápu proč jsou ty bláťáky pobouchaný po celý ploše, jako by na nich klepali kosu?, možná je rovnali po havárce, ale příjde mně to ??
http://www.kpmct.ic.cz/
Jiří Anděl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 05 říj 2010, 19:41

zaujimava predloha, stavbu budem sledovat..... s tymi blatnikmi suhlasim s Jiřím, posobi to trochu divne, ale ako napad to nieje zly, to musim niekedy vyskusat :-k
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Knedlo » 05 říj 2010, 21:15

díky pánové, ty blatníky ještě budu upravovat, některé menší prohyby vyhladím a některé naopak zvětším, ale to až to všechno sjednotím základovkou, protože jak se to teď leskne tak si to neumím tak dobře představit, jak to bude vypadat po barvě. Jinak teda jak jsem psal, rád bych udělal vrak, takže ty blatníky chci dost pomačkané, něco jako na fotkách. Asi zkusím ještě zeslabit a trochu poohýbat i ty plastový okraje, aby teda nebyl takový kontrast mezí zmuchlaným prostředkem a nedotčeným okrajem blatníků. Každopádně díky připomínky [-o<
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
--------------------------------------- zde odstřihněte -----------------------------------------
Knedlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Knedlo » 29 lis 2010, 00:24

tak po delší době hlásím mírný pokrok na béáčku, ale nemám to ještě nafocené,brzy to už snad vyfotím. Čeká mě dost skrečování, do kterého se mi moc nechce, tak sem se zatím odregovával u figurek, které pak budou zevlovat u BA-20, tady je jedna společná fotka, víc je ve figurkářský sekci viewtopic.php?f=340&t=50979
Přílohy
1.jpg
Knedlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 29 lis 2010, 14:36

Tie figúrky sa Ti podarili,sú nádherné!!! :P :P :P =D> =D> =D> [-o< [-o<
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 29 lis 2010, 19:19

Pokud bude i vozidlo zvládnuté jako ty figurky, tak o výsledek nemám obavy !
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 29 lis 2010, 19:24

Tak keďže je autorom Knedlo, tak ja nemám obavy vôbec. Ale tie figúrky sú absolútne rozsekávačné [-o< [-o< [-o<

Je to úžasné, že už sú medzi nami technikári, ktorí zvládajú bojovku aj figúrky =D> =D> =D>
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Knedlo » 29 lis 2010, 19:36

díky mládenci :D figurek sem se docela bál, nejvíc mi daly zabrat obličeje, jinak stínování samotných trupů sem jen tak pro zajímavost dělal pistolí, po nástřiku základním odstínem sem figurky zespodu stříknul tmavší barvou a seshora světlejší a bylo to (pak ještě vymalování detailů a drybrush a wash) tak třeba to někomu pomůže :wink:
Knedlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Korbas » 29 lis 2010, 20:02

Zkus mi ten postup vysvětlit trochu do detailu prosím :) Mě by se to hodilo
Korbas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Knedlo » 29 lis 2010, 20:15

Korbasi, ty figurky jsem stříknul základním odstínem, a jelikož jsem dělal klasický nasvícení shora, tzn. že horní strana záhybů je světlejší, protože na ni dopadá světlo, a spodní strana je tmavší - tam je stín, tak sem si namíchal nejdřív tmavší barvu na ty stíny a stříknul tím lehce ty figurky zespodu tak, aby se barva zachytávala právě na spodních stranách záhybů, a pak světlejší barvou sem analogicky nastříkal zeshora vrchní stranu těch záhybů..no sand je to takhle jasnější, kdyby ne, tak ti můžu poslat rozfocenej postup z jedný oskenovaný figurkářský publikace, kde tenhle způsob ukazujou
Knedlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 30 lis 2010, 11:06

Knedlo píše:Korbasi, ty figurky jsem stříknul základním odstínem, a jelikož jsem dělal klasický nasvícení shora, tzn. že horní strana záhybů je světlejší, protože na ni dopadá světlo, a spodní strana je tmavší - tam je stín, tak sem si namíchal nejdřív tmavší barvu na ty stíny a stříknul tím lehce ty figurky zespodu tak, aby se barva zachytávala právě na spodních stranách záhybů, a pak světlejší barvou sem analogicky nastříkal zeshora vrchní stranu těch záhybů..no sand je to takhle jasnější, kdyby ne, tak ti můžu poslat rozfocenej postup z jedný oskenovaný figurkářský publikace, kde tenhle způsob ukazujou

Knedlo: GENIÁLNE RIEŠENIE!!! prosím pošli ten článok aj mne...
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Korbas » 30 lis 2010, 14:15

Chápu to,zkusim si to na nějaký figuře,ale ten postup mi klí'do pošli,vytisknu si to.Hoď mi to na mail korbmart@seznam.cz
Korbas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 30 lis 2010, 14:43

Podobný postup jsem slyšel od figurkáře . Prý je to plně dostačující pro figurky do diorámat a k technice . On si celou figurku hodil do černého základu , potom to stříknul v horizontální pozici barvou uniformy a ze shora to fouknul hodně zesvětlenou barvou uniformy . Zkusil jsem to na stojící figurce a opravdu to funguje . U figurky v komplikované poloze mi to moc nešlo . V čem mi to , ale hodně pomohlo je technika . Použil jsem tento postup s přidáním masek na modely techniky (první byla Enigma ) a řekl bych , že to není špatný .
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Knedlo » 30 lis 2010, 15:01

tak nakonec sem tu celou publikaci hodil na leteckou poštu, tady je odkaz: http://leteckaposta.cz/869459774 ,má to jen 3 mega, konkrétně ten postup s tím stínováním pistolí je na str. 12-16, tak snad vám to pude stáhnout, ten odkaz na stažení je tam docela nenápadnej pod tou velkou reklamou

to Síra: zajímavý, na technice mě to teda nenapadlo zkoušet..no třeba na to jednou taky dojde :)
Knedlo

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno