Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

LAAT/i Republic Gunship 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

LAAT/i Republic Gunship 1/72

Příspěvekod bubákx » 24 led 2010, 12:19

Model je ze série Easy kit vydávaných firmou Revell. Měřítko není uvedeno, ale po přepočtení rozměrů vám vyjde, že se jedná přibližně o 1/72 (na délku chybí 1mm) Stavebnice (o modelu se tady nedá mluvit) je už od výrobce nabarvena a je na ní naznačena dost otřesná patina. To mi ale nevadí, protože podle dostupných podkladů to vypadá docela věrohodně. U druhé stavebnice co mám doma je patina udělaní jinak, takže je nutné si v obchodě prohlédnout jak se jim zrovna podařila a podle toho si stavebnici koupit.
Jako podklady ke stavbě používám záběry ze seriálu SW The Clone Wars a knihu SW Klony útočí-Neuvěřitelné pohledy, podrobné průřezy letounů z epizody II.
Ještě poznámka na závěr. Model představuje verzi používanou v seriálu The Clone Wars a od strojů z Episody II a III se dost odlišuje.

Model jsem začal sestavením kokpitu. Ten je tu naznačen celkem dobře, oproti třeba starší stavebnici ARC 170, kde kokpit vůbec není. Podle Neuvěřitelných pohledů je celý špatně, ale protože jsem domácím vrakovišti nenašel žádné leptané přístrojové desky tak ho nechám jak je. Pouze jsem barevně odlišil obrazovky letového počítače.
Přílohy
IMG_6094.JPG
IMG_6087.JPG
Naposledy upravil bubákx dne 05 říj 2010, 17:22, celkově upraveno 3
bubákx

• Odpovědět s citací

Re: LAAT/i Republic Gunship 1/72

Příspěvekod bubákx » 24 led 2010, 12:28

Pokračoval jsem sestavením předních laserových děl. Ty jsou ve stavebnici udělána jako pohyblivá a to jsem se v tomhle případě rozhodl nechat zachováno. Rovnou jsem si vyzkoušel i upravit patinu. Ty šedivé šmouhance jsou od Revellu, já jsem doplnil nějaké poškození bojem a ožehnul hlavně.
Edit: Na fotkách je hezky vidět, jak jsou kulové základny děl ze dvou polovin. Ve skutečnosti je spára okem neznatelná.
Přílohy
IMG_6096.JPG
IMG_6095.JPG
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 24 led 2010, 20:35

Týden se tu nebude nic dít a proto sem alespoň dám odkaz na výlisky. Ta patina není u mého modelu tak strašná
http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=4575
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 25 led 2010, 17:26

Prosím vás je tu někdo, kdo by mi z resinu nakopíroval ty stojící postavy?
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Na fotografii vypadají strašně, ale ve skutečnosti jsou to figurky v takové průměrné kvalitě 1/72 vojáků.
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 29 led 2010, 01:51

bubák píše:Prosím vás je tu někdo, kdo by mi z resinu nakopíroval ty stojící postavy?

Ale fuj! Chtěl jsi snad napsat naklonoval, ne ? :grin:
Moc jsem nepochopil tu větu o různé patině. Máš modely dva a každý má jinou patinu, nebo porovnáváš jen s recenzentským vzorkem u Němců ?
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 29 led 2010, 11:38

Dva modely co mám doma a recenzentský model od němců se navzájem liší patinou. Umístění šmouh je z větší části stejné, hodně se liší síla tahů.

Pokud chcete udělat otevřený prostor výsadku je nutné zatmelit několik stop po vyrážečích a doplnit interiér. Na ten bohužel nejsou podklady, protože v Neuvěřitelných pohledech je jiná verze s odlišným interiérem. Na modelu chybí reliéf podlahy a nákladové rampy.
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 29 led 2010, 12:52

Já jsem interiér upravoval pouze minimálně, protože vrata výsadkového prostoru i nákladová rampa budou natvrdo přilepené. Jendak se mi nikdo neozval ohledně vojáků a pak je tu problém s otvíráním vrat. Nevím jak to v Revellu plánovali, ale otvírání je dost nepovedené a u zadních vrat se to musí brát hodně silou, přední vrata nedrží zase vůbec.

Fotky patiny budou asi lepší než slovní popis.
Přílohy
IMG_6107.JPG
IMG_6102.JPG
Vrata byly na jiném rámečku než trup a proto nenavazuje patina
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 31 led 2010, 20:58

Zase jsem trochu pokročil. Zatím mám sestavený trup a křídla. Není na tom co fotit. Vše pasuje dobře, jen je to hodně těžké na zadek. Závaží do čumáku to spraví. Přes týden si nějak pohraju s patinou a v pátek sem dám fotky.
Zatím to vidím na dvě možnosti jak postupovat
A: Celé to přestříkat a udělat jemnější patinu (To asi neudělám. Nemám stříkadlo a štětcovat tak velký model nebudu)
B: Pokusit se upravit vzhled patiny od Revellu

Nějaké zajímavé odkazy:
http://images4.wikia.nocookie.net/starwars/images/5/5f/LAAT.jpg
Tenhle obrázek je asi nejlepším podkladem pro stavbu. Existuje ještě jeden, který ukazuje stroj zhora

http://www.simjoycreations.co.uk/assets/CC/Republic-Gunship.jpg
Zajímavý námět na dioráma. Mít doma stříkací pistoli tak to předělám na tenhle.

http://starwars.wikia.com/wiki/User:Volemlock/insignia,_logos,_and_symbols
Najděte si LAAT/I nose art. Kdo má možnost nechat si vytisknout vlastní obtisky tak si určitě vybere.

http://images3.wikia.nocookie.net/starwars/images/7/73/CrumbBomber.jpg
Takto bych chtěl aby můj model vypadal.
Naposledy upravil bubákx dne 31 led 2010, 21:06, celkově upraveno 1
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 31 led 2010, 21:02

Prázdný. :|
Naposledy upravil bubákx dne 31 led 2010, 21:10, celkově upraveno 1
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 31 led 2010, 21:07

Mně se na tom nelíbí ta barva a "průsvitnost" plastu. Kdyby to bylo celé nastříkané bíle/šedě a teprv přes to patina jako Revell EC-135, tak bych originál barvu nechal. Takhle nevím.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 31 led 2010, 21:12

Nevím. Mám už stejně udělané ARC 170 a nevypadá špatně.
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 14 úno 2010, 11:10

Tohle je asi nejhorší díl stavebnice. Předloze vůbec neodpovídá a oprava je skoro nemožná. Nejlepší by bylo celý díl nahradit. Rakety mají být na pásu, který je posunuje k raketometům. Uprostřed dílu ještě chybí nějaké válcové zařízení.
Přílohy
IMG_6111.JPG
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 14 úno 2010, 11:21

Celé jsem to dokončil do téhle podoby. Jsem s tím i docela spokojený, vadí mi jen dlouhé očazení na levém boku. Ale zase stroj, podle kterého je to dělané takhle ožehnutý byl.
Hlavně kanonů doporučuji vyměnit na jakékoliv jiné, ale pevnější. Já jsem je několikrát ulomil.
Do čumáku dát nějakou zátěž, jinak je to moc těžké na zadek a převažuje se to právě ta ten zadní kanon. Na zátež je tam místa dost. Váhu jsem nepočítal, dal jsem tam polovinu z normálního hranolu modelíny od Kooh-i-noor.
Vísky na křídlech byly původně celé v barvě plastu (To je vidět na fotkách rámečků v předchozích příspěvcích). Ve skutečnosti jsou z tmavého skla, takže jsem to celé natřel leskou černou barvou.
Kokpit jsem ještě vybavil průhledovými displeji a vymaloval přístrojovou desku aby se víc podobala předloze.
Přílohy
IMG_6120.JPG
IMG_6117.JPG
IMG_6114.JPG
IMG_6113.JPG
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 05 říj 2010, 17:35

Posun:

Je tu prosím někdo, kdo by mi namnožil figurky 1/72? Bylo by to pouze pro mě, tedy žádné obchodování s okopírovanými figurkami. Potřebuji zaplnit výsadkový člun, jednalo by se cca o 20 postav. Na ceně se domluvíme předem, poštu bych si platil sám.
Děkuji.
bubákx

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno